בעקבות החלטת מינהל המזון והתרופות האמריקני, שלפיה בתוך 3 שנים נדרשים כל יצרני המזון בארה"ב להפסיק את השימוש בשומני טראנס, פנתה חברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות הישראלית הוותיקה, אל מספר גורמי תקשורת בהם מועצת
הרשות השנייה, כנגד דיווח מוטעה והטעיית הציבור כי בוופלים קיים שומן טראנס. "כל מגוון מוצרינו, ופלים ועוגיות, אינם מכילים שומן טראנס! בידינו כל האישורים ובדיקות המעבדה המוכיחות זאת", מסבירה ציפי פקר מנכ"ל חברת מן, "הקביעה באמצעי התקשורת כי 'ופלים מכילים שומן טראנס' הינה שגויה ומטעה".
בפנייתה לחברת החדשות של
ערוץ 10 טענה החברה, כי בכתבה ששודרה במהדורה המרכזית של חדשות 10 בנוגע לשומן טרנס במוצרים שונים, הציגה אולגה רז מאגדת צהובה של ופלים מתוצרת "מן" והצהירה "פה אנחנו לא רואים שרשום שיש שומן טרנס, זה חייב להיות רשום, אבל זה לא רשום" ואף הוסיפה ואמרה במפורש "המילים שצריך לחפש ברשימת הרכיבים: שומן צמחי מוקשה או שומן צמחי מוקשה חלקית".
קשרים כפולים
לטענת החברה, הקביעה כי "שומן צמחי מוקשה הוא מקור לשומן טראנס" הינה שגויה מן היסוד! כפי שקובע ה-FDA, המקור לשומן טראנס הינו בשומן צמחי מוקשה חלקית בלבד, תהליך זול מיושן שאינו בשימושינו כבר שנים רבות. אולם דווקא השומן המוקשה לגמרי הינו שומן שעובר תהליך עיבוד איכותי וארוך אשר מגיע לנקודת היתוך שאינו מאפשר לו להפוך לשומן טראנס.
מסבירה יעל אביטל, מהנדסת מזון, מומחית בתחום האפייה: "כאשר השומן מוקשה במלואו ולא חלקית, משמעות הדבר שאין עוד אפשרות שיהיה בו ששמן טראנס. שומן טראנס נוצר רק כאשר הירוו את השמנים הנוזליים במטרה להקשות אותם, וכך נוצר שומן בלתי רווי (שיש בו קשרים כפולים). אבל כאשר מקשים את השומנים לגמרי ומבטלים את מציאותם של קשרים כפולים - אין יותר אפשרות שיהיה בו שומן טראנס. זהו שומן מוקשה (במלואו). בארץ פעלו כבר לפני לא מעט שנים לשינוי תהליך ייצור המרגרינות, כך שאין במרגרינות בארץ יותר מ-2% שומן טראנס. בעוגיות וופלים - משתמשים בשומנים מוקשים (במלואם) - כך ששם אין כלל שומן טראנס".
לדברי ציפי פקר מנכ"ל "מן", "כחברה משפחתית ותיקה, אנו גאים לייצר מוצרים איכותיים ללא שומן טראנס, ללא כולסטרול וללא צבעי מאכל. אני מזמינה אתכם להגיע למפעלנו כדי להציג לצרכן הישראלי את הפנים הטובות והאיכותיות של התעשיה הישראלית". בפנייתה לחדשות 10 מבקשת ציפי פקר לתקן את הטעות ולהבהיר בפני הצופים את הדברים.