פרשת הבקבוקים

המבקר בודק עניין המיחזור בבית רה"מ

בדיקת חדשות 2 חושפת את הסכומים שהוציא בית ראש הממשלה על משקאות אלכוהוליים ● משרד רה"מ: "הסכום תואם את הערכות חשב המשרד על סמך צריכת בקבוקי השתייה במעון הרשמי מאפריל 2009"
עידן יוסף חדשות מבקר המדינה תגובות
לא אלכוהוליזם
מי שפניו לאלכוהוליזם אינו רוכש יין, אלא פונה לליקרים, לוויסקי ולוודקה. הוא אינו קונה יין. כבר היה לנו בהיסטוריה ראש ממשלה שנתן עינו בכוס. נתניהו אינו כזה. יין במהותו נועד לאירוח וכך גם הרכש המסיבי שלו למעון ראש הממשלה - שם מתארחים שועי עם ועולם.
▪ עידן יוסף
פחות מיממה לאחר הפרסום בהארץ לפיו אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, נטלה לכיסה כספים שלא כדין מדמי פיקדון על בקבוקי משקה שהצטברו במעון ראש הממשלה, בדיקת חדשות 2 מגלה את הסכומים שבהם נרכשו המשקאות, מרביתם אלכוהוליים, על חשבון המדינה - 100,000 ש"ח.

על-פי הדיווח של חיים ריבלין, משרד ראש הממשלה קנה משקאות אלכוהוליים משני ספקים. במשך שלושה חודשים בסוף 2010 נרכשו משקאות בסך 50 אלף שקלים - ובתקופה נוספת, חלקה חופפת, נרכשו משקאות נוספים בעוד 25 אלף שקלים. תיעוד נוסף מציג סכום דומה לתקופה של שנה וחמישה חודשים.

על-פי התיעוד הזה בלבד, נרכשו משקאות בסך 100 אלף שקלים במשך כשנתיים. מכאן שהצטברו בבית ראש הממשלה לא מעט בקבוקים שהיה למחזר, והכסף תמורתם אמור היה להיכנס חזרה לקופת המדינה.

"נתניהו לקחה את סכומי מחזור הבקבוקים לכיסה"

אל תחנת המיחזור של תאגיד אל"ה בדרום ירושלים היה מגיע מעת לעת ויקטור סרגה, נהגה של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, כשהוא נושא שקית עם בקבוקים ריקים. "היה מביא הנהג שלה, של שרה, 60 שקל בחודש, מבערך 200 בקבוקים", סיפר אחד העובדים במקום לחדשות 2.

פעם בחודש, כך לדבריו, היה מגיע עם הנהג עם בקבוקי השתייה הריקים - ומקבל תמורתם את סכום הפיקדון במזומן ועוזב את המקום. העובדים מספרים שנתניהו לקחה את הכסף לכיסה בסכומים שהצטברו לאלפי שקלים.

עובד לשעבר בבית ראש הממשלה: "כשאני הייתי איתו זה היה הרבה, נסעתי לעזור לו, זה היה 100-120. שקיות שחורות כאלה, העמסנו ונסענו. תעשה פעם בשבוע, פעמיים בשבועיים 60 שקל זה יוצא לך בחודש הרבה כסף".

4,000 שקלים מפיקדון

עדות זו תומכת את עדותו של מני נפתלי, לשעבר אב הבית בבית ראש הממשלה, התובע כעת את המדינה על עוולות שנגרמו לו לכאורה במהלך שהותו בבית ראש הממשלה. נפתלי טען כי נתניהו הורתה לעובדים להחזיר את הבקבוקים לתחנת המיחזור ולנקודות האיסוף במרכולים ולמסור לה את הכסף שניתן להם בתמורה.

עד כה טענה משפחת נתניהו כי מדובר בטענות שקריות, אלא שהיום פרסם אמיר אורן כי משפחת נתניהו החזירה למדינה בשנת 2013 4,000 שקלים שהם כספי הפיקדון שנטלה שרה נתניהו לכיסה. הכספים הללו שייכים למדינה, שכן בקבוקי המשקה נרכשים כולם מכספי הציבור מכספים לא מבוטלים.

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "בחודש מאי 2013 העבירה משפחת נתניהו ביוזמתה המחאה בסך 4,000 ש"ח לחשבות משרד ראש הממשלה. הסכום הנ"ל תואם את הערכות חשב המשרד על-סמך צריכת בקבוקי השתייה במעון הרשמי מאפריל 2009. ההמחאה הופקדה בחשבון הבנק של משרד ראש הממשלה".

בדיקת משרד המבקר

ממשרד המשפטים נמסר במענה לפניות כתבים בעקבות הפרסומים לגבי דמי פדיון הבקבוקים ועניין רהיטי הגן במעון ראש הממשלה, כי ביום 10.6.14 פנה מבקר המדינה אל היועץ המשפטי לממשלה בעקבות מידע שהתקבל במשרד המבקר בנוגע למעון ראש הממשלה, אשר כלל טענות שונות – לרבות בנושא רהיטי הגן והבקבוקים.

מיד לאחר קבלת המידע, סוכם בין היועץ יהודה וינשטיין לבין המבקר שפירא כי נוכח העובדה שהמבקר בודק את התנהלות מעון ראש הממשלה בכללותו, הרי שהמבקר ימשיך במלאכתו ויעיין בחומרים הקשורים לאותו מידע, לרבות המידע שהועבר לעיון היועץ, וככל שהמבקר יסבור בהמשך שיש צורך להעבירם לטיפול היועץ המשפטי לממשלה – כך ינהג.

במשרד הוסיפו כי מאז ועד היום לא הועבר חומר כאמור מהמבקר לטיפול היועץ והפרקליטות, לא בעניין הבקבוקים ולא בעניין רהיטי הגן.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 29/01/2015 | עודכן: 30/01/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המבקר בודק עניין המיחזור בבית רה"מ
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שבץ חלובה
30/01/15 00:10
 
מקס פאואר
30/01/15 10:48
 
ברכבת ובחנויות
30/01/15 11:49
2
שמ
30/01/15 00:35
3
הניה
30/01/15 06:43
4
הנשיא שמעון פרס
30/01/15 08:55
5
מזקני המדינה
30/01/15 09:16
 
שכתבת כאן -
30/01/15 09:40
6
מיכל מירושלים
30/01/15 09:50
 
כבדיות מגוחכות
30/01/15 10:56
7
דוחה ומאוס
30/01/15 11:16
8
מבשרת
30/01/15 12:02
9
שייייקה
30/01/15 12:28
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]