אנשים שאוכלים כמות רבה מדי של מאכלים עתירי קלוריות ודלי חלבון נוטים להעלות את כמות שומן הגוף יותר מאשר אנשים שאוכלים כמויות גדולות של חלבונים. זוהי המסקנה אליה הגיעו חוקרים אמריקנים.
מחקר שפורסם היום (ד', 4.1.12) בעיתון של איגוד הרפואה האמריקני כלל 25 איש מלואיזיאנה שהסכימו להתגורר במרפאת חוץ, שם השתתפו בניסוי בעלייה במשקל שנמשך 56 יום.
לאורך תקופה של כחודשיים הם קיבלו תזונה שהכילה כ-1,000 קלוריות ביום. חלק מהם קיבלו תזונה שהייתה מורכבת מ-5% חלבון, חלק תזונה שהורכבה מ-15% חלבון - שנחשבת רמה נורמלית של חלבון - ואחרים אכלו על בסיס תזונה שהייתה מורכבת ה-25% חלבון, כמות גבוהה.
המטרה של החוקרים הייתה לגלות כיצד רמות שונות של חלבון עשויות להשפיע על העלייה הכללית במשקל, שומן הגוף והוצאת האנרגיה.
הם גילו כי אנשים שקיבלו תזונה דלה בחלבונים העלו קילוגרמים מעטים יותר אומנם אך כמות גדולה יותר מהאנרגיה שלהם אוחסנה כשומן, זאת בהשוואה לאנשים שקיבלו תזונה עם רמה בינונית של חלבון ותזונה עשירה בחלבון.
אנשים שאכלו כמות מעטה של חלבונים העלו במשקל כמחצית מהאחרים - 3.6 קילוגרם בממוצע במהלך תקופת המחקר, בהשוואה ל-6.05 קילוגרם אצל הקבוצה עם כמות החלבונים הנורמלית ו-6.51 קילוגרם אצל הקבוצה עם כמות החלבונים הגבוהה.
אך למרות זאת, כמות מכובדת של עודף משקל זה הייתה בצורה של מסת גוף רזה. למעשה, 90% מהאנרגיה העודפת שנצרכה על-ידי משתתפים בקבוצה של התזונה הדלה בחלבון אוחסנו כשומן, בהשוואה ל-50% בשתי הקבוצות האחרות.
הממצא העיקרי של המחקר היה כי קלוריות חשובות יותר מחלבונים בזמן שצורכים כמויות עודפות של אנרגיה בהיבט של עלייה ברמות שומן הגוף.