נאור: נסיון דחייה פסול של שפטל

יורם שפטל ביקש לפסול את ההרכב הדן בפרשה 512 נגד ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל - אך נאור קבעה: מדובר בניסיון שאין לקבלו להביא לדחייה של הדיונים
איתמר לוין חדשות תגובות
עו"ד יורם שפטל ניסה לדחות את מועדי הדיון ב"פרשה 512" באמצעות בקשה לפסול את ההרכב הדן בתיק - אומרת (יום ה', 8.2.17) נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור.

הפרשה עוסקת בארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל, והמדינה מייחסת ל-18 הנאשמים עבירות של ניהול ארגון פשיעה, נסיון רצח, סחר בסמים במסגרת ארגון פשיעה ועוד. שפטל מייצג את גולן אביטן, ולטענת הסניגוריה הציבורית - הוא בחש מאחורי הקלעים גם בעניינו של אברג'יל, והביא לכך שהיא לא תוכל להמשיך לייצגו.

בית המשפט העליון אישר בשבוע שעבר לשחרר את הסניגוריה הציבורית מהייצוג, לאחר שקבע, כי אברג'יל ניסה לכפות על סניגורו לפעול בצורה בלתי חוקית ובלתי אתית. בדיון שנערך קודם לכן במחוזי התגלה, כי אחד הסניגורים האחרים הזהיר את הסניגור הציבורי שחייו בסכנה אם יתייצב לדיון אותו ביקש אברג'יל לדחות, והוא אף טען שהאזהרה נעשית על דעתו של שפטל - שייצג בעבר את אברג'יל.

השופטים גיליה רביד, ירון לוי ושי יניב דחו את בקשתו של אברג'יל לדחות את מועדי ההוכחות, אך הסכימו שהוא יחקור אחרון את העדים ואף הציעו לו לשכור עורך דין פרטי. מיד לאחר מכן ביקש שפטל מההרכב לפסול את עצמו, בטענה שהעדר הייצוג של אברג'יל ישפיע לרעה על יתר הנאשמים ובמיוחד על אביטן. השופטים דחו את הבקשה באומרם, כי מדובר בניסיון נוסף לדחות את הדיון.

שפטל ערער על ההחלטה, אך נאור דחתה על הסף את ערעורו. היא אומרת: "המבחן לפסלותו של שופט הוא קיומן של נסיבות אשר יש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים. דא עקא, שבעניינו אין כל נסיבות שמעלות חשש - ולו קל שבקלים - למשוא פנים. טענותיו של בא-כוח המערער בנוגע למועדי שמיעת ההוכחות הן טענות נגד החלטות דיוניות שהתקבלו על-ידי המותב, והלכה ידועה היא כי קבלת החלטות דיוניות במסגרת ההליך אינה יוצרת כשלעצמה חשש למשוא פנים".

לדברי נאור, "למעשה, נראה שהבקשה לפסילת המותב והערעור דנן מבטאים ניסיון לערער על החלטת בית המשפט המחוזי באשר למועדי שמיעת ההוכחות בתיק, וניסיון לדחות את מועדי הדיון - ניסיון שאין לקבלו".
ע"פ 1251/17, גולן אביטן נ' מדינת ישראל / פס"ד
דחיית בקשה לפסול את ההרכב בפרשה 512: ניסיון פסול של יורם שפטל לדחות את הדיונים
| מרים נאור ● בית המשפט העליון
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 09/02/2017 | עודכן: 09/02/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נאור: נסיון דחייה פסול של שפטל
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
זבולוני
9/02/17 11:35
2
סטיריקון
9/02/17 13:59
3
גוטליב
10/02/17 00:38
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]