מה פשר ה"לובינג"?

רוזן לצ'רני: אתה מודה <br>שנתת שוחד ללופוליאנסקי

צ'רני אמר שהתרומות ליד שרה היו "לובינג" לקידום חברת הולילנד, אך טוען שלא היה קשר בינן לבין הפרויקט ● "הקשר המלוכלך בין התרומות לפרויקט הוא פרי המוח המעוות של דכנר"
איתמר לוין חדשות משפט הולילנד תגובות
השופט דוד רוזן התייחס (יום ג', 28.5.13) לתרומותיו של הלל צ'רני ליד שרה: "התביעה אומרת לך שאתה כיזם משמן אישי ציבור דרך תרומות למוסדות, ואתה אומר לי שזה מקובל. אולי מה שאתה אומר הוא שבית המשפט צריך להוריד את הפטיש ולומר: זה לא מקובל".

צ'רני: "אני חושב שתרומות ליד שרה זה דבר חשוב. לצערי ראש העיר [אורי לופוליאנסקי] יושב פה על ידי, למרות שהוא לא קשור בכלל לתרומות הללו. הקשר המלוכלך הזה בין התרומות לבין הולילנד הוא תוצר המוח המעוות של דכנר". עוד ציין צ'רני, כי התרומות ליד שרה הלכו וגדלו גם כאשר הטיפול בפרויקט כבר לא היה בידי עיריית ירושלים.

תדמור התייחס לתרומה בסך 140,000 שנתן צ'רני ל"עזרה תורה דאמריקה", ואשר לפי צ'רני ניתנו על-פי בקשתו של דכנר; לטענת המדינה מדובר בארגון הקשור עם יד שרה. צ'רני אמר, כי קיבל קבלות מאותו ארגון, וכי חשב החברה, אלי חסון, יחפש אותן עוד היום. את התרומות ליד שרה בכלל, שהיו 80% מכלל תרומות החברה בשנים 1999-1997 (כאשר לופוליאנסקי עומד בראש הוועדה המקומית), הסביר צ'רני במילים "עניי עירך קודמים". עוד אמר, כי כלל לא היה זקוק ללופוליאנסקי.


"מחולל תנועה אדיר"


תדמור: "ידעתם שתמיכת העירייה חשובה גם לאישור בוועדה המחוזית". צ'רני: "אם אתה חושב שתרומה שלי גורמת לעיר כמו ירושלים לרצות פרויקט כמו הולילנד - אתה לא יודע איפה אתה חי. אתם לא מבינים את העוצמה של הדבר הזה בירושלים. הוא מחולל תנועה אדיר בירושלים בכל המובנים והתלבש על דרום-מערב העיר, שהעירייה שקדה על פיתוחו. לופוליאנסקי ויד שרה מקבלים ב-100 מיליון שקל תרומות לשנה. אז ה-150,000 שקל הללו יגרמו ללופוליאנסקי לקפוץ מכסאו?". תדמור: "אתה יכול להצביע על עוד אדם בודד שתרם סכומים כאלה?". צ'רני: "כמו שאני מקווה שאף אחד לא יכול להצביע עלי, כך אני לא יכול להצביע על אחרים". רוזן: "ענית יפה".

תדמור ציטט את דבריו של צ'רני בחקירתו במשטרה, לפיהם דכנר הוא שביקש ממנו להעניק תרומה גדולה ליד שרה בשנת 2000, ושאל מדוע לא ציין זאת בעדותו. עו"ד שלומית הראל-שוורץ, סניגוריתו של לופוליאנסקי, הזכירה שדכנר אמר בעדותו שלא ידע על אותה תרומה של צ'רני (1.25 מיליון שקל). צ'רני השיב, כי אין לכך חשיבות וכי הקציב סכום מסוים ותרם אותו.


"נקטנו בפעולות מיתוג"


עוד אמר צ'רני בחקירתו במשטרה, כי התרומות ליד שרה היו לובינג. בעדותו הסביר: "זה לא 'לובינג' במינוח של דכנר. זה במטרה לבוא ולהרשים את העיר, שהאנשים שעוסקים בפרויקט לא נעלמים אלא שמדובר בפרויקט רציני". רוזן: "איך הרצינות שלכם מתבטאת בהרחבת הכיסים של ממלא התפקיד הציבורי?". צ'רני: "פה אין הרחבת כיסים של האיש הציבורי אלא תרומה למוסד. הולילנד לא היה מוכר בעיר; כולם הכירו את הדגם. נקטנו במספר פעולות למיתוג של הולילנד, וזה נקרא 'לובינג'. במסגרת זו היו תרומות ליד שרה".

רוזן: "אין מחלוקת שלופוליאנסקי שווה יד שרה. אתה עכשיו אומר, שלטובת הולילנד נתת תרומה ליד שרה, וזה אומר שנתת כסף ללופוליאנסקי. אני לא יכול לנתק את הקשר, כי אתה קובע אותו. התביעה יכולה עכשיו לשבת בפרשה הזאת ולומר: הוכחנו את שלנו, כי הנאשם הודה שנתן ללופוליאנסקי כסף בגין תפקידו לקידום ענייני הולילנד".

צ'רני: "לא קשרתי את לופוליאנסקי והפרויקט. עשינו כמה פעולות חברתיות. אילו הייתי רוצה לקנות את לופוליאנסקי, הייתי הולך בשקט לחדרו ומציע לו. אין כל קשר בין הפרויקט לבין זה שהולילנד נוקטת במספר פעולות של לובינג". הוא גם הכחיש את טענתו של דכנר, לפיה מימן שוחד ב-120,000 שקל שניתן במזומן ללופוליאנסקי ביום הבחירות, ביוני 2003. תדמור הראה, כי דכנר קיבל ממנו סכום דומה יומיים קודם לכן, אך צ'רני אמר שאינו זוכר כיום מדוע קיבל דכנר כל תשלום.

ת"פ 10291-01-12, מדינת ישראל נ' צ'רני ואח' / פרוטוקול, 28.5.13
פרוטוקול משפט הולילנד, 28.5.13. סיום חקירתו הנגדית של הלל צ'רני: הלוואות לשמואל דכנר בשנות ה-2000, השוחד הנטען לאהוד אולמרט, אורי לופוליאנסקי, אפרים פיינר ואלי שמחיוף, פעילותו לאחר קבלת "כתב הסחיטה" משמואל דכנר
| דוד רוזן ● בית המשפט המחוזי בירושלים
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 28/05/2013 | עודכן: 28/05/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים אירועים / מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביבה חפץ-נוימן / Aviva Hefetz-Noyman אביגדור קלנר / Avigdor Kalner אברהם פיינר / Avraham Fainer אהוד אולמרט / Ehud Olmert אורי לופוליאנסקי / Uri Lopoliansky אורי שטרית / Uri Shitrit אורן אדרת / Oren Aderet אורנה אנג'ל / Orna Angel אילן סובל / Ilan Sobal אירית באומהורן איתן מעוז / Maoz Eitan" אלי זהר / Zohar Eli" אלי שמחיוף אלימלך קורצווייל אמנון יצחקניא אמנון ספרן אתי בן-דור גיורא אדרת / Aderet Giora" גיל פרידמן דב גלעד כהן / Dov Gilad Choen דוד רוזן / David Rozen דני דנקנר הדס ליס / Hadas Lis הלל צ'רני הלל צ'רני טל שפירא טליה דאר יד שרה יהושע פולק יובל גבעון יוני תדמור / Yonni Tadmor יוסי אולמרט יורם ראב"ד / " יעקב אפרתי יפעת מנור-נהרי ירון גולומב ירון ליפשס ליאת ארזי ליאת בן-ארי שווקי / Liat Ben-Ari Shwekey מאיר רבין משה ישראל משה שמיר עודד גזית / Oded gazit עודד קם עופר ברטל / Ofer Bartal עמוס ון-אמדן קנת מן / Prof. Kenneth Mann" קרן קורן-בנדלק רוני בלקין רועי בלכר רותי ליטבק שולה זקן / Shula Zaken שי פינס / Shai Pines" שלומית הראל-שוורץ שלמה בן-עמרה שמואל קליין שמואל דכנר שמעון גלאון שמעון קליין
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רוזן לצ'רני: אתה מודה שנתת שוחד ללופוליאנסקי
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ציפיות להרשעה!
28/05/13 14:15
2
שמעון אמסלם
28/05/13 14:34
 
אא
28/05/13 15:01
 
אא
28/05/13 15:01
 
ש.ח.ש
28/05/13 21:03
 
ש.ח.ש
28/05/13 23:56
3
ודאי לא שחד
28/05/13 14:38
 
תגובתך מאשרת
28/05/13 15:59
 
שמעון אמסלם
28/05/13 16:35
4
שוחד בריש גלי
28/05/13 15:11
5
מתיתיהו
28/05/13 17:16
6
urixo
28/05/13 18:25
7
ט.ט
29/05/13 10:03
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]