חסיד חב"ד ניסה להשתלט על ביתה של קשישה ערירית שנפטרה, תוך שהוא מציג צוואה מזויפת וטוען שקיבל איתות מהרבי מליובאוויטש לכך שעליו לממש את הצוואה. כך עולה מפסק דינו של שופט בית המשפט למשפחה בפתח תקוה,
צבי ויצמן.
א"ש נפטרה בשנת 1990 ללא ילדים. בשנת 2010 הגיש מ"צ בקשה לאישור צוואתה, אשר נכתבה לכאורה בשנת 1989 ולפיה הוא הזוכה היחיד בעזבונה. העדים שלכאורה חתומים על הצוואה נפטרו גם הם לפני הגשתה לאישור. מ"צ אינו קרוב משפחה של א"ש, ולטענתה הוא הכיר את א"ש והתיידד איתה כאשר ביקר אותה במסגרת פרויקט בבית הספר התיכון בו למד.
מ"צ טען, כי נחשף לצוואה מיד לאחר פטירתה של א"ש, שכן היה ברשותו מפתח לדירתה. הוא עבר להתגורר בדירה "כאילו היה זה ביתו שלו מימים ימימה וזאת מבלי שטרח כלל לבקש ולקבל לידיו צו לקיום צוואת המנוחה". מ"צ הסביר, כי היה זה לאחר שחרורו מצה"ל ולכן רישום זכויותיו בדירה לא עמד בראש מעייניו. הוא המשיך להתגורר בדירה עם אשתו הראשונה וגם עם אשתו השנייה ושלושת ילדיהם, ורק לאחר שהוצא צו הריסה לתוספת שבנה שלא כדין - החל בירור זכויותיו בדירה והוא הגיש את הצוואה.
ויצמן מתאר: "לטענת התובע, בהיותו חסיד חב"ד, הוא נוהג להיוועץ עם הרבי מליובאוויטש (אשר נלקח לגנזי מרומים כבר לפני כעשרים שנה, בשנת תשנ"ד) באמצעות 'איגרות הקודש' המאגדים מתשובותיו השונות של הרבי למאמיניו, ובמסגרת התיעצות זו התקבלה את תשובת הרבי אשר לשונה 'ביקשתיו לרשום את הבית על שמו'. או - אז ורק אז התעשת התובע והגיש בקשתו לקיום הצוואה".
ויצמן מסביר, כי חסידי חב"ד נוהגים להכניס פתק עם שאלה באופן אקראי לאחד מכרכי "איגרות הקודש" ומחפשים תשובה באותם עמודים. במקרה זה טען מ"צ, כי חיפש תשובה למחלת בנו, ואז נתקל באותן מילים. אולם, הוא לא הציג את התשובה ואף לא הביא תיעוד כלשהו לגבי מחלתו של בנו. והחשוב מכל: מומחה בית המשפט, אמנון בצלאלי, קבע שהחתימות על הצוואה - הן של א"ש והן של העדים - הן מזויפות.
לדברי ויצמן, מ"צ לא הצליח לסתור את חוות דעתו של בצלאלי. גם התנהלותו לאורך השנים - הפלישה לבית שאינו שלו, השיהוי בן 20 השנה ברישום הנכס, הגשת הצוואה רק לאחר שה"עדים" נפטרו גם הם, הימנעותו מהבאת עדים בנוגע לנסיבות היכרותו עם א"ש, העובדה שלא בדק לאורך השנים מה כולל העיזבון, לשונה של ה"צוואה" ועוד - כל אלו מחזקים את המסקנה לפיה מדובר בזיוף.
מ"צ חויב בתשלום הוצאות של 20,000 שקל לטובת המדינה. את מ"צ ייצג עו"ד יהודה חימי, ואת האפוטרופוס הכללי - שהתנגד לאישור הצוואה - ייצגה עו"ד חיותה בן-אדרת.