15 חודשי מאסר ליזם נדל"ן על מתן שוחד

עזרא קריגר שיחד וניסה לשחד יו"ר ועדה לתכנון ובנייה כדי להפוך בית אבות למקבץ דיור העבירות בוצעו לפני כעשור; קריגר הוא בן 77 ומצבו הכלכלי קשה ביותר
איתמר לוין חדשות סדום ועמורה תגובות
יזם הנדל"ן לשעבר עזרא קריגר נדון (יום ד', 4.7.12) ל-15 חודשי מאסר בפועל בשל מתן שוחד וניסיון למתן שוחד למי שהיה יו"ר הוועדה המרחבית לתכנון ובנייה שרונים, יצחק שאולי, תמורת סיוע בקידום הפיכת בית אבות למקבץ דיור.

עבירת מתן השוחד בוצעה בשנים 1999-1998. לאחר מכן הסתבך קריגר בפרשה של ניסיון להשיג במירמה 60 משכנתאות פיקטיביות מבנק משכן, עזב את הארץ ושב אליה בשנת 2002. אז ניסה שוב למכור את בית האבות, והבטיח לשאולי שוחד של 200,000 שקל - אך במקרה זה לא ניתן השוחד בפועל, שכן הקונים הפוטנציאליים של הנכס סירבו לממן תשלום זה.

סגנית נשיא בית משפט השלום בנתניה, שירה בן-שלמה, אומרת בגזר הדין, כי הכלל הוא שעבירת שוחד נושאת לצידה עונש של מאסר בפועל למעט בנסיבות חריגות. היא ציינה שקריגר הוא בן 77, נעדר עבר פלילי, חי במצוקה רבה ומהווה איש משפחה מסור. כמו-כן עמדה על כך שמעורב אחר בפרשה הפך לעד מדינה ולא שילם מחיר כלשהו, ומאידך-גיסא - קריגר ניהל את משפטו עד תומו ולא נטל אחריות על מעשיו. בנוסף למאסר, הטילה בן-שלמה על קריגר קנס של 50,000 שקל, באומרה שהביאה בחשבון את מצבו הכלכלי הקשה, או שלושה חודשי מאסר נוספים.
גז"ד: ת"פ 3576-08, מדינת ישראל נ' קריגר
מאסר בפועל ליזם נדל"ן בשל תשלום שוחד
| שירה בן-שלמה בית משפט השלום בנתניה
פס"ד: ת"פ 3567-08, מדינת ישראל נ' קריגר
הרשעת יזם נדל"ן במתן שוחד ובניסיון למתן שוחד ליו"ר ועדה לתכנון ובנייה
| שירה בן-שלמה בית משפט השלום בנתניה
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 04/07/2012 | עודכן: 04/07/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
במעמד נשיא המדינה, הצהיר (יום ד', 4.7.12) מבקר המדינה הנכנס יוסף שפירא אמונים. בנאום שנשא מעל דוכן הכנסת, הבטיח מאבק חסר פשרות בכל גילוי של מעשה מינהל לא- תקין, שחיתות אישית או ממסדית, אפליה, העדפה פסולה, וּפְגיעה בזכויות המיעוט.
04/07/2012 | עידן יוסף | חדשות

מתחילת השנה ועד סוף יוני 2012 הסתכם הגרעון הממשלתי בסכום של 9.7 מיליארד שקלים לעומת גרעון של 5.3 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של 83%. כך עולה (יום ד', 4.7.12) מנתונים שפרסם משרד האוצר.

אומדן הכנסות המדינה מתגליות הגז נאמד בכ-548 מיליארד שקל. כך עולה (יום ד', 4.7.12) ממסמך הנחיות שפרסמה החשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, המחייבות את חשבי משרדי הממשלה לביצוע בקרות מקיפות לעסקות תמלוגים. מדובר על צעד נוסף בהמשך לשורה של צעדים שננקטו להגברת הפיקוח והבקרה על הכנסות המדינה ועל נכסיה.

קבוצה של גורמים סוציואקונומיים, כמו השכלה, הכנסה ותעסוקה הם סמנים טובים יותר לסיכויים שלכם להניח 70 נרות על עוגת יום-ההולדת מאשר מוצא או מיקום גאוגרפי - אלו ממצאי מחקר חדש.
04/07/2012 | יפעת גדות | חדשות

קבוצת קרדן זכתה במכרז של קבוצת עזריאלי, ותבצע את עבודות החפירה והדיפון, העיגון, הביסוס ובניית המרתפים במגדל המשרדים המתוכנן של עזריאלי בדרום הקרייה בתל אביב. היא תקבל בתמורה 200 מיליון שקל. שטח המרתפים יהיה 60,000 מ"ר. העבודה תיעשה באמצעות החברה-הבת של קרדן, אל-הר, שהיא חברה קבלנית מובילה בתחומה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il