|
קו יצור חדש לרביולי ולניוקי [צילום: מוטי פישביין]
|
|
|
|
|
חברת פסטה נונה מדלתון בגליל העליון רכשה מחברה איטלקית קו יצור חדש לרביולי וניוקי, ב-6 מיליון שקל - אמר (יום ג', 29.4.14) מנכ"ל החברה, אלי פדידה, במסיבת עיתונאים בתל אביב. קו הייצור החדש החל לייצר בימים אלו 6 סוגים של רביולי וסוג אחד של ניוקי, והשיווק מתחיל עתה.
פדידה אמר כי המוצרים החדשים מבוססים על הליך יצור הדומה להכנת פסטה ביתית. הקמח, המיובא מאיטליה, דק יחסית, וכן גם הבצק והמילוי. הרביולי מיוצר במילויי גבינות, בטטה ופטריות, והניוקי הוא על בסיס תפוחי אדמה. אורך חיי המדף 50 יום במקרר.
לדברי פדידה, מפעל פסטה נונה מוביל את השוק, ותופס 63% מכלל מוצרי הפסטה. הצריכה בישראל היא בממוצע 4.5 קילו לנפש לשנה לעומת 30 קילו לנפש לשנה באיטליה.
המוצרים שהוצגו היום יוצרו לאחר פסח. הפיקוח על הכשרות עבר לפני כשנתיים וחצי לחוג חתם סופר (בנוסף לכשרות רגילה של הרבנות), אחרי שקודם לכן היה בידי הרב רובין מרחובות. כל החמץ נמכר לפני פסח לגוי. המפעל בדלתון הוקם ב-2005.