|
דיסקרטיות מלאה [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
במהלך חודש ספטמבר ייפתח שיבא שירות מרפאה לטלה-פסיכיאטריה פרטית, אשר יאפשר טיפולים פסיכיאטריים דרך סקייפ. ד"ר ירדן לוינסקי, פסיכיאטר מומחה בשיבא, מיוזמי השירות, הסביר כי מתן טיפולים "בשלט-רחק" יאפשר נגישות רבה יותר לאוכלוסיות רבות: לקשישים (תחליף לביקור בית, פסיכוגריאטריה), לקהילה הישראלית בחו"ל - למטיילים, וגם למי שחי בישוב מרוחק בו אין פסיכיאטרים, ואין לו מענה לצרכים נפשיים.
לפעמים דווקא יש מטפל מתחום בריאות הנפש, אבל הפונה אינו מעוניין שיידעו שהוא מגיע לפסיכיאטר, או שהוא רוצה סוג טיפול שאין בסביבתו. לכן השירות מבטיח דיסקרטיות מירבית, המטופל אינו נדרש להגיע פיזית למרפאה לטיפול, אלא מקבל את הייעוץ בביתו בפרטיות.
יינתנו לו גם שירותי מרפאה, כגון: מעקב תרופתי, פסיכותרפיה וייעוץ של עובדת סוציאלית.
צוות המרפאה בשלב ההתחלתי יהיה מורכב מפסיכיאטרים ומפסיכולוגים או פסיכותרפיסטים.
במצבים מסוימים, הטיפול באינטרנט יכול להיות הפתרון היחיד. דוגמה טובה היא אנשים שיש להם קושי לצאת מהבית, אנשים עם קושי ביצירת קשר ויזואלי, שאיתם ניתן כיום לתקשר באמצעות כתיבה בצ'אט או בדוא"ל. לאדם כזה יש כיום אפשרות לקבל טיפול באמצעות הרשת. כמובן, טיפול באינטרנט אינו מהווה תחליף לטיפול פנים אל פנים.
הטיפול בטלהפסיכיאטריה נפוץ מאד בארצות המערב, ובעיקר בארה"ב, בקנדה ובאוסטרליה שם המרחבים והזמינות הנמוכה של מטפלים מעודדים את השימוש בטכנולוגיות חדשות שיכולות להתגבר על המרחקים. מחקרים מראים שטכנולוגיות חדשות אלו יכולות להעלות בצורה משמעותית את הזמינות של הטיפול מחד-גיסא ואף להוריד בטווח הארוך את העלויות של הטיפול הן עבור המטופל והן עבור הגוף המטפל.
יתרה מכך, עצם הטיפול במרחב המקוון מאפשר שילוב של טכנולוגיות אינטרנט על-מנת לשפר את המידע למטופל באמצעות כלים דוגמת תזכורות אוטומטיות לנטילת תרופות, פורומים ואתרי מידע ואף שירותי אינטרנט שמאפשרים אבחון וטיפול. מכיוון שכל הכלים הללו נמצאים ברשת ניתן לשלב אותם בטיפול ובכך לשפר אותו.