|
הדבר האמיתי [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
שני מתנדבים מבין אלו שהשתתפו בטיגון הציבורי הראשון של המבורגר שיוצר במעבדה, הודו כי יש לו את המרקם של הבשר אבל לא את הטעם, בגלל שאינו מכיל שומן.
מרק פוסט, שהצוות שלו באוניברסיטת מסטריכט שבהולנד פיתח את ההמבורגר, מקווה שייצור בשר במעבדה יוכל בסופו של דבר לעזור להאכיל את העולם ולהילחם בשינויי האקלים. את המטרה ניתן יהיה להשיג, במקרה הטוב, בעוד שנים רבות.
סרגיי ברין, אחד מיזמי גוגל, הופיע בווידאו שסיקר את האירוע והודיע כי מימן את הפרויקט, שעלותו 330,000 דולר, בגלל דאגתו לרווחת בעלי החיים.
"הייתי אומרת שזה קרוב לבשר. חסרים לי המלח והפלפל", אמרה אחת המתנדבות, האני רותזלר, תזונאית אוסטרלית, שטעמה את ההמבורגר. שני המתנדבים ויתרו על הלחמניה ועל פרוסות העגבניה כדי להתרכז בבשר בלבד. "מה שחסר הוא השומן, אבל הביס מרגיש כמו המבורגר רגיל", אמר העיתונאי ג'וש שוולד. הוא הוסיף ואמר כי רק לעתים נדירות הוא אוכל המבורגר כפי שעשה הפעם. ללא קטשופ, בצל ג'אלאפינו, או בייקון.
מבחן הטעימה, שנעשה לאחר חמש שנים של מחקר, הוא צעד המפתח לכיוון ייצור בשר במעבדה.
ברין אמר כי הוא תולה תקווה בטכנולוגיה. "אנו מנסים לייצר את המבורגר הבקר הראשון שגודל מתרבית". פוסט אמר כי חשוב שההמבורגר יהיה בעל מראה, תחושה וטעם כמו של הדבר האמיתי.
למרות הדאגה של הטועמים לגבי טעמו של ההמבורגר, המדענים מבטיחים כי ניתן לשנות אותו וכי הטעם היא הבעיה הכי פחות חשובה, משום שניתן לשלוט בטעם על-ידי הפיכת תאי גזע מסוימים לתאי שומן. הוספת שומן להמבורגר בדרך זו תהיה גם בריאה יותר משומן הפרה אותו אנו אוכלים.