אנשים מבינים שמזון מהיר אינו בריא, אך אינם מבינים עד כמה הוא באמת משמין.
חוקרים סקרו אנשים שאכלו בעשר רשתות מזון מהיר המתמחות בבורגרים, עופות, כריכים וסופגניות, וגילו כי הערכתם לגבי כמות המזון שאכלו הייתה רחוקה מהמציאות. במילים אחרות - הם אכלו הרבה יותר ממה שחשבו. הגרועה ביותר - רשת סאבוויי, המשווקת את עצמה כחלופה בריאה.
החוקרים - מבית הספר לרפואה הרווארד.
לפחות שני-שלישים מכל המשתתפים העריכו שלא כראוי את תכולת הקלוריות של הארוחות שבחרו בהן, כשרבע העריכו את התכולה ב-500 קלוריות פחות ממה שבאמת צרכו.
את הממצאים פרסמו החוקרים ב-British Medical Journal.
החוקרים ראיינו יותר מ-3,000 בוגרים, ילדים ובני נוער שביקרו בשש רשתות שונות של מזון מהיר בבוסטון ושאלו אותם מה וכמה הזמינו, וכמה קלוריות הם סבורים שצרכו. הסקר נעשה בין השנים 2011-2010 לפני שהרגולטורים בארה"ב חייבו את הרשתות לציין את מספר הקלוריות על התפריטים.
משתתפי הסקר אכלו הרבה. בדיקה של התפריטים הראתה כי המשתתפים הבוגרים צרכו בממוצע 836 קלוריות בארוחה, בעוד שבני הנוער והילדים צרכו כמעט 700. למרות זאת, המשתתפים סברו כי אכלו 175 קלוריות פחות.
עיקר ההערכה השגויה של תכולת הקלוריות הייתה בעיקר אצל סועדי רשת סאבוויי, בהשוואה לרשתות אחרות.
אדם בוגר ממוצע אינו זקוק ליותר מ-2,000 קלוריות ליום, וילדים זקוקים לפחות. משתתפי המחקר צרכו למעשה שליש מצריכת הקלוריות היומית שלהם בביקור אחד ברשת מזון מהיר, ומחקרים מראים כי צריכת 100 קלוריות עודפות בכל יום יכולה להביא לעלייה של מספר קילוגרמים בשנה.