ועדת שרים לחקיקה אישרה (יום ב', 27.1.14) את הצעת החוק של חברת הכנסת
איילת שקד, המבקשת לשים הגבלות על עודף הרגולציה הקיים כיום בתעשיית המזון.
הצעת החוק מסבירה כי תעשייני המזון ומשווקי המזון נדרשים לשנות באופן לא סדיר ותכיף למדי, את הסימונים על מוצרי המזון ומכלי המשקה. השינויים בסימונים כיום אינם מאוגדים תחת סמכות אחת, ועל כן בשטח שורר כאוס - שתוצאתו עלויות כבדות לא מתוכננות על היצרנים, וכתוצאה מכך העלאה במחירי מוצרי המזון לצרכנים.
"מטרתו של חוק זה להציע מועדים קבועים לתחולת הוראות סימון חדשות, ובכך לאפשר ליצרנים להיערך לשינוי באופן יעיל, וכן לערוך הסברה ראויה לצרכן", נאמר בדברי ההסבר לחוק.
כאמור, בוועדת השרים הוחלט לקבל את החוק, אך בשינויים קלים. כך למשל, במקום המתנה של שלוש שנים בין שינוי לשינוי, הוסכם על המתנה של בין שנה לשנתיים בלבד.
ח"כ שקד מסרה בתגובה: "עודף רגולציה, כידוע בכלליות ובמקרה זה כפרט המעיד על הכלל, מעמיס עומס כלכליה גבוה ומיותר על היצרן. עומס כלכלי זה מגולם ישירות על המחיר לצרכן. החוק, אשר ייקבע מועד מסודר ומוגדר לשינויים רגולטוריים באריזות המוצרים, ימנע שינויים תכופים הקיימים כיום באריזות המזון, ובכך יחסוך עשרות מיליוני שקלים ליצרנים, וכתוצאה מכך לצרכנים".
החוק עבר בתיאום עם המשרדים הרלוונטיים - משרדי הכלכלה, הבריאות, המשפטים והגנת הסביבה.