אכילת פירות וירקות לאורך שבועות ספורים בלבד יכולה לשפר את צבע העור. כך מוכיח מחקר חדש.
חוקרים מאוניברסיטת סנט אנדרוס עקבו אחר תזונתם של 35 איש וגילו גוון עור עמוק יותר אצל אלו שאכלו כמות רבה יותר של ירקות טריים.
מחקרים אחרים הראו כי שינויים אלו יכולים אפילו להפוך אתכם לאטרקטיביים יותר.
מדענים שהגיבו לממצאי המחקר, שפורסמו בכתב העת הרפואי PLoS One, טענו כי הם אינם משקפים את הקשר בין צריכת הפירות והירקות למראה.
ידוע מזה זמן מה כי פיגמנטים צהובים ואדומים מסוימים הנקראים קרוטנואידים, ונמצאים בסוגים רבים של פירות וירקות, יכולים להיות בעלי השפעה על גוון העור. למרות זאת לא ברור עד כמה משפיעה תזונה נורמלית ובריאה על קשר זה.
המדענים גייסו 35 סטודנטים, רובם לבנים, שנחקרו על צריכת הפירות והירקות שלהם לאורך תקופה של שישה שבועות. למשתתפים נאמר שלא להשתמש במיטות שיזוף, במשחות שונות לשיזוף או במייק-אפ.
מכשיר מיוחד שימש לניתוח גוון העור לפני, במהלך ולאחר תקופת המבחן. התוצאות הראו כי שינויים בצריכת הפירות והירקות עשויים להיות קשורים לשינויים בגוון העור, וכי כמות גדולה של פירות וירקות תרמה להעמקת הגוונים האדום והצהוב הטבעיים של העור. מחקר מוקדם שנעשה על-ידי אותו צוות חוקרים גילה קשר בין אטרקטיביות של הפנים לשינויים קטנים בגוון העור.
ייתכן שאפילו שינויים תזונתיים קטנים מסוגלים להביא ליתרונות בגוון העור, כתבו החוקרים, אך ציינו כי ההשפעות בקרב אנשים מבוגרים עשויות להיות שונות וכי עדיין נדרש מחקר נוסף גם בקרב משתתפים לא לבנים.
נושא נוסף היא העובדה שלטכניקות הכנת המזון יש גם כן השפעה על זמינות הקרוטנואידים במזון והמחקר לא לקח זאת בחשבון.
לאור העובדה שרוב האוכלוסיה לא צורכת את הכמות המומלצת של חמש מנות ירקות ופירות ביום, אולי הממצאים יכולים לשמש כדרך לעודד אנשים לעשות זאת בכל זאת ולו על-מנת לשפר את מידת האטרקטיביות שלהם.