ההפיכה המצרית השניה

בכיר באחים המוסלמים מזהיר: תהיה אלימות

מבטיח שתנועתו לא תאחז בנשק, אך אומר שתנועות אחרות עלולות לעשות זאת מורסי ו-15 בכירים איסלאמיסטים חשודים ב"העלבת מערכת המשפט" ונאסר עליהם לצאת מהמדינה הנשיא הזמני מזמין את האחים המוסלמים ליטול חלק בשלטון
איתמר לוין חדשות הפיכה במצרים תגובות
בכיר בתנועת האחים המוסלמים במצרים, מוחמד בלתגי, מזהיר מפני אלימות במדינה בעקבות הדחתו של הנשיא מוחמד מורסי. לדברי בתלגי (יום ה', 4.7.13), האחים עצמם לא יפעלו בדרכים אלימות, אך "ההפיכה תדחוף תנועות אחרות לאלימות". הוא הצהיר, כי התנועה לא תפעיל נשק אך לא תסכים לדיקטטורה צבאית ותמשיך לפעול נגדה "עד שהמצב יחזור לקדמותו".

שופט במצרים הודיע, כי נפתחה חקירה נגד הנשיא מורסי ו-15 איסלאמיסטים נוספים בחשד ל"העלבת מערכת המשפט". הוא קבע, כי על מורסי ויתר החשודים אסור לצאת ממצרים. ככל הידוע, מורסי מוחזק בידי הצבא במה שהוגדר "מעצר הגנתי" - ללא הליך משפטי כלשהו.

הנשיא הזמני, עדלי מנסור, אמר בנאום ההשבעה שלו: "תנועת האחים המוסלמים היא חלק מהעם הזה והיא מוזמנת להשתתף בבניית האומה, שכן איש לא יושאר בחוץ. אם הם יגיבו להזמנה, הם יתקבלו בברכה". ואולם, מדבריהם של דוברי התנועה עולה, כי אין לה כוונה ליטול חלק בממשלה החדשה, שכן בכך היא תכיר בלגיטימיות של הדחת מורסי.

דברים ברוח דומה השמיעה "חזית ההצלה הלאומית", ארגון הגג של תנועות האופוזיציה החילונית והליברלית: "אנחנו מדגישים את אמונתנו החזקה בזכותן של כל הקבוצות הפוליטיות להביע את דעתן באופן חופשי ולהקים מפלגות פוליטיות. אנחנו דוחים לחלוטין את הרעיון להוציא מן הכלל כל קבוצה שהיא, במיוחד קבוצות איסלאמיות פוליטיות".

מנסור הודה בנאומו לצבא, למערכת המשפט ולמשטרה. הוא גם שיבח את התקשורת המצרית על כך ש"האירה את הדרך לאומה וחשפה את כשלונותיו של המשטר הקודם". חלק ממפת הדרכים עליה הכריז שר ההגנה, עבד אל-פתאח א-סיסי, היא הטלת מגבלות על התקשורת. דבריו של מנסור אינם סותרים זאת, שכן הוא שיבח אותה כאמור על התפקיד שמילאה בהפלתו של מורסי - ותו לא. עוד שיבח מנסור את הצעירים שנטלו חלק במהפכה ואת הכוחות המהפכניים.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 04/07/2013 | עודכן: 04/07/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
צבא מצרים
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / הפיכה במצרים
מי שבוחן את התנהלות המשטרים הערבים מסביבנו צריך לשאוב עידוד מסוים מההפיכה הצבאית במצרים. בהשוואה לסוריה למשל בה חבר הצבא לנשיא בניגוד לרצון הרוב וטבח ביד חופשית במתנגדי הנשיא, במצרים הצבא הוא קודם כל צבא העם, וממנו הוא שואב, מבחירה, את הלגיטימציה להפעיל כוח. במילים אחרות, הצבא רואה בעם את מקור הסמכות וסר למרותו. זהו הגורם המעודד מנקודת מבט ישראלית ומערבית, בסאגה הפוליטית צבאית המתרחשת במצרים כיום.
04/07/2013 | עמית עוז | מאמרים

הצבא המצרי הוא הצבא הגדול ביותר באפריקה ומספר 11 בעולם. מורכב מזרוע ימית, זרוע יבשתית, זרוע אווירית וזרוע נ"מ. לצבא המצרי השפעה גדולה מאוד על כל היבט בחייה של מצרים. הצבא עוסק לא רק בתפקידי לוחמה, אלא יש לו מעורבות עמוקה בפוליטיקה, כלכלה ותחומים נוספים בחייה של מצרים.

מחיאות הכפיים נשמעות למרחוק. העם המצרי לקח את גורלו בידו בשנית אחרי שנה ומחצה. העם המצרי או שמא הצבא?
04/07/2013 | מרק בריל | מאמרים

השלטון החדש במצרים טרם קבע לוחות זמנים באשר לכוונותיו ולפעולותיו, אך הצבא הספיק לנקוט בכמה צעדים. המרכזי שבהם - החזקתו של הנשיא המודח מוחמד מורסי בידי כוחות הביטחון במה שכונה "מעצר הגנתי" במתקן צבאי בקהיר, ומעצרם של מנהיגי האחים המוסלמים, בהם ראש מפלגת הצדק והחירות של האחים המוסלמים, סעד אל-קטני, וסגן המנהיג העליון של התנועה, ראשיד באיומי. בעיתון "אל-אהראם" דווח כי הוצאו 300 צווי מעצר לאנשי האחים. עוזריו של מורסי מוחזקים במטה המשמר הרפובליקני.
04/07/2013 | עידן יוסף | חדשות

מפקדי צבא מצרים הודיעו (יום ד', 3.7.13, שעה 20:00 שעון ישראל) למוחמד מורסי שהוא שוב אינו נשיא מצרים. כך מדווח העיתון אל-אהראם, הנמצא בבעלות ממשלת מצרים. לדיווח זה אין אישור ממקורות אחרים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il