ערב הדיון בהקפאת ההליכים

בן-צבי: נאמני מעריב מסרו מידע מסולף

טוען ששלמה נס וירון ארבל מנסים להכפיש אותו ואת בקשתו להקפאת הליכים, לאחר שידעו שהוא מעביר את פעילות מעריב למקור ראשון, ובניסיון להעביר את הדיון ל"מגרש" נוח יותר מבחינתם
איתמר לוין חדשות מעריב - הקריסה תגובות
עבדו בשבת
שלמה בן-צבי הוא אדם שומר מצוות. תגובת פרקליטיו נושאת את התאריך 8.3.14 - שבת. כך גם התצהיר בחתימתו. מבלי לחשוד בכשרים ובלי לשאול מתי בדיוק נחתם התצהיר, שאלה היא האם ראוי שאדם דתי יסכים שאחרים יעבדו עבורו בשבת.
מחריף העימות בין שלמה בן-צבי, בעלי קבוצת מקור ראשון, לבין הנאמנים בהסדר הנושים של חברת מעריב, עוה"ד שלמה נס וירון ארבל. לאחר שנס וארבל האשימו את בן-צבי בהעדפת נושים פסולה לטובת החברות שבבעלותו, טוען בן-צבי (מוצ"ש, 8.3.14), כי נס וארבל מסרו לבית המשפט מידע מסולף. שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד מינץ, ידון (יום א', 9.3.14) בבקשת ההקפאה למקור ראשון ולבן-צבי עצמו.

לדברי בן-צבי, כל טענותיהם של נס וארבל "נועדו להשחיר את הבקשה ואת החברות, במטרה לפגום ולסכל את ההליך המתנהל בפני בית המשפט הנכבד ולשרת את מטרתם של המבקשים להעביר את הדיון ל'מגרשם הביתי', משיקולים שהינם זרים לטובת החברות ולטובת נושיהן הנושים".

בן-צבי אומר, כי הנאמנים ידעו היטב שנכסי מעריב הועברו לקבוצת מקור ראשון, וכי הוא היה רשאי לעשות זאת על-פי ההסכם עימם. לדבריו, הוא שילם לחברת מעריב 95% מהסכומים להם התחייב, ונותר חוב של 2 מיליון שקל בלבד. למרות זאת, הוא מאשים, טוענים נס וארבל שיתרה זו מקנה להם את הבעלות בנכסי מעריב שרכש.

טענה אחרת של נס וארבל הייתה, כי מדובר בבקשה לקונית שאין בה פירוט של הסדר הנושים המוצע. על כך מגיב בן-צבי בביטוי "הדר בבית זכוכית אל ישליך אבנים", בציינו שבקשתם הראשונה של נס וארבל עצמם להקפאת ההליכים נגד מעריב לא כללה תוכנית כלשהי להסדר נושים, וזו הוגשה רק מאוחר יותר.

בן-צבי מבקש ממינץ לדחות את בקשתם של נס וארבל להעביר את הדיון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בו מתנהל תיק הסדר הנושים של חברת מעריב. לדבריו, בבקשה זו הם רוצים לזכות ביתרון על פני שאר הנושים ולהעביר את הדיון ל"מגרש" הנוח להם, תוך שהם מצויים בניגוד עניינים מוחלט. תגובתו של בן-צבי הוגשה באמצעות עוה"ד שלום גולדבלט וליהיא יבלונקה.
פר"ק 9712-03-14, מקור ראשון / תגובת החברות לבקשת חברת מעריב
תגובת שלמה בן-צבי לטענות הנאמנים בהסדר הנושים של קבוצת מעריב נגד בקשתו להקפאת הליכים לחברת מקור ראשון
| שלום גולדבלט, ליהיא יבלונקה ● גולדבלט-גינדס-יריב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 08/03/2014 | עודכן: 08/03/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]