בצל ההפגנות במרכז קהיר

הריסת גשר המוגרבים נדחתה בלחץ מצרי

ראש הממשלה הורה לדחות בשבוע את הריסת הגשר המחבר את רחבת הכותל והר הבית מחשש להתפרצות של גילויי שנאת ישראל בהפגנות בכיכר א-תחריר
איציק וולף חדשות תגובות
הגשר הקיים - בסכנת התמוטטות

חשש להתפרצות שנאת ישראל [צילום: AP]

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה לעכב בשבוע את הריסת גשר המוגרבים המחבר את רחבת הכותל עם הר הבית. זאת, לאחר שקיבל מסר מגורמים מצריים ולאור החשש שהפגנות א-תחריר יתמקדו בשנאת ישראל.

הריסת גשר המוגרבים, אשר נמצא כבר זמן רב בסכנת התמוטטות, הייתה מתוכננת לצאת לדרכה במוצאי השבת האחרונה. על-פי התכנונים היא אמורה להימשך כ-72. הארץ דיווח כי ביום שישי האחרון העבירה לשכת ראש הממשלה הודעה לעיריית ירושלים ובה הנחיה לעכב את הריסת הגשר בשבוע.

זו אינה הפעם הראשונה שבה מתבטלת ההריסה המתוכננת של גשר המוגרבים. בעבר כבר יצא קבלן המשנה של עיריית ירושלים לדרכו עם הכלים ההנדסיים אך קיבל הודעת ביטול בדרך.

הפעם קדם להודעה מסר שהועבר ללשכת ראש הממשלה על-ידי גורמים מדיניים במצרים. לדבריהם, אם ייהרס הגשר, צעד שנתפש על-ידי המוסלמים כפגיעה בקדשי האיסלאם, יתמקדו ההפגנות בכיכר א-תחריר בשנאת ישראל. בהתחשב בכך שהאחים המוסלמים הם אחד הגורמים המובילים בהפגנות ההמונים במצרים - הוחלט בלשכת ראש הממשלה על דחיית ההריסה.
ח"כ בן ארי: אעתור לבג"ץ להריסת הגשר
ח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) פנה הערב (א', 27.11.11) אל ראש הממשלה וציין כי אם לא ייהרס גשר המוגרבים כמתוכנן - יעתור לבג"ץ.

"לכולי עלמא אין ספק כי מדובר במבנה מסוכן אשר מסכן את הציבור. קשה לי להבין כיצד לנגד עיניו של ראש הממשלה לא עומד אינטרס שלומו של הציבור וזאת שנה אחרי אסון הכרמל – כאשר מבקר המדינה עדין עומד על המדוכה ובודק עניין זה", ציין.

לטענתו, אם אכן יש אמת בפרסומים אודות דחיית ההריסה, הרי מדובר בשערורייה ובעבירה על החוק והותרת מפגע המסכן את שלום הציבור ויכול לקפח בכל רגע חיי אדם.

"אשר על כן אני פונה אל אדוני בדרישה להורות באופן מיידי על הריסת המבנה. באם לא תעשה כן אאלץ לפנות לערכאות ולדרוש מהם סעד למען שלום הציבור וביטחונו", ציין.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 27/11/2011 | עודכן: 27/11/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הריסת גשר המוגרבים נדחתה בלחץ מצרי
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
לבטל יום העצמאות
28/11/11 00:49
2
לאלה שבחרו בו
28/11/11 00:52
3
פלא יועץ
28/11/11 06:20
4
שאול אבידור
28/11/11 08:30
5
מיכל מירושלים
28/11/11 10:29
6
משה מיכאל
28/11/11 14:07
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il