"עו"ד זינגל מנסה להלך אימים"

בית הדין המשמעתי דחה שתי בקשות של משה זינגל: להקפיא את הדיון בעניינו בשל תלונה למשטרה ולפסול את אב בית הדין
איתמר לוין חדשות תגובות
עו"ד משה זינגל, שכבר הורשע בהליכים משמעתיים וניצב בפני הכרעת דין בקובלנה חמורה במיוחד, מנסה לפסול את בית הדין ולמנוע ממנו להשלים את עבודתו. כך עולה משתי החלטות של בית הדין המשמעתי במחוז ת"א של לשכת עורכי הדין (10.3.14).

עוה"ד מוטי לוי, יעל נאוה ושחר מילצ'ן דנים מזה ארבע שנים בקובלנה בה מואשם זינגל בין היתר בשליחת יד בכספי לקוח ועיכוב כספי לקוח - שתיים מהעבירות המשמעתיות היותר-חמורות. הדיון מתקרב למתן הכרעת הדין.

ההחלטה הראשונה התייחסה להודעתו של זינגל על כך שהתלונן במשטרה נגד לוי ונגד פרקליט ועדת האתיקה, עו"ד מייק יורק-ריד. הוא הציע לבית הדין להקפיא את הטיפול בתיק והזהיר, שכל מהלך יביא להגשת תלונה נוספת מצידו בטענה לשיבוש הליכים.

על כך אומר בית הדין: "לא נעלמת מעינינו סיבת הגשת התלונה התמוהה בלשון המעטה שמטרתה להלך אימים על בית הדין ולמנוע את סיום עבודתו בתיק". רשמנו לפנינו את ההודעה, אומרים הדיינים, אך אין בה כדי למנוע מאיתנו להשלים את העבודה ולתת את פסק הדין.

הבקשה השנייה הייתה שלוי יפסול את עצמו. זינגל טען, שלוי קיים תקשורת ישירה עם יורק-ריד - אך לוי אומר, כי מדובר היה בהיענות לבקשתו של יורק-ריד להוציא מהתיק מסמכים שהוגשו בטעות, מהלך שדווקא נועד לשמור על זכויותיו של זינגל. טענה שנייה של זינגל הייתה, שהחלטתו של לוי לדחות את בקשתו למחוק את הקובלנה בטלה מעיקרה, כי ניתנה ללא ידיעתם של נווה ומילצ'ן. לוי משיב: ההחלטה התקבלה על דעת שלושתנו בעקבות דיון שקיימנו.

לבסוף טען זינגל, כי ביקורתו של לוי על סגנונו, מלמדת שהוא מאמץ את עמדתו של יורק-ריד. לוי עונה, שאינו חוזר בו מהביקורת שמתח על השתלחותו של זינגל ביורק-ריד בסיכומיו - למרות שהוא דחה את בקשתו של יורק-ריד למחוק בשל כך את הסיכומים. התבטאויות כאלו היא לצנינים בעיני בית הדין ומהווה התנהגות שאינה הולמת, אך בכל מקרה - ודאי שההכרעה תהיה לגופו של עניין ולא תושפע מסגנונו של זינגל, מבטיח לוי.

זינגל מסר בתגובה, כי הקובלנה נגדו קנטרנית ומתייחסת לאירועים שהתרחשו לפני 17 שנים. לדבריו, המשטרה לא הייתה מקבלת את תלונתו אם הייתה תלונת סרק, וכי הוא מבקש מבית המשפט המחוזי לפסול את לוי.
בד"מ פ/64/10, ועדת האתיקה במחוז ת"א נ' משה זינגל / החלטה
דחיית דרישתו של עו"ד משה זינגל להקפיא את הדיון המשמעתי בעניינו
| מוטי לוי, נאוה נווה, שחר מילצ'ן ● בית הדין המשמעתי במחוז ת"א של לשכת עוה"ד
בד"מ פ/64/10, ועדת האתיקה במחוז ת"א נ' משה זינגל / החלטה
דחיית בקשתו של עו"ד משה זינגל לפסול את אב בית הדין המשמעתי בעניינו
| מוטי לוי ● בית הדין המשמעתי במחוז ת"א בלשכת עוה"ד
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 13/03/2014 | עודכן: 13/03/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"עו"ד זינגל מנסה להלך אימים"
תגובות  [ 7 ] מוצגות   [ 7 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
כלום כבר לא מפתיע
13/03/14 06:46
2
עו"ד נוכל קטן
13/03/14 08:16
 
"משפט חברים"
13/03/14 09:29
3
יש דיבר אל תגנוב
13/03/14 20:01
4
אין גבול לחוצפה
14/03/14 16:38
5
כמה כסף גנב?
14/03/14 19:01
6
אין גבול לחוצפה
16/03/14 22:55
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]