|
זהירות [צילום: דניאל שטרית/פלאש 90]
|
|
|
|
|
במסגרת פעילות של פיקוח שוטף של האגף לפיקוח על מזון לבעלי חיים, במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, התגלו בבדיקות מעבדה שוטפות ממצאים חריגים של מזהמים מיקרוביולוגים במזון נא לכלבים (Raw food) מתוצרת "ביו דוג", גבוהות מהתקן המותר של המשרד. לאור הממצאים משרד החקלאות פסל את המזון לשיווק והחברה נדרשה לבצע RECALL, ולהודיע לציבור.
המוצרים אותם נדרש היצרן לאסוף הם מזון נא לכלבים, אשר יוצרו ביום 12.11.15 מסוג בקר וביום 19.11.15 מסוג עוף. המזהמים שנמצאו במזון לעיל הינם סלמונלה ואנטרובקטריצה, ברמות חריגות שעלולות להוות סיכון לבעלי חיים, וכן עלול להוות בעיה לבני המשפחה שעלולים להידבק מהכלב המשפחתי.
הסיכון במזהמים בבעלי חיים בוגרים הינו שלשולים הקאות והחמרת מצבים רפואיים כרוניים. בבעלי חיים צעירים או בעלי מערכת חיסונית חלשה, מעבר לשלשולים והקאות, אף להתייבשות ומוות.
שני החיידקים עלולים להדביק גם בני אדם, ולגרום לאותם תסמינים כמו בכלבים.
על-פי חוק, ייצור ויבוא של מזון לבעלי חיים לרבות מזון לחיות מחמד מחויב בקבלת היתר ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר, לאחר בדיקה של אגף הפיקוח על מזון לבעלי חיים שבשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות. תהליך הבדיקה כולל בן היתר: בדיקה שייצור המזון מתבצע בתנאי ייצור נאותים, בקרה על חומרי הגלם המשמשים להכנת המזון ובדיקת חומרי הגלם והמזון הסופי לנוכחות מזהמים כדוגמת: שאריות חומרי הדברה, רעלנים ומזהמים מיקרוביולוגים.
יצרן שמילא את דרישות החוק מקבל היתר לייצור ושיווק מזון לבעלי חיים ומחויב לסמן את תוצרתו בתווית סימון בעברית שכוללת את שם היצרן/יבואן;רכיבי המוצר; סוג בעלי החיים שאליו מיועד המזון; האם מדובר במזון מלא / משלים / חטיף; תאריך תפוגה של המזון ומספר היתר מטעם האגף לפיקוח על מזון לבעלי חיים במשרד החקלאות.