בכיר בעיריית נשר הורשע בשוחד

פרדי מלק, שהיה סגן ראש העירייה וממלא מקומו, קיבל 150,000 שקל מקבלן כוח אדם תמורת קידום ענייניו בעירייה הקבלן שיחד גם את מזכיר העירייה, שמשפטו מתנהל בנפרד
איתמר לוין חדשות סדום ועמורה תגובות
פרדי מלק, שהיה סגנו וממלא מקומו של ראש עיריית נשר במשך כשני עשורים, קיבל שוחד של 150,000 שקל מקבלן כוח האדם עמאד פלאח. הלה הוא ידיד ותיק של מלק, אשר בתמורה סייע לו לזכות במכרזים של העירייה - קובעת (יום ג', 12.4.16) שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה, דיאנה סלע.

סלע אומרת, כי מלק החל לקבל את השוחד עוד בשנת 1998, אם כי כתב האישום נגדו מתייחס רק לעבירות מאז 2006. באותה שנה סייע מלק לפלאח ולחברת נ.ד.ד שבשליטתו לזכות במכרז לאספקת שירותי כוח אדם לעיריית נשר, ובארבע השנים הבאות שילם לו פלאח 150,000 שקל בתשלומים חודשיים, שהגיעו עד כדי 5,000 שקל. בתמורה, הדף מלק טענות של בכירי העירייה ועובדיה נגד חברת נ.ד.ד, ואף אישר לה מדי פעם לספק לעירייה יותר עובדים ובכך להגדיל את הכנסותיה.

עוד נקבע, כי פלאח שיחד גם את מי שהיה מזכיר העירייה, יוחאי וינשטיין, לו נתן 28,000 שקל בשני תשלומים, ועוד 1,000 שקל לחודש בשנים 2010-2006. וינשטיין ומלק דרשו בשנת 2009 ממבקר העירייה, גלעד הישג, לחזור בו מהמלצתו להפסיק את ההתקשרות עם נ.ד.ד, ומשזה סירב - פעל וינשטיין להאריך את ההתקשרות עם החברה עד 2010.

כאשר פורסם המכרז לפי דרישתו של הישג, הורה וינשטיין להכניס בו שינויים כדי שפלאח יוכל לזכות בו, ובמקביל הנחו וינשטיין ומלק את פלאח להתמודד באמצעות חברה אחרת - כפי שעשה. וינשטיין ומלק ניסו להביא לזכייתו של פלאח למרות הפגמים שהתגלו בהצעתו, אך מזימתם סוכלה עם פתיחת חקירת המשטרה.

וינשטיין, שהמשפט נגדו מתנהל בנפרד, העיד נגד מלק וסלע קיבלה בעיקרון את עדותו. פלאח ניסה להתחמק מלהעיד, אולץ להגיע בצו הבאה וסלע קבעה שעדותו הייתה שקרית. היא העדיפה את עדותו במשטרה, בה הודה במתן השוחד תוך שהוא מקווה להפוך לעד מדינה. על עדותו של מלק אומרת סלע, כי היא הייתה חמקמקה והפכפכה, תוך ניסיון כושל להתמודד עם העדויות המרשיעות ששמע קודם לכן. היא גם דחתה את הטענות כאילו הודאותיו של פלאח הוצאו ממנו באמצעים פסולים.

"פלאח שילם את הכספים לנאשם במזומן - מיד לאחר ההעברה הכספית של הסכומים שהגיעו לחשבונה של נדד מהעירייה, בטרם שולם שכרם של הפועלים - לפעמים במשרדו של הנאשם מתחת לשולחן, לעתים במקומות אחרים, במסעדה, בשירותים, באירוע חברתי; הנאשם היה סופר את הכסף, ואם לא שולמו הכספים בזמן, היה הנאשם מטיל סנקציות על פלאח", אומרת סלע.

מלק הורשע גם בכך שדרש מעובדי עירייה לבצע עבודות פרטיות בביתו ובבית אמו, כאשר גם בהקשר זה אומרת סלע שעדותו הייתה שקרית. עוד נקבע, כי מלק נהג לאכול ללא תשלום במסעדת תל חנן. סלע דחתה את כל טענותיו נגד אופן ניהול החקירה, ובפרט קבעה שלא הייתה כל מגמתיות בה ושלא היה כל קשר בין המשטרה לבין האופוזיציה בעירייה.

סלע הרשיעה את מלק בשתי עבירות של קבלת שוחד, בשידול למתן שוחד ובמרמה והפרת אמונים. היא מסיימת באומרה, שניתן לומר על מלק את שאמר בית המשפט העליון על שלמה בנזרי: הוא מאותם אנשים אשר "לא רק שאין הם כובשים את יצרם, אלא רואים בתפקידם קרדום לחפור בו למען רווחתם האישית וקידום עניינים שבינם לבין תפקידם הציבורי אין ולא כלום".
ת"פ 57551-05-13, מדינת ישראל נ' פרדי מלק / פס"ד
סגן ראש עיריית נשר לשעבר מורשע בקבלת שוחד ב-150,000 שקל מקבלן כוח אדם
| דיאנה סלע בית המשפט המחוזי בחיפה
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 12/04/2016 | עודכן: 12/04/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בכיר בעיריית נשר הורשע בשוחד
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חניתה
12/04/16 21:14
2
שוטר
13/04/16 11:16
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / סדום ועמורה
לישראל יש מערכת אכיפת חוק חסונה וככלל היא עומדת בדרישות אמנת האו"ם נגד שחיתות - קובע דוח שפרסם הארגון. לצד זאת, ממליץ האו"ם על מספר שינויים ושיפורים.

"את רוב הכסף עבור הווילה המשפחתית בספסופה אני העברתי". כך אומר עו"ד שלמה דרעי, אחיו של שר הפנים, אריה דרעי. הוא דיבר בראיון שפורסם (יום ו', 8.4.16) במקור ראשון, ואישר את החשיפה ב-News1 בדבר המקורות הכספיים ששימשו לרכישת הווילה.

"תמיד ערב בחירות או ערב בחירות פנימיות יפיצו עלילות דם. כך עובדת שיטת החיסול והסיכול. אני לא אתן לזה לקרות, ולא אתן להקים לנו משטרת קמפיינים", אומר (יום ב', 4.4.16) ראש האופוזיציה, יצחק הרצוג, בהתייחסו לחשדות בעניינו. הוא דיבר בכנס לשכת עורכי הדין.

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אישר למשטרה (יום ה', 31.3.16) לפתוח בחקירה פלילית נגד השר אריה דרעי. על פרטי החשדות עדיין קיים איסור פרסום.

אריה דרעי הוא לא הפוליטיקאי הישראלי הבכיר הראשון, ומן הסתם גם לא האחרון, שהפך לבעל נכסים רבים ויקרים - בעיקר נדל"ן. זוכרים את חוות השקמים של אריאל שרון? ואת הדירות של אהוד אולמרט? ואת מגדלי אקירוב של אהוד ברק? ואת הווילה בקיסריה של בנימין נתניהו?
רשימות נוספות / סדום ועמורה / מי ומי /
רשימות נוספות / משמר העיר / מי ומי
40 אלף שקל תמורת קידום אינטרסים / עידן יוסף
מאסר בפועל וקלון לשמעון גפסו / איתמר לוין
בדיקת משטרה גם נגד יצחק הרצוג / איתמר לוין
המתעתעים / אריה אבנרי
הקומבינטורים / אריה אבנרי
הכוחניות / אריה אבנרי
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il