הפוך לדף הבית אימייל אדום
    |  
ראשי יומן ראשי בלוגים אקטואליה בעולם סקופים ספורט משפט כלכלה בריאות המגזין
רשימות  |  ארכיב יומי  |  כל הקישורים  |  סיפורים חמים  |  משובים  |  נדל"ן  |  תגיות  |  פורומים  |  ספרייה מקוונת  |  בימה חופשית  |  מיוחדים  |  ערוצים נוספים
חדשות
ראשי  /   בריאות/רפואה  מחקרים רפואיים  תזונה    |  שתף:    |    |  דוא''ל:    |  הדפסה: 
פורומים
בריאות/רפואה
מחקרים רפואיים
תזונה
ביטוח ופיננסים
כלל פיננסים
כלל פיננסים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
מועדון +
כסף רופאים שמאים יועצים אדריכלים
שופטים עורכי דין עיתונאים רואי חשבון
 
 
 
 
 
בלוגרים News1  /  דעות ▪ כתבות ▪ תחקירים
 
חריש ירוקה או חריש הארי קרישנה?
06/11/2012   |   נעם אורבך
 
 
 
תכלה שנה וחשבוניותיה
06/11/2012   |   ליאור וילצ'ינסקי
 
 
 
עניין לציבור
06/11/2012   |   טל שניידר
 
 
 
"כובע מלא גשם" - מרגש ומטלטל
06/11/2012   |   חיים נוי
 
 
 
הפרט המוכמן מנוצל שנית - והפעם לרעה
06/11/2012   |   ירון זכאי
 
 
 
 
לרשימות נוספות לבימה חופשית לרשימת הכותבים
 
 
פירות וירקות ישפרו את מראה העור
חמש מנות ביום [צילום: יח"צ]

   יפעת גדות
ירקות ופירות מבטלים השפעתם של גנים מזיקים

   יפעת גדות
ירקות עליים ירוקים מורידים הסיכון לסוכרת

   יפעת גדות
ירקות מורידים את הסיכון לסרטן ריאות

מחקר חדש הראה כי שינויים בצריכת הפירות והירקות עשויים להשפיע על גוון העור מחקר מוקדם גילה קשר בין אטרקטיביות של הפנים לשינויים קטנים בגוון העור

▪  ▪  ▪
אכילת פירות וירקות לאורך שבועות ספורים בלבד יכולה לשפר את צבע העור. כך מוכיח מחקר חדש.

חוקרים מאוניברסיטת סנט אנדרוס עקבו אחר תזונתם של 35 איש וגילו גוון עור עמוק יותר אצל אלו שאכלו כמות רבה יותר של ירקות טריים.

מחקרים אחרים הראו כי שינויים אלו יכולים אפילו להפוך אתכם לאטרקטיביים יותר.

מדענים שהגיבו לממצאי המחקר, שפורסמו בכתב העת הרפואי PLoS One, טענו כי הם אינם משקפים את הקשר בין צריכת הפירות והירקות למראה.

ידוע מזה זמן מה כי פיגמנטים צהובים ואדומים מסוימים הנקראים קרוטנואידים, ונמצאים בסוגים רבים של פירות וירקות, יכולים להיות בעלי השפעה על גוון העור. למרות זאת לא ברור עד כמה משפיעה תזונה נורמלית ובריאה על קשר זה.

המדענים גייסו 35 סטודנטים, רובם לבנים, שנחקרו על צריכת הפירות והירקות שלהם לאורך תקופה של שישה שבועות. למשתתפים נאמר שלא להשתמש במיטות שיזוף, במשחות שונות לשיזוף או במייק-אפ.

מכשיר מיוחד שימש לניתוח גוון העור לפני, במהלך ולאחר תקופת המבחן. התוצאות הראו כי שינויים בצריכת הפירות והירקות עשויים להיות קשורים לשינויים בגוון העור, וכי כמות גדולה של פירות וירקות תרמה להעמקת הגוונים האדום והצהוב הטבעיים של העור. מחקר מוקדם שנעשה על-ידי אותו צוות חוקרים גילה קשר בין אטרקטיביות של הפנים לשינויים קטנים בגוון העור.

ייתכן שאפילו שינויים תזונתיים קטנים מסוגלים להביא ליתרונות בגוון העור, כתבו החוקרים, אך ציינו כי ההשפעות בקרב אנשים מבוגרים עשויות להיות שונות וכי עדיין נדרש מחקר נוסף גם בקרב משתתפים לא לבנים.

נושא נוסף היא העובדה שלטכניקות הכנת המזון יש גם כן השפעה על זמינות הקרוטנואידים במזון והמחקר לא לקח זאת בחשבון.

לאור העובדה שרוב האוכלוסיה לא צורכת את הכמות המומלצת של חמש מנות ירקות ופירות ביום, אולי הממצאים יכולים לשמש כדרך לעודד אנשים לעשות זאת בכל זאת ולו על-מנת לשפר את מידת האטרקטיביות שלהם.

תאריך:  12/03/2012   |   עודכן:  12/03/2012

News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1 |   |  NEWS1 |  חדשות |  אקטואליה |  תחקירים |  משפט |  כלכלה |  בריאות |  פנאי |  ספורט |  הייטק |  תיירות |  אנשים |  נדל"ן |  ביטוח |  פרסום |  רכב |  דת  |  מסורת |  תרבות |  צרכנות |  אוכל |  אינטרנט |  מחשבים |  חינוך |  מגזין |  הודעות לעיתונות |  חדשות ברשת |  בלוגרים ברשת |  הודעות ברשת |  מועדון + |  אישים |  פירמות |  מגשרים |  מוסדות |  אתרים |  עורכי דין |  רואי חשבון |  כסף |  יועצים |  אדריכלים |  שמאים |  רופאים |  שופטים |  זירת המומחים |