נעם בן ה-3 הציל במותו ילד פלשתיני

נעם נפל מחלון ביתו ולאחר שנקבע אצלו מוות מוחי, אחת מכליותיו נתרמה לילד פלשתיני בן 10 מאזור בית לחם
גלית יצחק-אוגנוב חדשות תגובות
הילד הפלשתיני לאחר השתלת הכליה ואביו [צילום: דוברות מרכז שניידר]

נעם נאור, בן שלוש, נפל מחלון ביתו שבקומה הרביעית לקומה שנייה, ולאחר שנאבקו על חייו רופאים בבית-החולים שיבא, נקבע אצלו מוות מוחי ואחת מכליותיו נתרמה לילד פלשתיני בן 10 מאזור בית לחם.

בבדיקות התאמת הרקמות נמצא רק ילד בן שלוש, אחד מרשימת ההמתנה הארצית שהכליה מתאימה לו. השתלת כליה מילד בגיל שלוש איננה יכולה להתאים לאדם מבוגר שמשקלו מעל 40-30 ק"ג. ולכן לא ניתן היה להשתיל את הכליה השנייה במבוגר, והמשמעות היא שלא ניתן להשתיל את הכליה השנייה בכלל.

מאחר שבבית-החולים שערי צדק מטופל בדיאליזה ילד פלשתיני כבר שבע שנים שאף אחד מבני משפחתו לא נמצא מתאים לתרום לו כליה, הועלתה האפשרות לתת לו את הכליה השנייה מנעם.

המרכז להשתלות פנה להוריו של נעם, שכבר הספיקו לחזור לביתם לאחר הלוויה ולהתחיל בשבעה, באם הם מסכימים שהכליה תושתל בילד שאינו תושב ישראל, בילד פלשתיני.

ההורים החליטו שהם רוצים לעזור לכל ילד שיוכל להפסיק את טיפולי הדיאליזה, ולא משנה מהיכן הוא או מה מוצאו. משפחתו התייעצה עם רבנים שתמכו בהחלטתם לתרום את כליותיו של נעם. שרית ואבי, הוריו של נעם: "לא חשוב מי יקבל את הכליות, העיקר שעוד ילדים לא יצטרכו להמשיך בדיאליזה".

ניתוח השתלת הכליה בילד הפלשתיני בוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים. הילד מתאושש ביחידה לטיפול נמרץ בשניידר ומצבו מוגדר יציב.

את ניתוח ההשתלה ביצע צוות מערך ההשתלות בשניידר, בראשות פרופ' איתן מור: ד"ר סיגל אייזנר, רופאה בכירה במערך ההשתלות במרכזים הרפואיים שניידר ובילינסון וד"ר עומר גוגיה, רופא כירורג בשניידר, והרופא המרדים ד"ר משולם בכר.

לאחר הניתוח הועבר הילד לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ בראשותו של ד"ר טומי שינפלד. את המעקב אחר הילד מבצע צוות המכון לנפרולוגיה בראשות ד"ר מרים דוידוביץ. את תיאום ההשתלה ביצעה מתאמת המושתלים, האחות רחל ברגרין.

אביו של הילד המושתל אמר בהתרגשות, כי אין מילים בפיו להודות למשפחת התורם, ולאחר שנים רבות של המתנה להשתלה, קיבל ילדו חיים חדשים.

שרת הבריאות, יעל גרמן, אמרה: "בעיניי, הוריו של נעם הם אנשים אצילים ומעוררי השראה לכולנו. דווקא ברגעים הכי קשים בחייהם - הם התעלו מעל כל רגש שהוא, וקיבלו החלטה לא פשוטה: במותו לצוות את חייו לילד פלשתיני. התרומה שלהם מהווה מקור לגאווה ודוגמה לאנושיות ולטוב לב".
תאריך: 02/06/2013 | עודכן: 02/06/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נעם בן ה-3 הציל במותו ילד פלשתיני
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
קבוץ גלויות
2/06/13 14:55
2
קורןנאוה טבריה
2/06/13 20:27
3
מדמוני אסף
2/06/13 21:13
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]