משפט רונאל פישר יחל ב-21.3.16

השופט משה סובל קבע: התיק יישמע שלושה ימים בשבוע ● סניגורו של ביטון: כתב האישום אינו מגלה אשמה בעניינו ● הושגה הסכמה על מימון התמלולים
איתמר לוין חדשות פרשת רונאל פישר תגובות
משפט רונאל פישר יישמע שלושה ימים בשבוע - בימי שני, רביעי וחמישי - החל מ-21.3.16. כך הודיע (יום ה', 24.12.15) שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה סובל. שמיעת הראיות תחל עשרה חודשים לאחר הגשת כתב האישום.

בהמלצתו של סובל הגיעו הצדדים להסכמה בנוגע למימון תמלול חקירות הנאשמים והעדים במח"ש. נקבע, כי תמלול חקירות הנאשמים ימומן במלואו בידי המדינה, ואילו תמלול חקירות עדי המדינה ועדים אחרים שביקשו הסניגורים, ימומן בחלקים שווים בידי התביעה וההגנה. אם במהלך המשפט תבקש המדינה להגיש עדויות נוספות וההגנה תבקש שהמדינה תממן את תמלולן, יוכלו הסניגורים להגיש תביעה אזרחית להחזרת הכסף.

המדינה ביקשה מסובל להורות לנאשמים להשיב מיידית לכתב האישום נגדם. נציגת מח"ש, עו"ד קרן אלטמן, ביקשה לדחות את הטענה לפיה אין הם יכולים להשיב לכתב האישום משום שטרם קיבלו את כל תמלילי החקירות בפרשה. אלטמן טענה, כי תמלולי חקירותיהם של הנאשמים ועדי המדינה הועברו מזמן להגנה, וכי נוצר הרושם שהסניגורים "לא אצים-רצים לפתח משרדינו לקחת את התמלילים שהגיעו". לדברי אלטמן, פישר מנסה אולי להרוויח זמן, מתוך הנחה מוטעית שמעצרו בפיקוח אלקטרוני ינוכה ממאסרו העתידי.

סניגוריתו של פישר, קרן שפירא-אטינגר, השיבה שמדובר בדברים מקוממים, וכי מח"ש אינה מעבירה את המסמכים בצורה מסודרת. "מי שחושב שלשבת בבית שמונה חודשים באיזוק אלקטרוני זה תענוג, טועה", הוסיפה. שפירא-אטינגר ביקשה לדעת מתי תעביר מח"ש את כל המסמכים הרלוונטיים לתשובה לאישום. לדבריה, הסניגורים לא הספיקו לקרוא את התמלילים וייתכן שההגנה תבקש לתמלל בעצמה שוב את החקירות.

סניגורו של יאיר ביטון, עו"ד איתן פלג, טען שעמדת המדינה היא שערורייתית. "אנחנו רצים אחרי המדינה כבר חודשים", אמר. עוד אמר, כי הוא שוקל להגיש בקשה לדיון נוסף בבית המשפט העליון, על החלטתו לפיה על הנאשמים לתמלל על חשבונם את העדויות שהמדינה לא תמללה לצרכיה. לדבריו, הוא צריך לצפות בכל ההקלטות של החקירות, ו"אנחנו לא קופצים לדום כאשר המדינה מזמינה אותנו לקבל תמלילים". אלטמן הגיבה: "ההתנהגות של ההגנה היא שערורייה. זה פשוט מקומם".

בהמשך הדיון העלה פלג טענה מקדמית, לפיה כתב האישום אינו מגלה אשמה כנגד ביטון. כתב האישום מייחס לביטון שיבוש מהלכי משפט, בטענה שפישר ועו"ד רות דוד הכינו אותו לקראת חקירתו, ושפישר הדליף לו את מועד מעצרו כדי שיוכל להתחמק באמצעות אשפוז. לטענת פלג, לא נטען שביטון ידע שפישר ודוד מדליפים לו חומר מסווג (שקיבלו מערן מלכה) ולכן לא ניתן להאשימו בדבר. "מה הוא היה צריך לעשות? לאטום את אוזניו? לדווח למשטרה? הוא לא היה צריך לעשות דבר", הוסיף פלג. "תדרוך איננו עבירה".

לדברי פלג, "חיפשתי ולא מצאתי שאדם שמתאשפז בבית החולים עובר עבירה, ולא נטען שזה לא היה אשפוז שווא. בן אדם יודע שהולכים לעצור אותו, לא מרגיש טוב והולך לבית חולים. איזו עבירה יש כאן?".

כתב האישום מייחס לביטון שיבושי מהלכי משפט גם כאשר ניסה לשכנע את קובי כחלון לשכור את פישר ודוד, שיוכלו לחלצו מהחקירה שניהל מלכה. לדברי פלג, מדובר בפעילות יום-יומית של עורכי דין לגיוס לקוחות, וביטון לא ידע שפישר ודוד מוסרים לו מידע חסוי. לדבריו, "אם זה לא היה תיק מתוקשר וסקסי - לא היה מוגש כתב אישום נגד ביטון". המדינה תשיב על הטענות ב-12.1.15.
ת"פ 28759-05-15, מדינת ישראל נ' ערן מלכה ואח' / כתב אישום מתוקן בשנית
כתב אישום מתוקן בפרשת פישר: כולל מתן שוחד לניצב ירון בארי, ניסיון להרחיק את עו"ד ניסים מרום מחקירת ביטון, הרחבה על פרשת בוצ'ן ועבירות מס
| קרן אלטמן, ליאורה נהון; אלעד פנחס, נעם עוזיאל ● המחלקה לחקירות שוטרים; פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה)
ת"פ 28759-05-15, מדינת ישראל נ' ערן מלכה ואח' / פרוטוקול, 24.12.15
דיון מקדמי בפרשת רונאל פישר: קביעת תאריכי ההוכחות, סיכום על מימון תמלול החקירות וטענות מקדמיות של יאיר ביטון
| משה סובל ● בית המשפט המחוזי בירושלים
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 24/12/2015 | עודכן: 24/12/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
משפט רונאל פישר יחל ב-21.3.16
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
דוד גלברד
24/12/15 12:23
 
zzzzzz
24/12/15 17:32
2
בלונד
24/12/15 17:12
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]