|
שקדים. העונה החלה בימים האחרונים, מסתיימת בסוף אוגוסט [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
|
|
השקדים ידועים כעשירים ביותר בוויטמין E, בסיבים ובסידן מתוך קבוצת האגוזים. לאחרונה התברר כי השקד הישראלי אף עשיר בסידן ב-39% יותר מאשר בשקדים אחרים. בבדיקה שנערכה ביוזמת שולחן השקד במועצת הצמחים, במעבדות בקטוכם, נמצא שהשקד הישראלי מכיל 368 מ"ג סידן ל-100 גרם שקד לעומת 264 מ"ג בשקדים האחרים (לפי נתוני ה-USDA). | |
|
|
|
|
ענף גידולי השקד הישראלי מסכם שנת ייצוא ראשונה לאירופה, עם ייצוא מרשים של 1,000 טון בהיקף של 40 מיליון שקלים. התוצרת מיוצאת בעיקר לטורקיה, לספרד ולאיטליה.
ב-2012 הניבו מטעי השקדים בישראל כ-6,000 טון פרי, מתוכם נשלחו 1,000 לייצוא, והשנה מתוכננת כמות דומה. במועצת הצמחים צופים כי הביקוש לשקד הישראלי יגבר במדינות אליהן הגיע, וכן צפויים להיכנס לשווקים נוספים.
עונת השקד החלה בימים האחרונים, והיא מסתיימת בסוף אוגוסט. בארץ נטועים כיום כ-40 אלף דונם של מטעי שקד, מתוכם 35 אלף דונם מניבים פרי. בנוסף על היבול השנתי בהיקף כ-6,000 טון, 1,000 טון נוספים של שקדים יובאו בשנה החולפת מארה"ב. מדובר בירידה של כ-50% לעומת שנים קודמות, והשנה יפחת הייבוא עוד יותר בשל העלייה בייצור המקומי.
ראובן בירגר, יו"ר שולחן השקד במועצת הצמחים, מסר: "אנו מקבלים תגובות מעולות על האיכות של השקד הישראלי, הגדול ומלא הטעם לעומת השקד האמריקני. ההזמנות לשנה הבאה כבר בדרך".