|
בכמויות מוגבלות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
למרות שחשוב להגביל את תכולת השומן בתזונה, הגוף בהחלט נהנה משומנים מסוימים בכמויות קטנות.
שומנים חד לא רוויים, בכמויות מוגבלות, הם מקורות טובים לחומרים נוגדי חמצון, כמו סלניום וויטמין E.
שומנים בריאים יותר, שוב, בכמויות מוגבלות, עוזרים לגוף לספוג חומרים מזינים חיוניים ממזונות אחרים.
חומצות שומן אומגה-3 חיוניות לגדילה בריאה, להתפתחות המוח, ולשליטה בדלקתיות. הן עוזרות גם לטפל ולמנוע מספר מחלות.