מודעים לבריאות; אוכלים לא בריא

סקר חדש שערך משרד הבריאות מגלה פער בין המודעות של הציבור הישראלי לצורך בתזונה נכונה לבין צריכת סוכר ושומנים 65.1% מהגברים הערבים שותים משקאות ממותקים מדי יום לעומת 16.5% מן הגברים היהודים
איציק וולף חדשות תגובות
משרד הבריאות מגלה כי למרות שישנה מודעות גבוהה לתזונה נבונה בקרב הציבור הישראלי, בפועל צורכים הישראלים יותר סוכר, מלח ושומן מן המומלץ.

הנתונים כלולים בסקר שערך משרד הבריאות לקראת הכנס הלאומי לקידום בריאות שיתקיים מחר בבנייני האומה בירושלים.

רוב המרואיינים דיווחו כי הם מקפידים על תזונה בריאה. למשל: 75.6% משתדלים להמעיט בצריכת שומנים, 69.2% משתדלים להמעיט בצריכת סוכר, 61.1% משתדלים להמעיט בצריכת קלוריות ו- 53.2% משתדלים להמעיט בצריכת מלח.

אולם כשבודקים את הרגלי הצריכה רואים פער בין המודעות להתנהגות. למשל: הרגלי צריכת משקאות ממותקים, אחד התורמים המרכזיים בצריכת סוכרים. 65.1% מהגברים הערבים מדווחים על צריכה יומיומית של משקאות ממותקים [כולל מים בטעמים ומשקאות אנרגיה], בהתאם 42.6% מהנשים הערביות, 24.8% מהנשים היהודיות ו- 16.5% מהגברים היהודים.

בהתאם למגמות בינלאומיות נוסף מעקב אחר פעילות גופנית מצטברת, לא מכוונת, במהלך חיי יומיום, למשל הליכה למשך 10 דקות ומעלה לצורך הגעה לעבודה. קרוב למחצית מהמרואיינים דווחו על הליכה יומיומית [54.9% מהגברים הערבים, 52% גברים יהודים, 44.5% נשים יהודיות ו- 35.6% נשים ערביות]

לעומת זאת, השימוש באופנים בחיי יומיום אינו נפוץ. רק 3.4% מהגברים היהודים מדווחים על שימוש יומיומי באופניים, כדי להגיע לעבודה, לסידורים וכו', בהתאם 1.9% מהנשים היהודיות, 1.2% מהגברים הערבים ו- 0.2% מהנשים הערביות.

בסקר נבדקו גם השפעת החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים על מעשנים: כשליש מהמעשנים מדווחים כי החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים גרם להם לעשן פחות [41.5% נשים יהודיות, 38.7% גברים ערבים, 34.9% גברים יהודים ו- 20% נשים ערביות]

כמו-כן נבדק נושא החשיפה לעישון כפוי בקרב לא מעשנים: הציבור הלא מעשן המבלה בפאבים נחשף לעישון כפוי במידה רבה [73.1% מהנשים היהודיות שאינן מעשנות ובילו בפאב בשנה האחרונה דווחו על חשיפה לעישון כפוי, בהתאם גם 70.3% מהגברים היהודים, 55.1% מהגברים הערבים ו- 53.3% מהנשים הערביות].
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 04/12/2011 | עודכן: 04/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות

בעונה שעברה מכבי אשדוד הייתה אחת ההפתעות הנעימות של ליגת לוטו, כשהציגה יכולת טובה במהלך העונה הסדירה ונעצרה רק על ידי הפועל ירושלים בפלייאוף. אבל מה יהיה עם החבורה של עופר ברקוביץ' השנה? הערב (ראשון) ירדה אשדוד למאזן של 6:1 עם הפסד ביתי 76:69 למכבי ראשל"צ.



אווירה קשה באימון עירוני ראשון לציון לאחר ההפסד אמש (שבת) 2:1 למ.ס אשדוד. הקבוצה של ניסן יחזקאל לא ניצחה משחק ליגה מהמחזור השני ובשבת מחכה לה קרב תחתית, איך אומרים, על שש נקודות מול הפועל באר שבע בבית. הקבוצות רחוקות רק שלוש נקודות זו מזו כאשר גיא לוי עם שמונה והקבוצה של רביב ספיר רק מקום אחד מעליו. בין השתיים מפריד גם הקו האדום כשכרגע הכתומים נמצאים בצד הנכון שלו ובסופרלנד מקווים שניצחון הליגה הראשון מזה שלושה חודשים סוף סוף יגיע, וגם בתזמון החשוב ביותר מול היריבה הישירה על ההישארות.

"תתחילו להפנים את המצב שלנו", אמר היום ניסן יחזקאל באסיפה שלאחר האימון, "המשחק מול באר שבע זה משחק העונה שלנו". בראשון לציון שואבים עידוד מחזרתו לכושר של הקשר האחורי איתי אלקסלסי שהיה פצוע בשבועות האחרונים. למה שואבים עידוד? כי החלק ההקדמי של הכתומים נראה רע מאוד וגם המאמן נתן תשומת לב מיוחדת לעניין. "הבקענו 15 שערים, 12  מתוכם הבקיעו הקשרים והבלמים, ורק שלושה נכבשו על ידי ההתקפה", עקץ יחזקאל את את חלוציו, "אני פשוט לא יודע איך להסביר את ההחמצות מאמש".



הטלוויזיה הסורית פרסמה הערב תמונות מתמרון לירי חי של טילי סקאד בי ושל רקטות קרקע. התמרון בוצע כחלק מתרגיל של צבא סוריה המדמה מצב של מלחמה. טיל הסקאד שנורה יכול להגיע עד למרחק של 300 קילומטרים ולפגוע במקומות רבים בישראל.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שלח (יום א', 4.12.11) רמזים עבים על אפשרות להחלטה ישראלית על תקיפה באירן. בנאומו בטקס האזכרה לראש הממשלה הראשון, דוד בן-גוריון, שהתקיים בשדה בוקר לא הזכיר נתניהו את אירן אף לא במילה אחת, אולם הוא התייחס ללחצים שהופעלו על בן-גוריון על-מנת להימנע מהחלטתו להכריז על הקמת מדינת ישראל. אי-אפשר היה להימנע מן התחושה כי נתניהו מבקש להשיב למפרסמי התחזיות הקודרות ביחס לתרחיש של תקיפה ישראלית באירן.

הסחבת שנוקט היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בעניינו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, עשויה לסכל את העמדתו של האחרון לדין - אפילו אם יחליט וינשטיין סופית לעשות זאת. כך עולה מבדיקת News1. הסיבה: הזמן הרב החולף עשוי להקנות לליברמן הגנה מן הצדק.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il