השופט אליקים רובינשטיין:

"האם מוגזם לייחל לצמצום מחדלי חקירה?"

ברק-ארז מצביעה על מחדלים "מטרידים ביותר" בחקירת עבירות מין של אב בבתו בת ה-13 רובינשטיין: מחכה ליום בו הפרקליטות תדווח על לקחים שהפיקה והצעדים שנקטה לצמצום המחדלים
איתמר לוין חדשות תגובות
"מצפה אני ליום בו תבוא הפרקליטות לאולמנו ותאמר, הנה מה שעשינו בצוותא עם המשטרה כדי לצמצם מחדלי חקירה, הנה לקחים שהפקנו מתיקים אלה ואלה. האם מוגזם לייחל לכך?". כך שואל רטורית שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין.

הדברים נאמרו בשולי פסק דין, בו דחה בית המשפט העליון את ערעורו של אב שביצע עבירות מין בבתו כאשר הייתה בת 13 ונדון ל-13 שנות מאסר. השופטת דפנה ברק-ארז, שכתבה את חוות הדעת העיקרית, עומדת על מחדלי החקירה החמורים שהתגלו בתיק זה, ואשר לא מנעו את ההרשעה בשל קיומן של ראיות נוספות:

"ההיבט המטריד ביותר בתיק שבפנינו, ולצערנו זו אינה תופעה נדירה, הוא מחדלי החקירה המשטרתיים. בתיק כמו זה שבפנינו - תיק של עבירת מין שבו הוגשה התלונה בסמוך למועד ההתרחשות הרלוונטי - היה צריך להיות מקום של כבוד לבדיקות פורנסיות של ממצאים שנאספו מגופה של המתלוננת. והנה, היבט זה של החקירה הוזנח באופן מקומם. הדגימות על המטושים נלקחו מגופה של המתלוננת באופן לא מקצועי, בכמויות לא מספיקות, ומכל מקום לא שומרו כהלכה. ממצאים שנאספו בזירה לא הופרדו זה מזה. מעבר לכך, גם בדיקת ה-דנ"א שנערכה לא נמסרה למערער במועד.

"...במישור המערכתי הדברים הם מטרידים ביותר. תקלות מסוג זה עלולות להקשות על ירידה לחקר האמת בתיקים אחרים. ניתן להוסיף, שממצאים פורנסיים מסוג זה יכולים לקצר את ההליכים המשפטיים, ובכל מקרה, לסלק תחושות של אי-אמון בקביעות שיפוטיות בקרב אנשים הקשורים למעורבים בהליך במעגלים חברתיים או משפחתיים רחבים יותר".

רובינשטיין מצטט מדברים שכתב בפסקי דין קודמים על מחדלי חקירה ועל כך ש"לעיתים חש אני כי קולנו בהקשר זה קורא במדבר". הוא מזכיר, כי כבר שאל לאחרונה "האין ראוי למשטרה ולפרקליטות להפיק שוב ושוב לקחים לעניין הדרכה ופיקוח על חקירות?" - ועדיין לא ניתנה תשובה מספקת. השופט יורם דנציגר הצטרף לדברים.
פס"ד: ע"פ 7938/10, פלוני נ' מדינת ישראל
דחיית ערעורו של אב שהורשע בעבירות מין בבתו + התייחסות בית המשפט העליון למחדלי החקירה בתיק זה ובאופן כללי
| דפנה ברק-ארז, אליקים רובינשטיין, יורם דנציגר בית המשפט העליון
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 19/11/2012 | עודכן: 19/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"האם מוגזם לייחל לצמצום מחדלי חקירה?"
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
פרפר
19/11/12 14:34
2
פרפר
19/11/12 14:43
3
פרפר
19/11/12 14:51
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
קרן הריט סלע קפיטל רכשה 45% מבית המשרדים בניין אשדר, ברחוב יגאל אלון 75-53 בת"א. היא תשלם למוכרים, חברת אשדר, 84.6 מיליון שקל. החברה מנהלת מו"מ לרכישת 5% נוספים בבניין, ממשקיע אחר, ב-9.4 מיליון שקל. יתרת הבנין נמצאת בבעלות משקיעים מארה"ב.

רידאן ומוחמד מלחם, חוקר במשטרת רמלה ואביו, הורשעו (יום ב', 19.11.12) בפיברוק גניבת רכבו של השוטר כדי לזכות בדמי הביטוח ובשיבוש מהלכי החקירה בתלונתו על ה"גניבה".

שר החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה, גדעון סער, פנה (יום ב', 19.11.12) לנשיאי ומנכ"לי המוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ והנחה אותם להקל ככל הניתן עם הסטודנטים אשר גויסו למילואים בשל מבצע "עמוד ענן".

שתי חנויות באזור נורפולק במדינת וירג'יניה הוכנסו לרשימת החנויות, שהנן מחוץ לתחום לימאי חיל הים האמריקני - במסגרת מאבקו החיל נגד הש/ימוש ב"ספייס" - תחליף סינתטי למריחואנה. באותה ההודעה מסרה פרקליטות חיל הים, כי ארבע חנויות ומסעדות באזור נורפולק הוצאו מהרשימה השחורה.

צוללן בחיל הים הבריטי, הודה, כי ביצע עבירות ביטחון חמורות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il