עו"ד נתבע בטענה למעורבות בהונאה

רפאל אשכנזי תובע 3.3 מיליון שקל מעו"ד יורם הכהן בטענה שנטל חלק בהונאה במסגרת פרויקט בנייה בירושלים
יצחק דנון חדשות תגובות
רפאל אשכנזי תובע 3.3 מיליון שקל מעו"ד יורם הכהן מירושלים, בטענה לרשלנות מקצועית בהסכם עליו חתם עם חברה מנהלת של קבוצת רכישה, במסגרתו העביר לה 2 מיליון שקל. לדברי אשכנזי, הוא נותר ללא כספו וללא הזכויות שהובטחו לו.

לטענת אשכנזי (11.1.16), אלמלא היה הכהן - עורך דינו לשעבר - הנאמן של קבוצת הרכישה, הוא לא היה מגיע למצב הנוכחי. הכהן הוא חבר קרוב של בעלי החברה והיה מודע להתנהלותה הסדרתית הפגומה, אך לא הזהיר את התובע אלא סייע להוליך אותו שולל - נטען בתביעה.

מדובר בדירות ושטחים מסחריים ברחוב ירמיהו בירושלים, על קרקע שבבעלות חברת אחוזה מגורי יוקרה. בינואר 2013 נחתם הסכם בין הנתבע לבין בעלי המקרקעין, במסגרתו הוענקה לנתבע בנאמנות אופציה לרכישת שתי דירות ב-2 מיליון שקל אותם שילם. הנתבע פעל להקמת קבוצת רכישה למימוש הפרויקט, וזאת באמצעות חברה שניהלה את קבוצת הרכישה, בשם מעלות טל השקעות ויזמות, אשר הוקמה על-ידי יצחק לנדא.

לימים, נאמר בתביעה, התברר, כי לנדא ואזרח זר שנמלט מן הארץ, נטלו בצורה סדרתית כספים מאנשים רבים. התובע אומר שהוא אחד מקורבנותיהם, וטוען שלא היה נופל בפח בלא שיתוף הפעולה של הכהן עם השניים. הכהן הודיע לו, טוען אשכנזי, כי סכום זה לא הופקד בחשבון הנאמנות אצלו, אין הוא יודע מה עלה בגורלו ואין באפשרותו להשיבו. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד אמיר קדרי ועדי ברינה, וטרם הוגש כתב הגנה.
ת"א 20062-01-16, רפאל אשכנזי נ' יורם הכהן / כתב תביעה
לקוח תובע את עורך דינו לשעבר בטענה שנטל חלק בהונאה לה נפל קורבן
| אמיר קדרי, עדי ברינה
תאריך: 20/01/2016 | עודכן: 20/01/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]