סיב: "אינני חייב להיות אישית במועצה"

יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים מבהיר: "אפשר למנות במקומי נציג אחר של ההתאחדות - זה לא עניין אישי" ● הסתדרות עובדי הבניין דורשת להחזיר את נציג ההתאחדות למועצה ● עו"ד רוה דוחה את טיעוני משרד השיכון
אלעזר לוין חדשות תגובות
"אינני חייב להיות אישית חבר במועצת ענף הבנייה, ומשרד השיכון יכול למנות למועצה נציג אחר של ההתאחדות" - אומר בראיון ל-News1 יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב. הוא הגיב בכך על הודעת דובר משרד השיכון, אריאל רוזנברג (במכתב מ-27.12.11), שלפיה מדובר "ברצונו האישי של סיב להיכנס כחבר למועצה".

סיב: "מה שחשוב הוא קידום עניינם של אלפי קבלני שיפוצים, ולא העניין האישי שלי. אני מבקש להבהיר זאת בצורה חד-משמעית". סיב היה בעבר, במשך שנים, חבר המועצה, כנציג התאחדות קבלני השיפוצים, מינוי שקיבל משר השיכון הקודם.

הדובר רוזנברג כתב עוד, כי התאחדות קבלני השיפוצים הצטרפה להסכם הקולקטיבי, בעניין שכר ותנאי עבודה, להתאחדות בוני הארץ. לכן, לפי חוות דעת משפטית "קיים איחוד בפועל בין התאחדות בוני הארץ להתאחדות קבלני השיפוצים". אי לכך, הוא כותב, אין מקום לנציגי המשפצים במועצת ענף הבנייה; להתאחדות בוני הארץ שמורים, על-פי החוק, חמישה מקומות, וכולם תפוסים.

הסתדרות פועלי העץ והבניין דחתה את החלטת משרד השיכון בעניין זה. יו"ר ההסתדרות, יצחק מויאל, כתב ב-14 בפברואר לשר השיכון אריאל אטיאס: "ההחלטה (להרחיק את נציג המשפצים) מהמועצה, עלולה להביא לפגיעה בצרכנים, בבעלי המקצוע וברמת הבטיחות". הוא קורא לשר לחזור ולמנות נציג של ההתאחדות למועצת ענף הבנייה.

שר השיכון לא השיב לעו"ד רוה

גם היועץ המשפטי של ההתאחדות, עו"ד יהודה רוה, דוחה את החלטת המשרד. במכתב ששלח ב-5 באפריל לשר אטיאס הוא אומר: "אין זהות בין התאחדות בוני הארץ לבין התאחדות קבלני השיפוצים. ההסכם הקיבוצי, שעליו חתומים גם גופים אחרים, אינו מעלה ואינו מוריד מחשיבות השמירה על ייצוג ההתאחדות במועצת ענף הבנייה... ההתאחדות היא ארגון המעסיקים היציג והרשמי בענף השיפוצים, ועונה על דרישות החוק לגבי חברי המועצה".

השר אטיאס לא השיב עד היום על מכתבו של עו"ד רוה. כן לא השיב על תזכורת שנשלחה אליו ב-25 במאי.
תאריך: 12/06/2012 | עודכן: 12/06/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]