קלינטון לטנטאווי: שתף פעולה עם מורסי

מזכירת המדינה האמריקנית נפגשה עם ראש המועצה הצבאית העליונה וקראה לו לשתף פעולה עם הנשיא הנבחר על-מנת לקדם את הדמוקרטיה במצרים
איציק וולף חדשות העולם הערבי תגובות
מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, נפגשה (יום א', 15.7.12) בקהיר עם ראש המועצה הצבאית העליונה של מצרים, פילדמרשל חוסיין טנטאווי, וקראה לו לשתף פעולה עם הנשיא החדש, איש האחים המוסלמים, מוחמד מורסי, כדי לקדם את הדמוקרטיה במדינה.

קלינטון, שזה לה היום השני בביקורה במצרים נועדה עם טנטאווי במשך יותר משעה ודנה עמו על ההתפתחויות האחרונות במדינה ובאזור ובראשן בחירתו של מורס לנשיאות מצרים והמשך הקשרים בין ארצות הברית למצרים.

גורם בכיר במחלקת המדינה האמריקנית ציין כי השניים דנו על הצורך בהעברה של השלטון מן המועצה הצבאית העליונה אל הנשיא הנבחר ובדיאלוג מתמשך שלה עם הנשיא מורסי.

לדבריו, קלינטון הדגישה את חשיבות ההגנה על זכויות כל המצרים, כולל נשים ומיעוטים. טנטאווי, מצידו, התמקד בדיון בצרכים הכלכליים של ארצו ובבקשה להמשך תוכניות הסיוע האמריקניות למצרים.

ביקורה של קלינטון הוא הביקור הראשון של גורם בכיר מן המערב עם הנשיא המצרי החדש. בפגישתם בשבת הודיעה למורסי על מחיקת חוב של מיליארד דולרים שחייבת מצרים לארצות הברית וקראה לו לקיים את הבטחותיו ביחס לשמירה על זכויות הנשים והמיעוטים ולכבד את הסכם השלום עם ישראל. מורסי השיב לקלינטון כי יכבד את כל ההסכמים, כל עוד הצד השני ממלא אחריהם.

עם סיום ביקורה במצרים תגיע קלינטון לישראל. מחר בבוקר צפויה לה פגישה עם שר החוץ, אביגדור ליברמן, במשרד החוץ בירושלים.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 15/07/2012 | עודכן: 15/07/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
קלינטון לטנטאווי: שתף פעולה עם מורסי
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ראיס-פוטין-בוטוקס
16/07/12 10:42
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
תבוסה ליו"ר המודחת של ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי: בית הדין הארצי לעבודה קובע (יום א', 15.7.12), כי ההסתדרות היא הארגון היציג של עובדי הרכבת. בכך נכשל נסיונה של אדרעי להעביר את הייצוג לארגון "כוח לעובדים" ולטרפד את הדחתה בידי יו"ר ההסתדרות, עופר עיני.

אסתר פינקלשטיין-נחום, שהייתה מנהלת בפרסום בחברת מי עדן ומקורבת לבעלי השליטה בחברה, נדונה (יום א', 15.7.12) לשישה חודשי עבודות שירות ולקנס של 220,000 שקל על שימוש במידע פנים.

"כשראינו הרבה ג'וקים מתים במקלחות, מאחר שראינו את המזג של התובעת, אמרתי שעדיף לא לדבר. לא היינו החזקים והשולטים בבית". כך אמרה (יום א', 15.7.12) שרה נתניהו, בעת חקירתה הנגדית על תצהירה בתביעת העוזרת לשעבר ליליאן פרץ.

סארי פלאח ואביו נפגשו עם היועץ המשפטי של מכבי חיפה אודי שוחטוביץ' והבלם התנצל על התנהגותו, אבל בקבוצה החליטו שלא ייצא למחנה האימונים הקרוב ושהמאמן ראובן עטר יקבל החלטה לגבי השחקן אחרי המחנה.

פלאח ביקש להיות מושאל ולא לשחק העונה במדי מכבי חיפה, כאשר הוסכם כי מעתה ואילך כל צעד ייעשה בתיאום עם המועדון. הבלם מבוקש בבני סכנין, הפועל עכו, בני יהודה והפועל תל אביב, אבל ההחלטה כאמור תתקבל רק בתום מחנה האימונים.


15/07/2012 | תומר לוי | חדשות

בראיין מאהוני מ-AP כתב לאחרונה שקווין דוראנט אמר לו – ולא ש"לא לציטוט" – שלראות את פניו של לברון ג'יימס, רגע אחרי שלקח לו אליפות מתחת לידיים, בוקר, צהריים וערב, הוא דבר שעולה לו בבריאות.  "IT STILL BOTHERS ME TO SEE HIS FACE IN PRACTICES", אמר הטרנטולה.

ואני עוצר ושואל: רגע, הם לא משחקים עכשיו באותה נבחרת? הם לא יפתחו יחד בחמישיה של מייק ששבסקי במשחקים האולימפיים במטרה לשטוף את העולם? "אני לא יודע מה עובר עליי", אמר דוראנט. "כשאני מוסר ללברון אני עדיין מרגיש שאני מוסר לאויב במקום לשחקן קבוצה שלי. אני מנסה, ובינתיים לא מצליח להתגבר על התופעה הזאת. אני מבין שזו תופעה בעייתית, אבל היא קיימת בי".
 
בעייתית? זו תופעה הרסנית, צרה צרורה. "כמובן שאני מודע לבעיה", ממשיך שחקן הת'אנדר, "אבל רק לפני חודש שנאתי את הבנאדם ושחקתי נגדו חמישה משחקים קשים ביותר. אני לא יכול להפוך ברגע את הסלידה שיש לי ממנו לאהבה או לפחות אחווה קבוצתית. אני אהיה מוכרח להתגבר על זה, אחרת אין לי מקום בנבחרת".


15/07/2012 | מנחם לס | חדשות
רשימות נוספות / העולם הערבי / מי ומי
דמוקרטיה של שבטים / מרדכי קידר
אמו של מחולל האביב הערבי נעצרה / איציק וולף
ביה"ד החוקתי במצרים: אין לכנס את הפרלמנט / איציק וולף
מבט אחר אל אפגניסטן / אורית פרלוב, גלעד שר
מצרים ואירן: הילכו שניים יחדיו? / שלמה ברום, יואל גוז'נסקי
ירדן לפני הסערה / מרדכי קידר
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il