פרי. החברה לא "עבדה" [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
|
|
יעקב פרי ישלם מס במיליונים |
ביהמ"ש העליון קובע סופית: פרי היה חייב במס של 35% - ולא במס של 25% כטענתו - על מימוש אופציות של חברת ליפמן בשנת 2004, שהניבו לו רווחים של עשרות מיליוני שקלים
ח"כ יעקב פרי ישלם מיליוני שקלים לרשות המיסים על רווחיו ממימוש אופציות חברת ליפמן - קובע סופית (יום ב', 7.11.16) בית המשפט העליון.
פרי - לשעבר ראש השב"כ ומי שהיה שר המדע - שימש בעשור הקודם כיו"ר ליפמן, לה העניק את שירותיו באמצעות חברת פרי יעקב שירותי ניהול. הוא קיבל 40,000 שקל בחודש ו-240,000 מניות של החברה, אותן מימש בנובמבר 2004 תמורת תשלום של 4.9 מיליון שקל. בו ביום מכר פרי חלק מהמניות תמורת 16.17 מיליון שקל, ובהמשך מכר מניות נוספות בסכום שאינו מפורט בפסק הדין.
פרי דיווח על הכנסות אלו כרווח הון, שהיה חייב אז במס של 25% בלבד. פקיד השומה קבע, כי זוהי הכנסה מעסק החייבת במס של 35%. כלומר: הפער בגין המכירה הראשונה עמד על 1.6 מיליון שקל, במונחי שנת 2004.
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, מגן אלטוביה, דחה את ערעורו של פרי על השומה שהוצאה לו וקבע, כי ההקצאה לא נעשתה במסגרת יחסי עובד-מעביד. בערעורו לעליון טען פרי, כי יש לראות את החברה שבבעלותו כמי שהייתה עובדת של ליפמן.
השופט מני מזוז קובע בפסק דין קצר, כי אין מקום להתערב בממצאים העובדתיים של אלטוביה, ובמרכזם הקביעה לפיה החברה לא הייתה בגדר "עובדת" של ליפמן. פרי חויב בתשלום הוצאות בסך 20,000 שקל. השופטים אליקים רובינשטיין וחנן מלצר הסכימו עם מזוז. את פרי ייצג עו"ד גרי אגרון, ואת המדינה - עו"ד יורם הירשברג.
פרי - לשעבר ראש השב"כ ומי שהיה שר המדע - שימש בעשור הקודם כיו"ר ליפמן, לה העניק את שירותיו באמצעות חברת פרי יעקב שירותי ניהול. הוא קיבל 40,000 שקל בחודש ו-240,000 מניות של החברה, אותן מימש בנובמבר 2004 תמורת תשלום של 4.9 מיליון שקל. בו ביום מכר פרי חלק מהמניות תמורת 16.17 מיליון שקל, ובהמשך מכר מניות נוספות בסכום שאינו מפורט בפסק הדין.
פרי דיווח על הכנסות אלו כרווח הון, שהיה חייב אז במס של 25% בלבד. פקיד השומה קבע, כי זוהי הכנסה מעסק החייבת במס של 35%. כלומר: הפער בגין המכירה הראשונה עמד על 1.6 מיליון שקל, במונחי שנת 2004.
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, מגן אלטוביה, דחה את ערעורו של פרי על השומה שהוצאה לו וקבע, כי ההקצאה לא נעשתה במסגרת יחסי עובד-מעביד. בערעורו לעליון טען פרי, כי יש לראות את החברה שבבעלותו כמי שהייתה עובדת של ליפמן.
השופט מני מזוז קובע בפסק דין קצר, כי אין מקום להתערב בממצאים העובדתיים של אלטוביה, ובמרכזם הקביעה לפיה החברה לא הייתה בגדר "עובדת" של ליפמן. פרי חויב בתשלום הוצאות בסך 20,000 שקל. השופטים אליקים רובינשטיין וחנן מלצר הסכימו עם מזוז. את פרי ייצג עו"ד גרי אגרון, ואת המדינה - עו"ד יורם הירשברג.
|
|
ע"א 559/16, פרי יעקב שירותי ניהול נ' פקיד שומה ת"א 1 / פס"ד | |
|
יעקב פרי ישלם הפרשי מס במיליוני שקלים על רווחיו ממימוש אופציות חברת ליפמן
|
מני מזוז, אליקים רובינשטיין, חנן מלצר
●
בית המשפט העליון
|
||
|
|
+ועדת הכספים אישרה: פטור ממס למתקיני מערכות פוטו-וולטאיות לייצור חשמל
00:59 08/11/16 |
לאחר שבשבוע שעבר טרם גובשו הסכמות מלאות בין ועדת הכספים לרשות המיסים בנוגע להצעת חוק שנועדה לעודד את השימוש באנגריות מתחדשות לצורך ייצור חשמל, אישרה הוועדה לקריאה שנייה ושלישית, את הצעת החוק, הקובעת פטור ממס ומביורוקרטיה, יצרני חשמל פרטיים. הכוונה ליצרני חשמל, כאלו שמתקינים על גגות בתיהם, או על גגות של מתקנים שונים או על קרקע פרטית, התקנים לייצור חשמל באנרגיות חלופיות, התקנים פוטו-וולטאיים. אותם יצרנים ייצרו את החשמל לשימושם העצמי ואת היתרה יימכרו לחברת החשמל או לכל ספק חשמל בעל רישיון לכך מהמדינה. על-פי ההצעה, יינתן פטור מלא מכל מס שהוא, לרבות מס הכנסה, ארנונה וכד', על הכנסות של עד 24,000 ש"ח בשנה מהפקת חשמל ומס מופחת של 10% בסה"כ על הכנסות מ-24,001 ש"ח ועד 60,000 ש"ח. תחילת החוק הינה רטרואקטיבית, שכן מדובר בהטבה, והיא תחול מה- 1.1.16.
+המליאה אישרה את החלטת ועדת הכנסת לפיצול חוקי התקציב
00:40 08/11/16 |
מליאת הכנסת אישרה את המלצות ועדת הכנסת על פיצול חוקי התקציב בין ועדות הכנסת. ועדת הכנסת התכנסה במקביל למליאה ובזמן שקיימה את הדיון וההצבעות, התקיים במליאה פיליבסטר במסגרתו עמד על הדוכן סגן שר האוצר יצחק כהן במשך כמעט שלוש שעות והקריא דברי תורה. הישיבה ננעלה מעט אחרי חצות.
+בקריאה ראשונה: פטור מארנונה לארכיון ציבורי
00:35 08/11/16 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) (מס' 27) (פטור מארנונה לארכיון ציבורי), התשע"ז-2016 של חברי הכנסת נאוה בוקר ויוסי יונה. מוצע בה לתקן את פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) ולפטור מארנונה כללית או מאגרה שטח נכס המשמש ארכיון ציבורי כהגדרתו בחוק הארכיונים, התשט"ו-1955.
+דרעי על הרפורמים: מוותר על היהדות הזו
00:17 08/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
התייחס לתקציב משרדו ולשאלות נוספות שהעלו חברי כנסת בשעת שאלות
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+סופית: הוראת שעה להפחתת תוספות פיגור שנוספו על קנסות
00:07 08/11/16 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הפחתת תוספות פיגור שנוספו על קנסות בידי המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות (הוראת שעה), התשע"ז-2016, של ח"כ אוסמה סעדי וקבוצת חברי כנסת. היא קובעת, כהוראת שעה, הסדרים מיוחדים לתשלום קנסות הנגבים בידי המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות. חייבים בתשלום קנסות, שנוספה להם תוספת פיגור לפי האמור בסעיף 67 לחוק העונשין, והוצאות לנקיטת הליכי גבייה, כמשמעותן בסעיף 4 לחוק המרכז, אם נקבעו, יוכלו לשלם בתקופת תוקפה של הוראת השעה את הקנסות הפליליים והמנהליים שהושתו עליהם ואשר לא שולמו על אף שננקטו באותם תיקים הליכי גבייה, תוך הפחתה של 40% מגובה החוב, זאת רק אם ההפחתה לא תביא לפגיעה בסכום הקנס המקורי ושהחוב העדכני שולם במלואו בתקופת הוראת השעה.
+שופטים וקצינים בכירים יגישו הצהרת הון
00:03 08/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
סמוטריץ'. שקיפות חשובה [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
מליאת הכנסת אישרה סופית: שופטים וקצינים בכירים יחויבו להגיש הצהרת הון ▪ התנועה למשילות ולדמוקרטיה: "צעד חשוב למאבק בשחיתות"
סמוטריץ'. שקיפות חשובה [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: החמרת ענישה על שידול קטנים לזנות
23:56 07/11/16 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק העונשין (תיקון מס' 129), התשע"ו-2016. סעיף 203ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977 קובע עבירה על קבלת שירות של מעשה זנות של קטין והעונש הקבוע בצדה הוא שלוש שנות מאסר. מוצע להחמיר את העונש הקבוע בצד עבירה זו המהווה היום עבירה מסוג עוון, לחמש שנות מאסר, כך שתהווה עבירה מסוג פשע. בנוסף, סעיף 2ג לחוק תיקון סדרי הדין (חקירת עדים), התשי"ח-1957 קובע כי בעבירות מסוימות (שנקבעו בתוספת) יוכל קטין למסור את עדותו שלא בנוכחות הנאשם אלא בנוכחות סנגורו, וזאת בנסיבות שבהן עלולה להיגרם פגיעה בקטין או פגימה בעדות. מוצע להוסיף את העבירה שנקבעה בסעיף 203ג כאמור לתוספת לחוק חקירת עדים.
+דיון טעון בוועדת החוקה על "המתה באדישות"
23:53 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מדרג עבירות ההמתה [צילום: דוברות הכנסת]
אמה של אדל בת הארבע שנהרגה מיידוי אבנים: "למה אני צריכה ללכת לעסקת טיעון כי קשה להוכיח כוונת רצח?" ▪ יו"ר ועדת החוקה: "אבן שנזרקת על מכונית היא כוונה לרצח בנסיבות מחמירות. אין בה אדישות"
מדרג עבירות ההמתה [צילום: דוברות הכנסת]
+גיל הפרישה לנשים לא יעלה בינואר ל-64
23:40 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום: פלאש 90]
יו"ר ועדת הכספים הודיע שהוועדה תתקן את החוק הקיים, הקובע כי באין החלטה אחרת גיל הפרישה יעלה אוטומטית ל-64 ב-1 בינואר ▪ דרישה לפתרון הוליסטי שייתן מענה לנשים בתחומי עיסוק שונים, תוך מניעת פגיעה בנשים במקצועות שוחקים או שפורשות בגיל מוקדם
[צילום: פלאש 90]
+כביש 89: עוד לא סיימו אפילו לתכנן
22:31 07/11/16 | | לרשימה המלאה
הסכנה מחריפה מיום ליום
ועדת הכלכלה דנה בסחבת בטיפול בכביש 89 בגליל המערבי ▪ היו"ר כבל זעם על כך שכבר 14 שנה הכביש לא טופל ודרש תשובות בתוך 10 ימים ▪ משרד התחבורה: תכנון הרחבת השוליים יסתיים באמצע 2017 ומכרז להרחבת הכביש ייצא בעוד כשנה וחצי
הסכנה מחריפה מיום ליום
+אושר במליאה: הארכת ההכרזה על מצב חרום
21:51 07/11/16 |
מליאת הכנסת אישרה את המלצת הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה, חוק ומשפט בעניין הכרזה על מצב חרום כאשר 71 ח"כים תמכו בהמלצת הוועדה ו17 התנגדו. ח"כ מוטי יוגב הסביר בשם יו"ר הוועדה המשותפת: חוק יסוד הממשלה משנת 2001 קבע כי סמכות ההכרזה על מצב חרום תהיה בידי הכנסת, ביוזמתה או על-פי הצעת הממשלה, וכי תוקף ההכרזה לא יעמוד על יותר משנה. הסיבה שבעטיה מתבקשת הכנסת לחזור ולהכריז על מצב חירום, בדומה להכרזות הקודמות בשנים האחרונות, נעוצה בכך שבמהלך 40 שנותיה הראשונות של המדינה נחקקו חוקים, תקנות וצווים, שתוקפם מותנה בקיומו של מצב החירום. בחוקים ובצווים אלה נקבעו הסדרים חיוניים, הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה כלכלית. אם הכנסת לא תשוב ותכריז על מצב חירום, הסדרים חיוניים אלה יפקעו.
+התקציב וחוק ההסדרים יועברו לוועדת הכנסת לצורך פיצולים
21:25 07/11/16 |
לאחר שבשבוע שעבר, בהצבעה על תקציב המדינה והצעות החוק הנלוות אליו, נשלחו כל הצעות החוק לוועדת הכספים, אישרה המליאה את בקשת ועדת הכנסת בדבר העברת הצעות החוק מוועדת הכספים לוועדת הכנסת להעביר את החוקים לוועדת הכנסת כדי שזו תוכל לפצל את החוקים בין ועדות הכנסת.
+"אין הפרטה של מאגר נתוני אשראי"
21:07 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
חזי כאלו [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
מנכ"ל בנק ישראל אמר את הדברים בישיבת מעקב שקיימה ועדת הכלכלה למעקב ואישור תקנות וכללים ליישום החוק ▪ היו"ר כבל: מצפה שהחוק ישיג את מטרתו, יפחית את עלות האשראי למשקי הבית וימנע צורך של אנשים להגיע לשוק האפור
חזי כאלו [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+שיהוי במינוי ועדות איתור לבכירי הכנסת
20:40 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי]
ועדת הכספים נמנעה לעת עתה, מלהכריע בבקשת מנכ"ל הכנסת למנות ועדות איתור לאיוש משרות בכירות בכנסת ▪ היו"ר גפני קרא למנכ"ל לחזור ולהידבר עם ועד העובדים בטרם הוועדה תכריע ▪ ח"כים, בעיקר מהאופוזיציה, הביעו הסתייגות מהמהלך ודרשו להמשיך במכרזים, פנימי ופומבי
[צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי]
+"הורים מפקירים את ילדיהם בצהרונים"
20:29 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ישיבת הוועדה [צילום: דוברות הכנסת]
בדיון סוער בנושא מצב הצהרונים קבלו הורים על העלויות הגבוהות והזנחת הילדים ▪ אם לשלושה: "מוציאים למעלה כ-6,000 ש"ח בחודש על מסגרות חינוך לילדים, אין שוויון הזדמנויות" ▪ נציג משרד החינוך לא שלל כי מחירי צהרוני ציל"ה יעלו
ישיבת הוועדה [צילום: דוברות הכנסת]
+איזו רמת עברית נדרשת ממאבטחים
19:49 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
ועדת העלייה והקליטה דנה שוב במבחני שפה קשים לקבלת רישיון מאבטח ▪ יו"ר הוועדה: על חברות האבטחה להקים אולפן ייעודי לשיפור השפה המקצועית של העולים
[צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+ללא בקרה: 13 מיליארד ש"ח לרשויות
19:26 07/11/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
[צילום: חן לאופולד/פלאש 90]
נציגי מבקר המדינה בוועדה לביקורת המדינה: ההשקעה בתלמיד זינקה ביותר מ-38%, אך ישראל עדיין במקום ה-40 ממדינות ה-OECD ▪ יו"ר הוועדה: יש רוח טובה ושיפור עקבי בתקציב החינוך, אך במצב הנוכחי אין די
[צילום: חן לאופולד/פלאש 90]
+אושר: פטור ממס לחשמל מתוצרת ביתית
15:10 07/11/16 | מירב ארד | לרשימה המלאה
[צילום: חן לאופולוד/פלאש 90]
ועדת הכספים אישרה פה אחד את הצעת החוק של שר האוצר ורשות המיסים ▪ תקופת ההטבות תהיה ל-25 שנים רצופות, החל מהשנה הראשונה
[צילום: חן לאופולוד/פלאש 90]
+לא מפגר, בעל מוגבלות שכלית התפתחותית
12:01 07/11/16 | איציק וולף | לרשימה המלאה
ח"כ בן ארי. נלחמים בתיוג [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה את החלפת השימוש במונח "מפגר" על כל הטיותיו במונח "אדם/אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית" ▪ זאת, בשל תפישתו של הכינוי 'מפגר' ככינוי משפיל ופוגעני
ח"כ בן ארי. נלחמים בתיוג [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| יעקב פרי ישלם מס במיליונים |
| תגובות [ 5 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| כותרת התגובה | שם הכותב | שעה תאריך | |||||
| 1 |
|
||||||
| 2 |
|
||||||
| 3 |
|
||||||
| 4 |
|
||||||
| 5 |
|
||||||
| חדשות נוספות ברשת |
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |

