סימנו את המטרה

המשטרה למעבדה: לקשור את החשודים לחולצה

בית המשפט העליון מותח ביקורת על כך שהמשטרה ביקשה מהמעבדה לקשור חשודים לממצאים במקום לבקש בצורה אובייקטיבית לבדוק אותם: "יש להבטיח שהדבר לא יישנה"
איתמר לוין חדשות תגובות
המשטרה הנחתה מעבדת דנ"א וביולוגיה לקשור חשודים לחולצתו של המתלונן, במקום לבקש ממנה בצורה אובייקטיבית לבחון את הראיות. כך עולה מהחלטתו של שופט בית המשפט העליון, יורם דנציגר.

גיא פיניש מואשם בניסיון רצח, חטיפה לשם רצח, החזקת סכין ואיומים. דנציגר דחה את ערעורו של ההחלטה לעוצרו עד תום ההליכים נגדו, תוך שהוא מותח ביקורת על המשטרה והפרקליטות. בנוגע למשטרה, אומר דנציגר:

"אי נחת מרובה, בלשון המעטה, הסבה לי קריאת הפניה מטעם המשטרה אל מעבדת ד.נ.א. וביולוגיה (כך על-פי המסמך שהוגש לעיוני), ובה נכתב בזו הלשון: 'יש צורך לקשור את החשודים או אחד מהם לחולצה [של המתלונן, י.ד.] כי שניהם מכחישים קשר לאירוע'. אולם כפי שטען בא-כוח המשיבה, משלא נמצאו ראיות פורנזיות שיש בהן לקשור בין הנאשמים לבין חולצתו של המתלונן, אין חולק כי לניסוח ה'אומלל' (כפי שהגדירו בהגינות בא-כוח המשיבה בדיון שלפני) לא הייתה במקרה הנוכחי כל השפעה בפועל. חזקה על גורמי החקירה הרלוונטיים כי יתנו דעתם על הנכתב וידאגו כי הדבר לא יישנה".

לגבי הפרקליטות, מעלה דנציגר תמיהות בנוגע לעדותו של המדובב שהופעל מול פיניש: "המאשימה לא הזכירה את הודעתו של המדובב במסגרת הדיון בבקשה לעצור את העורר עד תום ההליכים נגדו לפני בית המשפט המחוזי, ואף לא הוגש תצהיר שיסביר מדוע הדבר לא נעשה. יתר על כן, המדובב אף לא נכלל ברשימת עדי התביעה. בדיון שנערך לפני עדכן בא-כוח המשיבה כי חרף החלטתו של בית המשפט המחוזי, בקשת המאשימה לכלול את המדובב ברשימת עדי התביעה טרם 'נקלטה' (הגם שהוגשה)".

כאמור, למרות פגמים אלו מצא דנציגר שיש מקום לעצור את פיניש עד תום ההליכים. את המדינה ייצג עו"ד יאיר חמודות, ואת פיניש - עו"ד רונן דלויה.
פס"ד: בש"פ 8477/12, פיניש נ' מדינת ישראל
ביהמ"ש העליון מותח ביקורת על המשטרה אשר ביקשה מהמעבדה לקשור ממצאים אל חשודים
| יורם דנציגר בית המשפט העליון
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 29/11/2012 | עודכן: 01/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המשטרה למעבדה: לקשור את החשודים לחולצה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אורן אדרת
30/11/12 06:39
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות

סוער בקרית שמונה. ההפסד 2:0 לבילבאו בקרית אליעזר אמנם כבר נשכח, וגם כך לא היה בעל חשיבות למאמצי ההעפלה, אבל הלחץ שהצטבר העונה כנראה עושה את שלו. המאמן ברק בכר פוצץ היום (חמישי) את האימון בעקבות עימות בין דושאן מאטוביץ' לשמעון אבוחצירה, שהחל לאחר כניסות חריפות.

בכר מאוכזב מאוד מהמשחק מול אתלטיק בילבאו, ומכך שהשחקנים לא ניצלו את ההזדמנות שקיבלו. לפני האימון הוא נסף בחניכיו: "אני מאוכזב מאוד מאיך ששיחקתם מול בילבאו. אתם משחקים בצורה בינונית ונראים כמו קבוצה בינונית. ככה אתם רוצים להיראות?".


29/11/2012 | תומר לוי | חדשות

קבוצת אפריקה-ישראל השקעות הפסידה 182 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2011 - מוסרים הדו"חות הכספיים של החברה, שפורסמו היום (29.11.12). ברבעון השלישי של 2012 הרוויחה החברה 142 מיליון שקל.

החל מ-1 בינואר הקרוב יוכלו חברות הביטוח למכור ביטוחי מנהלים עם הבטחה לפנסיה קבועה רק לבני 60 ומעלה - הודיע היום (29.11.12) המפקח על הביטוח. זוהי החמרה ניכרת לעומת הודעתם הקודמת של שר האוצר יובל שטייניץ והמפקח שריג, מחודש יולי ,שלפיה יוכלו החברות למכור ביטוחי מנהלים לבני 55 ומעלה. המפקח אומר כי האיסור נובע "ממחקר מקיף על השלכות חוסר הודאות באומדן תוחלת החיים".

קבוצת הביטוח הפניקס הרוויחה (רווח כולל) 108 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה, לעומת הפסד של 24 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקבוצה פרסמה היום (29.11.12) את הדוחות הרבעוניים, המצביעים על שיפור בכל תחומי הפעילות שלה. נתונים עיקריים נוספים לרבעון:

יזם הנדל"ן רונן ברונפמן רכש מפרטיים את חניון אור-גיל, בשדרות בן ציון 3 במרכז ת"א. הוא מתכנן להשקיע 10 מיליון נוספים בשיפוץ יסודי של החניון הישן, ובהפיכתו למרכז מסחרי בן 1,200 מ"ר, כך שההשקעה הכוללת תגיע ל-20 מיליון שקל. אלון קסטיאל שותף בעסקה, באחוז שלא נמסר. הוועדה המקומית לבנין ערים אישרה אתמול (28.11.12) את הפרויקט.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il