יהב: "מהפכה בטיפול באזרח בשעת חרום"

ראש עיריית חיפה שיבח את ההתגייסות המיידית של שר האוצר והגעתם של גורמי מס רכוש שטיפלו בנפגעי אירועי השריפות מעל ל-60% מהתושבים קיבלו פיצוי מלא או מקדמות מחברות הביטוח
מירב ארד חדשות אסונות/פגעי טבע תגובות
"ההתגייסות המיידית של שר האוצר והגעתם של גורמי מס רכוש אל התושבים בזמן אמת, יצרו מהפכה בטיפול באזרח בשעת חרום" - כך שיבח ראש עיריית חיפה את פעילות משרד האוצר והגעתם של גורמי מס רכוש אל התושבים שניפגעו בגל השריפות האחרון.

בפגישת מעקב אחר הטיפול בנפגעי אירועי השריפות שהתקיימה (יום ג', 10.1.17) בהשתתפות שר האוצר משה כחלון, מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד וראש עיריית חיפה יונה יהב, ציין ראש עיריית חיפה כי שולם מענק התארגנות על סך 2,500 שקלים לאזרחים שנפגעו, ובסך כולל של 3.6 מיליון שקלים. שר האוצר הבהיר כי מענק ההתארגנות ששולם לאזרחים הוא בנוסף לכל פיצוי שיתקבל ממס רכוש ומחברות הביטוח בעתיד, וללא כל קיזוז.

הממונה על רשות שוק ההון דורית סלינגר ומנהל קרן מס רכוש אמיר דהן עדכנו כי מעל ל60% מהתושבים קיבלו בפועל פיצוי מלא או מקדמות מחברות הביטוח או ממס רכוש בגין הנזקים שנגרמו להם. עד סוף החודש הבא צפויים הצוותים המקצועים להשלים את הטיפול ואת תשלומי הפיצויים לכ-80% מכלל הנפגעים. עבור תושבים שבתיהם נהרסו באופן שאינו ראוי למגורים נמצא פתרון דיור חלופי ושולמו להם דמי שכירות. נציגי פיקוד העורף עדכנו כי לתושבים שיפנו לקבלת היתר בנייה תינתן האפשרות לבחור האם למגן את ביתם או להשיב את המבנה לקדמותו ולחסוך את העלויות הנוספות הכרוכות במיגון.

עוד סוכם בישיבה כי יערך מעקב אחר שיקום ערוצי הנחלים, הגינות העירוניות ומבני הציבור בהם גנים ובתי ספר.
תאריך: 11/01/2017 | עודכן: 11/01/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / אסונות/פגעי טבע
בדירה בקומה חמישית בבניין ברחוב דרך חברון בירושלים פרצה שריפה. כוחות משטרה, כיבוי אש ומד"א שהגיעו למקום פרצו את הדלת. בדירה אותרו ארבע גופות - אישה כבת 30, וארבע בנותיה - שתי בנות 12, בת 7 ובת שנתיים. כוח מד"א קבע את מותן.
01/01/2017 | עידן יוסף | חדשות

הרשות לכבאות והצלה מבקשת (26.12.16) מבית משפט השלום בתל אביב להפסיק את השימוש בחניון של מרכז שוסטר בשכונת רמת אביב ג', או להגבילו עד ביצוע סידורי הכבאות בהתאם לדרישותיה.
28/12/2016 | יצחק דנון | חדשות

כפיר גינדי ומנור גינדי עומדים בראש 15 חשודים שזומנו לשימוע, לפני שיוחלט האם להגיש נגדם כתב אישום בפרשת קריסת המרפסת בחדרה בנובמבר 2013.

מה קרה באמת בבית מאיר ב-24 בנובמבר? כיצד אירעה הדליקה הגדולה? גורם רשמי מסר (יום ד', 14.12.16) ל-News1 את ההסבר הבא: הדליקה הייתה באשמת המשטרה, אך משרד האוצר הוא שישלם את הפיצויים לתושבים.

מזג האוויר הסוער שנמשך גם הבוקר (יום ד', 14.12.16) גרם להצפות בנחלים בצפון ולנזקים כתוצאה מהרוחות במקומות רבים במרכז הארץ. בחרמון החל לפנות בוקר לרדת שלג, ובשעות הצהריים הגיע השלג גם להר מירון שבגליל.
14/12/2016 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il