עכשיו הזמן להקים לאלתר רשות עצמאית אחת, לפיקוח על ייצור ושיווק המזון בישראל. כך אומר גזי קפלן, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, בעקבות פרשת דגי הבריכות.
קפלן קרא לממשלה ולכנסת לפעול בהקדם לאישור חוק המזון, שיביא, כאמור, להקמת רשות זו.
קפלן מציין, כי כיום קיים בישראל מצב אבסורדי, לפיו 14 רשויות מפקחות על ייצור ושיווק מזון ללא תיאום ביניהן, ותוך ביצוע לקוי. 6 מליוני ש"ח מבוזבזים מדי שנה מכספי ציבור בשל פיצול הפיקוח על יצור ושיווק מזון וכשלכפילויות בפיקוח על מזון.
יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים מוסיף, כי בין השאר, מדובר במשרד הבריאות על שלוחותיו השונות, כגון שירות המזון והתזונה והרופאים המחוזיים; משרד החקלאות על שלוחותיו, כגון השירותים הווטרינריים והיחידה להדברה, המשרד לאיכות הסביבה, משרד התמ"ת, הרשויות המקומיות, הרופאים הווטרינריים המקומיים ועוד.
קפלן מדגיש, כי הקמת רשות מזון עצמאית אחת שתאחד את הפיקוח על ייצור ושיווק מוצרי מזון בישראל, תהיה לטובת הצרכנים ולטובת המשק ותאפשר ייצור ויבוא של מוצרי מזון באיכות גבוהה.
קפלן קורא להנהלת מכון התקנים הישראלי, לחזור בה מכוונתה לבטל את פעילות התקינה בתחום המזון. "לא ניתן לסגור את פעילות התקינה בתחום המזון, וזאת אחרי פעילות תקינה מפוארת של מעל ל-50 שנה. על משרדי הממשלה הרלוונטיים לדאוג למימון פעילות חשובה זו", אמר קפלן.