גם איל פרידמן נחקר בפרשת השוחד

השותף הרביעי, כפיר גינדי, לא נחקר, משום שבעת האירוע לא היה מבעלי גינדי השקעות ● הותר לפרסום שמו של קבלן רביעי, מישאל יצחקי
אלעזר לוין חדשות פרשת רועי בר תגובות
גם איל פרידמן, מבעלי חברת גינדי השקעות, נחקר בפרשת החשדות למתן טובות הנאה לעו"ד רועי בר. בניגוד לשני שותפיו לבעלות על החברה (מנור גינדי ואורי לוי), הוא לא נעצר, אלא שוחרר ללא תנאי בתום החקירה.

בעל המניות הרביעי בגינדי השקעות, כפיר גינדי (אחיו הצעיר של מנור) לא נחקר כלל. הסיבה: כפיר הצטרף לחברה לפני שנים אחדות, ובעת האירוע כלל לאכ היה בעל מניות בחברה.

בית המשפט התיר לפרסום את שמו של החשוד הרביעי, מישאל יצחקי, קרוב משפחה של רוני יצחקי, שגם הוא נעצר. השניים חשודים במתן טובות הנאה לעו"ד בר, בקשר לפרויקט מגורים גדול בשם "המושבה" ברחובות.

הפרויקט היה מיועד לבניית 830 דירות, אך ביוני אשתקד אישרה הוועדה לבנין ערים את הגדלת זכויות הבנייה בכ-40%, ל-1,140 דירות. יצוין, כי הגדלת זכויות בניה למגורים היא כשלעצמו הליך מקובל, ביחוד בתקופה זו, כאש גם הממשלה וגם יזמים מנסים להגדיל את מספר הדירות, כדי לענות את הביקוש.

בסיכום החקירות והחשדות, מדובר למעשה בשלושה פרויקטים - אחד של גינדי השקעות בראשון לציון, אחד של יצחקי ברחובות, ועוד פרויקט של הקבלן החמישי, ששמו עדיין אסור בפרסום. ארבעת האחרים הסיבו בסופו של דבר את התנגדותם לפרסום שמותיהם. הקבלן החמישי הגיש בקשה נפרדת וחדשה לצו איסור פרסום, והוצא צו העומד לפי שעה בעינו.

בנוסף לחמשת הקבלנים שנעצרו, חקרה המשטרה מבלי לעצור שני קבלנים נוספים - פרידמן מגינדי השקעות ועמרם פרץ מחברת בוני התיכון. שניהם אלו שוחררו לאחר החקירה, מבלי שנעצרו ומבלי שהואו בפני שופט. מכאן עולה, לכאורה, כי לחשדות נגד בוני התיכון אין לפי שעה בסיס ראייתי.
תאריך: 05/02/2014 | עודכן: 05/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
גם איל פרידמן נחקר בפרשת השוחד
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
קירשטיין משה
5/02/14 15:12
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]