"אחת הבעיות העיקריות שמכבידות על תקציב הביטחון היא ההתעקשות לבצע גיוס גלובלי, ועכשיו עוד נוסף לזה הרצון לגייס מגזר שלם באוכלוסייה שלא כל כך רוצה בכלל לשרת במערכת, אין ספק ששינוי בגישה יביא להתייעלות ולחיסכון בתקציב". כך אמר (יום ה', 12.12.13) פרופסור עזרא סדן, מי שהיה בעבר מנכ"ל משרד האוצר ומשרד החקלאות ומבכירי הכלכלנים בישראל, במסגרת רב שיח שעסק בנושא תקציב הביטחון, במסגרת כנס כנרת השני לאגודת חוקרי צבא חברה בישראל, שנערך במכללה האקדמית כנרת.
דבריו של סדן קיבלו חיזוק מצידו של האלוף במילואים,
אילן בירן, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית כנרת, מי שהיה מנכ"ל משרד הביטחון שאמר: "חוק גיוס חובה מגייס הרבה אנשים שהצבא פשוט לא צריך וזה עולה למשק יותר ממיליארד שקלים בשנה שאפשר היה לחסוך אותם".
השניים התייחסו גם לסוגיה שעולה וחוזרת מדי שנה, כאשר משרד הביטחון נדרש לקצץ בתקציבו, ולדבריהם הדרג המקצועי באוצר צריך לבצע שינויים בגישה שלו בדיוני התקציב.
סדן אמר כי "יש להבדיל בין דיוני התקציב שהתקיימו בעבר, כאשר התקציב בכלל היה חלק גדול מתוך התוצר הלאומי. המצב היום שונה, כאשר התוצר הלאומי גדל מאד ותקציב משרד הביטחון מהווה אחוזים בודדים מהתוצר הלאומי, הייתי מצפה שהדיון היום יהיה יותר ענייני מאשר דרך החור שבגרוש".
בירן ציין כי "תקציב הביטחון חייב להיות תקציב ארוך טווח של עשר שנים לפחות ולא תקציב שמתחדש מדי שנה. הכוונה לבנות תקציב שלאורך ציר הזמן יעשו בו התאמות, אבל בניית מסגרת כזו תאפשר לצה"ל ולמשרד הביטחון להתייעל יותר, לפתח ולתכנן לטווח ארוך".
הדובר השלישי ברב השיח, פרופסור אשר טישלר, דיקן ביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת ת"א, מתח ביקורת קשה על הדרגים המקצועיים במשרד האוצר: "לו אנשי האוצר היו קוראים עבודות מחקר אקדמיות שמציגות ניתוחים והשוואות לדרך בה מבצעים קיצוצים רוחביים במערכות ביטחון בעולם, זה היה מקל ומייעל את תהליך קבלת ההחלטות. לצערי הרמה של מקבלי ההחלטות נמוכה מאד והם כלל אינם מבינים על מה הם מדברים כשהם ניגשים לקבל החלטות כה חשובות, כמו תקציב הביטחון של מדינת ישראל".