מחקר חדש מגלה כי אכילת מזונות סולניים - משפחה של צמחים שמחלק מהם מייצרים מזונות שהם מקורות אכילים של ניקוטין, כגון פלפלים ועגבניות, יכולים להוריד את הסיכון לפתח פרקינסון.
חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון שבסיאטל גייסו 490 חולים שאובחנו רק לאחרונה עם מחלת פרקינסון.
החוקרים השתמשו בשאלונים כדי לבחון את התזונה של החולים ואת השימוש שלהם בטבק.
הם גילו כי צריכה של ירקות באופן כללי לא השפיעה על הסיכון לפתח פרקינסון. אך צריכת ירקות סולניים הורידה את הסיכון.
הקשר המשמעותי ביותר שנמצא היה של צריכת פלפל. אכילת פלפל פעמיים או יותר בשבוע נמצאה קשורה לירידה של 30% לפחות בסיכון לפתח את המחלה.
ממצאי המחקר פורסמו ב-Annals of Neurology, כתב עת המפורסם על-ידי האיגוד האמריקני הנוירולוגי.