[צילום: איתמר לוין]
"הפקידים לא דואגים לעצמם? כולנו נהיה קשישים" |
למרות מחסור בעובדי כוח עזר בבתי אבות, הם אינם מורשים להעסיק עובדים זרים ● יו"ר ועדת הפנים: האנשים שהקימו את המדינה הם אלה שמאכלסים את בתי האבות ואין מי שיטפל בהם
בישראל יש 21,000 מיטות סיעודיות ו-15,000 יחידות דיור מוגן, המאכלסים כ-1.5-2% מאוכלוסיית המבוגרים, כך דיווח (יום ב', 4.7.16)רון עוזרי, יו"ר איגוד בתי האבות לוועדת הפנים. לדבריו, על-פי תחזיות ה-OECD בעוד שני עשורים אוכלוסיית המבוגרים תכפיל את עצמה ונזדקק לעוד 20,000 מיטות. הבעיה הגדולה הניצבת היום בפני האשפוז הסיעודי היא בעיית כוח האדם. בעיה שניה היא שבתוכניות תבע ותמא אין חובה לשריין מקום ולהקצות קרקעות למוסדות סיעודיים או לדיון מוגן.
עוזרי: "בבתי האבות מועסקים אחיות ומטפלים. בעבר עולים חדשים איישו את רוב המשרות, אבל רובם התבגרו, פרשו, או רכשו השכלה והתקדמו. ניסינו לפתוח קורסי הכשרה לבני מיעוטים, כולל הסעות, גם בפזורה הבדואית. מתוך 30 איש שעברו השתלמות רק 6 עבדו, וגם הן נשרו. מעבר לכך שמדוב בעבודה קשה, העבודה במשמרות לא התאימה לנשות המגזר, שחייבות לחזור הביתה בערב וגם לא מוכנות לעבוד בסוף שבוע".
יו"ר הוועדה, ח"כ דוד אמסלם: "הפקידים במשרד הבריאות לא דואגים לעצמם? הרי כולנו נהיה יום אחד קשישים. השאיפה היא להגדיל את תוחלת החיים וזה מאוד לא נעים כשאין לך אמצעים. מה זה המדינה? הרי האנשים שבנו את המדינה נמצאים במוסדות הסיעודיים. אם אין חובה להקצות לכך קרקע בתוכנית תמ"א ארצית, לפחות שיהיו הנחיות מחייבות".
אחד הפתרונות המוצעים לבעיית כוח האדם היא לחדש הכשרת אחיות מעשיות, שהייתה מקובלת בעבר והפסקה לפני מספר שנים. צפי הלל-דיאמנט, מאגף גריאטריה במשרד הבריאות: "אחיות מעשיות לא יכולות להחזיק משמרת. מי שקובע את סמכותן זה מינהל הסיעוד. חסרות אחיות. וכל הזמן מוכשרות אחיות חדשות אבל מי שמסיימות לימודים מעדיפות לעבוד במקומות שהתקינה יותר ידידותית. אחיות חדר ניתוח מרוויחות יותר. תגמול נוסף יכול היה לעזור. אולי להגדיר גריאטריה כמקצוע בעדיפות".
ח"כ רועי פולקמן (כולנו): "משרד הבריאות צריך לגבש תוכנית. אם הפתרון הוא קורסי הכשרה, שישפכו משאבים. איש לא לקח אחריות. משרד הבריאות צריך להכין תוכנית ל-3 שנים - איך תביאו כוח אדם מהפריפריה. המכרז החדש לתקצוב מוסדות סיעודיים אוטוטו יוצא. אם הבעיה היא תגמול, אולי צריך תוספת. שמשרד הבריאות יגיד כמה עובדים חסרים ואיך הוא מתכוון למלא את החסר תוך 3 שנים".
ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו): "יש לנו 50,000 איש ללא קורת גג. מי שעני הוא מי שאין לו קורת גג. הרבה תלוי בראש העיר. רוצה - בונה. לא רוצה - אין לנו כלים לחייב. חייבים לקבוע חובה שאחוז מסוים מקרקע חומה יוקצה לקשישים. עוד בעיה שקשיש שיש לו מטפל, אפילו לכמה שעות, לא יכול לקבל דיור ציבורי. צריך לחייב את הרשויות לדאוג לקשישים".
משה נקש, רשות האוכלוסין: "משרד הבריאות צריך להוביל. לנו אין בעיה לאשר עובדים זרים לבתי אבות, אבל צריך לעשות את התיקונים הנדרשים. זו החלטת ממשלה. היום בתי האבות לא נכללים בין הענפים שרשאים להעסיק עובדים זרים. חשוב לבדוק עם משרדי הכלכלה האוצר והבריאות מה גודל המחסור ומה תהיה הפגיעה בתעסוקת ישראלים. נשמח להיות שותפים".
אבי שוחט, מנהל בית חולים סיעודי: "משרד הבריאות הוציא כבר ב-2010 מכתב לגבי הצורך בעובדים זרים, אבל מי שהיה אז שר הפנים אלי ישי נלחם בעובדים הזרים. לי היום אין מטפלים. הייתי מחליף את כל אלה שיש. הם לא נותנים טיפול ראוי. המטפל צוחק לי בפנים. יש כ-50 מטפלים. צריך 70. ישראלים אני מצליח להעסיק רק כעובדי מטבח, אבל עובדים שמטפלים בזקן ורוחצים לו את הטוסיק - אפילו ישראלי אחד לא. רוב המטפלים מהשטחים. השגתי אישורים".
יו"ר הוועדה אמסלם סיכם: "הוועדה דורשת ממנכ"ל משרד הבריאות לזמן את איגוד בתי האבות ולבחון איתם מה החוסרים בנושא אחיות והאם יש מקום למידרג שיאפשר גם העסקת אחיות מעשיות. כשתמצאו מה הפער בין המצוי לתקינה העולמית, תפתחו קורסים. אתם אמורים לווסת את החוסרים. אתם צריכים לפתוח מסגרות לימוד מתאימות. הוועדה גם דורשת ממנכ"ל משרד הבריאות להוביל מול שרדי הממשלה דיון בינמשרדי עם משרדי האוצר, הכלכלה, הבריאות והפנים ועם איגוד בתי האבות, מה החוסרים בכוח עזר ואיך מביאים להחלטת ממשלה בעניין הבאת עובדים זרים, אם צריך. לתכנון המקומי יש לתת הנחיות חד-משמעיות להקצאות קרקע לבתי אבות לפי מפתח שיקבע משרד הבריאות, כמו שמתכננים גני ילדים. מנהל התכנון צריך לוודא שזה קיים. דיון נוסף יתקיים בעוד 3 חודשים, אליו יזומנו מנכ"ל משרד הבריאות וראשת מינהל התכנון לספק תשובות".
|
|
+קצבת ילדים חולי סרטן תגדל משמעותית
14:37 05/07/16 | יפעת גדות | לרשימה המלאה
מצוקה קשה
כיום עומדת הקצבה על 2,561 שקלים והיא תעלה ל-4,487 שקלים ▪ על-פי מכתב שכתב שר הרווחה לוועדה, העלות השנתית של הצעת החוק מוערכת בכ-12.7 מיליון שקלים
מצוקה קשה
+לקריאה שנייה ושלישית: שעת הנקה - גם לאבות
13:54 05/07/16 | מירב ארד | לרשימה המלאה
לא רק לאימהות [צילום: AP]
על-פי החוק החדש, יהיה ניתן לחלק את היציאה מוקדם בין ההורים בהודעה מראש למעסיק לגבי חלוקת הימים בין ההורים
לא רק לאימהות [צילום: AP]
+שומרי בתי הספר יקבלו מענק
12:08 05/07/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום: AP]
שכר עובדי קבלן בתחומי הניקיון והשמירה במגזר הציבורי יעלה; גם שומרים במוסדות חינוך יקבלו מענק
[צילום: AP]
+שוטרים ישמרו על הסדר בביטוח הלאומי
10:04 05/07/16 |
מליאת הכנסת אישרה (ב') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 180), התשע"ו-2016. הוצע בה לקבוע במפורש כי קצין משטרה רשאי להקצות שוטרים בתשלום שיוצבו בשעות קבלת קהל בסניפים של המוסד לביטוח לאומי, וזאת גם לשם שמירה על הסדר הציבורי ועל שלום הציבור בהם, בנוסף לסמכות הקבועה בסעיף 102ז לחוק המשטרה, התשס"ו–2006, שמאפשרת הקצאת שוטרים בתשלום לשם סיוע בהפעלת סמכויות אכיפה או גבייה.
+חוק איסור הפליית עיוורים יוחל גם על אומנים לכלבי נחייה
10:01 05/07/16 |
מליאת הכנסת אישרה (ב') בקריאה שלישית את הצעת חוק איסור הפליית עיוורים המלווים בכלבי נחייה (תיקון מס' 2), התשע"ו-2015 של ח"כ מיקי רוזנטל ואילן גילאון. מוצע להחיל את הוראות חוק איסור הפליית עיוורים המלווים בכלבי נחייה גם לגבי אומן לכלב נחייה בתהליך הכשרה ומאמן כלבי נחייה בתהליך הכשרה, כשהם מלווים בכלבים, כך שלא תוגבל זכותם להיכנס למקום ציבורי ולהשתמש בתחבורה ציבורית ולא ייגבה מהם כל תשלום בעד זה. בנוסף, מוצע לאפשר הגשת תביעה אזרחית על-ידי אדם עם עיוורון, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות או ארגון העוסק בקידום זכויותיהם של אנשים עם עיוורון, בשל הפרת הוראות החוק ובית המשפט יוכל לפסוק, בנוסף על כל סעד אחר, פיצויים אף ללא הוכחת נזק. עוד מוצע לעדכן את סעיף העונשין ולקבוע קנסות ספציפיים בשל הפרת הוראות סעיפים 2 או 3 לחוק. לבסוף, מוצע לשנות בחוק את המונח "עיוור" למונח "אדם עם עיוורון".
+"קבוצות באוכלוסייה סובלות מביורוקרטיה"
09:40 05/07/16 | יפעת גדות | לרשימה המלאה
אפליה קשה [צילום: יואב ארי דודקביץ//פלאש 90]
במסגרת דיון הכנסת בנושא מדיניות זיהוי מבדל אמרה עו"ד שרה לואיס מהמרכז לסיוע משפטי לעולים "בשנה האחרונה אנו ערים לתופעה הולכת ומתעצמת של העמסת דרישות ביורוקרטיות שונות במסגרת תביעות אבהות של יוצאי אתיופיה, הבולטת ביניהן היא הדרישה לבדיקות "זיהוי מבדל"
אפליה קשה [צילום: יואב ארי דודקביץ//פלאש 90]
+החסמים שעוצרים את האוטובוסים ה"ירוקים"
00:55 05/07/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום אילוסטרציה: AP]
ועדת הכלכלה דנה בדוח שקבע כי אוטובוסים הם כלי הרכב המזהם ביותר ובדיון התברר: שורה של חסמים מונעים שימוש באוטובוסים חשמליים או כאלה המונעים בגז טבעי ▪ ח"כ אשר: הוועדה דורשת ממשרד התחבורה לרכז את הטיפול בהסרת החסמים – כדי שניתן יהיה לעבור לשימוש באוטובוסים המונעים בגז או חשמל
[צילום אילוסטרציה: AP]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| "הפקידים לא דואגים לעצמם? כולנו נהיה קשישים" |
| תגובות [ 0 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| חדשות נוספות ברשת |
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |

