חד"ש עתרה: לפסול רשימת "עוצמה לישראל"

העתירה מתבססת על החשד כי חברי הרשימה הסיתו לגזענות ונגד אופייה הדמוקרטי של המדינה "עוצמה לישראל" עתרה אף היא לפסול את רשימות רע"מ-תע"ל ובל"ד
עופר וולפסון חדשות בחירות 2013 תגובות
ארבעת חברי הכנסת של תנועת חד"ש עתרו (יום ד', 12.12.12) לוועדת הבחירות המרכזית, על-מנת שזו תפסול את רשימתם של מיכאל בן ארי ואריה אלדד, "עוצמה לישראל".

העתירה מתבססת על החשד כי חברי הרשימה הסיתו לגזענות ונגד אופייה הדמוקרטי של המדינה. בעתירה נכתב כי "עוצמה לישראל, באמצעות פעיליה וחבריה, לא מפספסת כל הזדמנות להצגת משנתה הגזענית והחשוכה כלפי האוכלוסיה הערבית בישראל, תוך שימוש בביטויים גזעניים וליבוי רגשות שנאה".

עוד נאמר בעתירה כי "במקרים בהם חופשי הביטוי והדעה הופך למרשם לגילויי גזענות - יש לומר באופן חד-משמעי וגלוי, עד כאן. לא ולא. במקרים שכאלה, בהם נעשה שימוש ציני ומזיק באחד מערכי היסוד של הדמוקרטיה, לקידום משנה ורעיונות גזעניים, ראוי להציב גבולות אדומים וחדים".

יש לציין, כי ראשי מפלגת עוצמה לישראל, חברי הכנסת אריה אלדד ומיכאל בן ארי, עתרו בעצמם לוועדת הבחירות בתחילת השבוע, בבקשה לפסול את רשימת בל"ד לכנסת, בה חברים חברי הכנסת ג'מאל זחאלקה וחברת הכנסת חנין זועבי. כמו כו, ביקשו לפסול את רשימת רע"מ-תע"ל, בהם חברים חברי הכנסת איברהים צרצור ואחמד טיבי.

בעתירה זו נכתב כי "אכן יש להתיר חופש ביטוי ואת קיומן של דעות המקוממות ואפילו מרגיזות ומגעילות ואולם חופש הביטוי אינו מילת קסם הפותחת כל שער. מי שפועל נגד המדינה, מי שנלחם נגד צה"ל, מי שמלבה את האש והיצרים ומי ששולל את קיומה של ישראל כמדינה יהודית אין מקומו בבית המחוקקים של אותה מדינה יהודית".
עו
תאריך: 12/12/2012 | עודכן: 12/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חד"ש עתרה: לפסול רשימת "עוצמה לישראל"
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
איריס כהן
13/12/12 09:22
2
איריס כהן
13/12/12 09:29
 
איריס כהן
13/12/12 09:49
3
הגוי..
13/12/12 18:01
פורום: בחירות 2013 כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות 2013
גורלו הפוליטי של אביגדור ליברמן אחרי החלטתו של יהודה וינשטיין תלוי בשאלה האם יש קלון בעבירה לכאורה של מירמה והפרת אמונים, המיוחסת לו בנוגע ליחסיו עם השגריר לשעבר זאב בן-אריה.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, צפוי לפרסם בבוקר (יום ה', 13.12.12) את החלטתו בעניינו של שר החוץ, אביגדור ליברמן. להחלטה עשויה להיות השלכה מהותית על מערכת הבחירות לכנסת ה-19, בה ליברמן הוא המועמד מספר 2 ברשימת הליכוד ביתנו, שעל-פי כל הסקרים תנצח בבחירות.

המפלגות יקבלו 106 מיליון שקל כחלק מתקציב מימון מפלגות

שר האוצר הנכבד נשא נאום מרשים בוועידת ישראל לעסקים לפני כמה ימים, ושם הזהיר שתוכניתה הכלכלית של יחימוביץ' תביא לחורבן. מה אתם הבנתם מדבריו? ההון מניע את המשק ואם לא נשמן את גלגלי השיניים של הכלכלה היא תתרסק. נשמע הגיוני.

אמש, בתוכנית "לונדון את קירשנבאום" בערוץ 10, נזכרתי בסיפור על האדם שבקר בגן החיות, ראה לראשונה בחייו ג'ירפה, פער עיניים בפליאה ואמר: "אין חיה כזאת!". כך הגיב ירון לונדון לבשורה המשמחת שתלמידי ישראל במקצוע המתמטיקה, זינקו מהמקום ה-24, האחרון בין מדינות המערב, למקום ה-7 (הראשון) לפני פינלנד וארה"ב: "זה לא ייתכן!!!" הגיב לונדון בלעג, והורה לכתב לענייני חינוך של הערוץ למהר ולחקור היכן טמונה הרמאות. מעניין אם המבחנים הבינלאומיים היו מוכיחים שתלמידי ישראל נסוגו אחור, האם גם אז היה מבקש לחקור את כשירותם של המבחנים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il