פישמן: הדירות יוזלו - ואח"כ יתייקרו

"אגדיל את הפעילות בחו"ל, אך לא בישראל, וגם הפסקתי לבנות כאן משרדים" ● "אני בונה 9,500 דירות בסט. פטרבורג, לעומת 1,100 בישראל" ● "אני מוכר כאן שתי דירות בחודש ואינני מודאג, כי יש לי כסף" ● "תהיה הוזלה מתונה במחירי הדירות, הקבלנים יפסיקו לבנות, ובעוד שנתיים יחסרו 20,000 דירות"
אלעזר לוין חדשות ועידת ישראל לעסקים תגובות
"הדירות בישראל יוזלו בצורה מתונה, כי לאנשים אין כסף לקנות; הקבלנים יפסיקו לבנות, ואז יווצר מחסור בדירות, והמחירים ימשיכו לעלות". כך אמר הערב (11.12.11) יזם הנדל"ן אליעזר פישמן. הוא דיבר בוועידת גלובס לעסקים, שנערכת בת"א. פישמן הוא בעליו של גלובס.

פישמן חשף פרטים על פעילותו בענף הנדל"ן: "אני בונה כיום 9,500 דירות בסט. פטרבורג שברוסיה - זה רבע מכל התחלות הבניה בישראל השנה. בכוונתי להגדיל את פעילותי ברוסיה. אני בונה גם ברוסיה ובניו-יורק, שני מקומות שכמעט כל היזמים הישראלים ברחו מהם. לא ברחתי, יש לי עכשיו פחות מתחרים, ואני מרויח! בישראל אני בונה 1,100 דירות, מוכר שתי דירות בחודש ולא מודאג, כי יש לי כסף. לא אגדיל את פעילות הבניה בישראל".

עוד סיפר פישמן: "אני בונה ברוסיה דירות של חדר, שניים ושלושה חדרים. הקבלנים צריכים לבנות בישראל לפי היכולת של המשפחה. בימי שישי אני הולך לעתים לבקר במשרדי המכירות (פישמן הוא בעל השליטה במבני תעשיה, בחברה הכלכלית לירושלים ובדרבן, א.ל.). באים זוגות צעירים עם ההורים, שהם המממנים את הדירה. יש להם כסף לדירות קטנות. רציתי לבנות דירות קטנות באשדוד, והעירייה אמרה לי: לא.בת"א, עד לפני חצי שנה אי-אפשר היה לבנות דירות קטנות".

תחזיתו של פישמן לענף: "הדירות יוזלו בשיעור מתון, לא אוכל לומר בכמה אחוזים בדיוק, אך ודאי לא ב-25 אחוז. פשוט, לציבור אין כסף לקנות במחירים הנוכחיים. כשהמכירות ירדו, הקבלנים יפסיקו לבנות. בעוד שנתיים, במקום עודף של 10,000 דירות, יהיה מחסור של 20,000- דירות, והמחירים שוב יעלו. מחירי הדירות לא יחזרו לעולם לרמה של 2007, כי כל פעם מוציאים תקנים חדשים המיקרים את הבנייה.

הפסיק לבנות משרדים

עוד הודיע פישמן, כי החליט להפסיק לבנות בנייני משרדים, משום שאיננו צופה המשך עליית המחירים במגזר זה. לדבריו, יש לו זכויות לבניית 400 אלף מ"ר משרדים, אך החליט שלא לנצלן לפי שעה.

בתחום המסחרי, אמר פישמן כי בחודשים האחרונים מורגשת ירידה במכירות בקניונים. לדבריו, דמי השכירות בקניונים גבוהים, וכך גם הוצאות האחזקה. מצד שני, דמי השכירות והאחזקה במרכזים מסחריים פתוחים נמוכים ב-50 אחוז לעומת הקניונים.
תאריך: 11/12/2011 | עודכן: 11/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
פישמן: הדירות יוזלו - ואח"כ יתייקרו
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מנתח את המאמר
11/12/11 22:33
 
הבועה מתפוצצת
12/12/11 05:03
2
שג
11/12/11 23:05
3
ש. כהן
12/12/11 08:46
4
חיים מרעננה
12/12/11 10:08
5
BEING BLIND
12/12/11 13:41
פורום: ועידת ישראל לעסקים כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]