שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב,
צילה צפת, קבעה (7.11.12), כי שני ילדים לא יהיו צד להליך המשפטי בין הוריהם בתביעה להחזרתם לרוסיה באמצעות הורי האב. צפת דחתה את ערעורם של הורי האב, אשר ביקשו לייצג את הילדים, לאחר שקבעה שאין ספק מהי עמדתם וכי הדבר יכביד על ניהול הדיון.
מדובר בילדים ילידי 1999 ו-2003, שנולדו לזוג מרוסיה. במאי 2011 קבע בית המשפט הרוסי שמשמורת הילדים תהיה בידי אמם, האב ערער ובינתיים הגיע עימם לישראל. ערכאת הערעור ברוסיה דחתה את ערעורו של האב והאם ביקשה להורות על החזרת הילדים לרוסיה בנימוק שנחטפו בידי אביהם.
הורי האב, שהוגדרו כ"ידיד קרוב", ביקשו להצטרף להליך בארץ ולייצג בו את הילדים. בית המשפט למשפחה דחה את הבקשה, תוך שהוא מסתמך בין היתר על חוות דעת של מכון שלם, לפיה הילדים מאמצים את עמדת האב ונוקטים בשל כך עמדה חד-משמעית נגד אמם. מכון שלם המליץ למנות לילדים אפוטרופוס לדין והוריהם הסכימו, אם כי הורי האב טענו שאין בכך כדי למנוע שגם יהיו מיוצגים בהליך.
צפת אומרת, כי בית המשפט למשפחה לא סתם את הגולל על האפשרות שהילדים יישמעו, אלא רק קבע שכרגע מדובר בשלב מוקדם מדי לכך. עוד היא אומרת, כי צו נגד חטיפת ילדים מחייב הליך מהיר כדי לשמור על טובת הילד וכדי למנוע הפקת תועלת מן החטיפה. במקרה הנוכחי יש מקום להניח, כי הוריו של האב אינם אלא ידו הארוכה, וכך צירופם של הילדים רק יסרבל את ההליך, לא יוסיף מאומה ואף יגרע:
"נראה שקוף למדי כי מדובר בהליך פרוצדורלי טקטי, אשר יאפשר לאב במה נוספת לדבר מגרונם של הקטינים ותאפשר לו להרחיב את הקואליציה התומכת בעמדתו, מה גם שהרחבת הקואליציה מעמידה את האם לבדה במדינה זרה, שפה זרה, התנהלות זרה ובתנאים מקפחים, מול קואליציה רחבה זו של האב". צירוף הילדים, היא מוסיפה, מנוגד לחלוטין לטובתם ומהווה סיכון של ממש למצבם הנפשי, ואם יקבלו מבית המשפט גושפנקה רשמית למעורבותם העמוקה מדי ממילא בסכסוך - מצבם יחמיר עוד יותר. לבסוף אומרת צפת, כי יש לקבל את ההמלצה למנות לילדים אפוטרופוס לדין אשר ייצג את עניינם בצורה אובייקטיבית.