נשים שאוכלות אגוזים במהלך ההריון - כמובן כאלו שאינן אלרגיות - מורידות את הסיכויים ללדת ילד עם אלרגיה לאגוזים. אלו ממצאי מחקר חדש.
חוקרים מבית הספר לרפואה הרווארד אספו נתונים על יותר מ-8,200 ילדים לאימהות שהשתתפו ב"מחקר אחיות". הנשים דיווחו על מה שאכלו לפני, במהלך ואחרי ההריון.
כ-300 מהילדים סבלו מאלרגיה למזון. מבין אלו, 140 היו אלרגים לבוטנים ולאגוזים.
לא רק אגוזים
החוקרים גילו כי אימהות שאכלו את כמות הבוטנים או האגוזים הרבה ביותר - חמש פעמים בשבוע או יותר - היו בסיכון הנמוך ביותר ללדת ילד שיפתח אלרגיה לאגוזים אלו.
ילדים לאימהות שהיו אלרגיות לבוטנים או לאגוזים, לא היו בסיכון נמוך יותר.
המחקר מראה למעשה כי חשיפה לאגוזים בשלב מוקדם בחיים יכולה להגן על הילד מהתפתחות אלרגיה למזון זה, תיאוריה שנמצאה קשורה גם למזונות אחרים אליהם ילדים רבים אלרגיים. עם זאת, עד כה לא נמצאו מספיק נתונים שיצדיקו המלצות בנדון.
שמונת המזונות ששכיחות האלרגיה שילדים מפתחים אליהם גבוהה הם בוטנים, חלב, אגוזי עץ, צדפות, דגים, חיטה וסויה. לעתים קרובות האלרגיות נעלמות עם הזמן.
האלרגיות שבדרך כלל נעלמות הן אלרגיה לביצים ולחלב. אלרגיות לאגוזים, דגים וצדפות נעלמות רק ב-10%-20% מהמקרים.