"משרד העבודה מעודד מסחר בשבת" <br>

יו"ר הוועדה לצדק חלוקתי דורש אכיפה נחושה ומוחלטת נגד עסקים הפתוחים בשבת בניגוד לחוק משרד העבודה: קנסנו רשת גדולה בכמיליון שקל, חסרים לנו כ-40 פקחים
עידן יוסף חדשות כנסת 20 תגובות
עידן אבואב מגיש תלונה נגד עובדת שהועסקה בשבת
משרד העבודה אינו אוכף באופן מכוון את חוקי העבודה בשבת, ואנשיו אינם ממהרים לאכוף ולתת קנסות של 60-50 אלף שקל מחשש לעליהום. כך מאשים (יום ג', 28.2.17) יושב-ראש הוועדה לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי, ח"כ מיקי זוהר.

במסגרת דיון שקיימה הוועדה בנושא השפעת אי-אכיפת חוקי המנוחה על עסקים, אמר זוהר כי מי שגרם לתופעה המטורפת, כלשונו, של מסחר מסיבי בשבת הוא משרד העבודה שמעלים עין. "המשרד לא אוכף ומעודד מסחר בשבת, אחרת לא הייתה צמיחה כל כך גדולה במספר העסקים הפתוחים בשבת. אם הוא אוכף - הוא עושה זאת באופן סלקטיבי, ואינו מבצע את עבודתו כהלכה", אמר זוהר. "יש אחריות בנושא גם למשרד הכלכלה (האחראי להעסקים הקטנים והבינוניים, ע.י.). זו טעות שהנושא קשור גם לרשויות המקומיות". הוא קרא לאכוף בנחישות ובאופן מוחלט את החוק.

מאיר דוד, נציג אגף אכיפה והסדרה במשרד העבודה, הודה חלקית בהאשמות ותלה זאת בהיעדר כוח אדם. לדבריו, בשנת 2016 נבדקו 3,000 מעסיקים, לאו-דווקא בתחום ההעסקה בשבת, אלא גם ביתר תחומי העבודה. "יש לי רק 50 מפקחים. בשנה האחרונה עזבו אותי 30 עובדים כתוצאה משכר נמוך ותנאי העסקה קשים. אנחנו במצב בו 40-30 תקנים לא-מאוישים, וזה תהליך לאייש כי יש מכרזים.

דוד גילה כי רשת גדולה קיבלה לאחרונה עיצום כספי של שני מיליון שקלים. הוא סירב בתוקף לציין את שם הרשת, והפנה את השואלים לאתר משרד העבודה, אולם בדיקת News1 מעלה כי המידע שנמסר לוועדה אינו אמת, ופרטי הרשת אינם מופיעים באתר המשרד.

ממשרד העבודה נמסר כי הקנס שהוטל על הרשת עומד על 929,240 אלף שקלים, אולם כרגע שמה אינו ניתן לפרסום עד לסיום הליכי הטיעון מול המעסיק והוצאת החלטה סופית אשר תפורסם באתר האינטרנט של המשרד. עוד אומרים במשרד כי סך סכום העיצומים שהוטלו בשנת 2016 בגין העסקה אסורה במנוחה מסתכם בכ-2,000,000 שקלים. משמעות הנתון היא שסכום העיצום על אותה רשת מהווה כ-50% מכלל הקנסות שהוטלו.

עו"ד עידן אבוהב מהעמותה החילונית "שבת ללא מסחר", אמר: "זכות בעל עסק שלא לעבוד בשבת היא בעיני זכות יסוד ופוגעת בכבוד האדם ובשוויון. אולם אכיפה אַיִן. הגשתי תלונה למשרד נגד חנות רהיטים שפתוחה בשבת, אך היא לא טופלה. עירבתי חברי כנס, אך הם אוימו על-ידי המשרד שאמר להם: 'מה לח"כ להתעסק בנושאים פליליים?', ונרתעו".

אבוהב קרא למנהלת מינהל הסדרה ואכיפה, יפה סולימני, לייעל האכיפה. רגע יוצא דופן נרשם כאשר אבוהב קם ממקומו, והגיש לנציג משרד העבודה תלונה בגין העסקתה בשבת של עובדת AM:PM הקרויה בשם העברי "אילנית שמואל", שמכרה לו גלידה.

עו"ד אור רוזנמן מהלשכה המשפטית במשרד העבודה ביקש להבדיל בין שאלת פתיחת העסקים וזהות העובדים המועסקים ביום מנוחתם השבועית. לדבריו, הסמכות לעניין פתיחת עסקים היא מכוח חוקי עזר עירוניים, ואילו משרד העבודה עוסק בהעסקת העובדים.

אבוהב קטע אותו ותיקן תוך שהוא מצטט מסעיף 9א' לחוק שעות עבודה ומנוחה: "הטענה שלכם כאילו מותר לבעל עסק מותר לפתוח את שעריו ולהעסיק לא-יהודים היא טענה שאין לה בסיס בחוק שעות עבודה ומנוחה - לא לפי דברי ההסבר לחוק, לא לפי החלטות בית המשפט העליון ואם יש דבר שבית המשפט לא נסוג בו מילימטר - למעט העצה שנתנו לעיריית ת"א לתקן את חוק העזר - זה נושא השבת". היו"ר זוהר חיזק את דבריו, ואמר כי משרד העבודה מנציח את העוול בכך שהוא מאפשר לעסקים לשלם קנס ולהמשיך לעבוד בשבת. עו"ד רוזנמן התחמק ממתן תשובה.

יו"ר הוועדה ציין כי הרבה מאוד עובדים מגיעים לעבוד בשבת למרות שאינם רוצים, אחרת יפוטרו. הוא אמר כי זהו אבסורד שמביא למצב אנטי-חברתי ואנטי-סוציאלי, "ואני לא מתיימר להיות סוציאלי. גם בעסקים אנחנו מחפשים תחרות הוגנת. הפקרת העסקים קטנים פירושה פגיעה במנוע הצמיחה", דברי זוהר.

את משרד הכלכלה ייצג נעם דשא, סטודנט בסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, שאמר כי המשרד תומך באכיפה מידתית. זוהר ביקש שירחיב, אך לא היה לו מה לומר וזוהר אמר בחיוך: "תגיד לשר שיפַתח עמדה מהר".

רועי כהן, נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים), אמר כי אם ייפתחו בשבת עסקים ברחוב סוקולוב יגיעו פקחים עם אקדחים שלופים בשל זעקת דתיים, אך 200 מטרים משם פועל באין מפריע קניון שוקק, שהחוק אינו נאכף בו רק משום שפועלות בו רשתות גדולות כמו קסטרו, נייק ואייס. זו לא מדינת חוק אלא ג'ונגל בה החזק מנצח. 30% מהמסחר עבר לימי המנוחה. אם המדינה רוצה שיעבדו בשבת - שתעביר חוק. אבל החוק היום קובע הפוך, והרשויות המקומיות והמדינה מעלימות עין. לא ירחק היום בו ייפתחו בשבת גם משרדי עורכי דין, סוכני ביטוח, יועצי מס ורואי חשבון. 43,500 בתי עסק קטנים נסגרו, וחלק מזה בגלל שהרשתות פתוחות בשבת".

מנכ"ל שבת שוויון, רועי לחמנוביץ': "פגיעה בעסק קטן היא פגיעה במשפחה. לא מדובר רק על מרכולים כפי שהתקשורת מנסה להציג, אלא בעסקים קטנים בכלל. היעדר אכיפה ע"י הרשות המקומית והמדינה - הוא תופעה מזעזעת. אם לא ייצאו הנחיות ברורות למשרד העבודה ולרשויות דרך משרד הפנים אנחנו בבעיה. אמשיל זאת למנהרה מתחת לחברה הישראלית שמועברים בה דברים רעים, ובסוף הקריסה של המנהרה תהיה טוטלית". בדיון גם עלתה טענה לפיה גובה הקנס אינו דיפרנציאלי, ויש להתאמו למחזור המסחר.

עדי ארבל, מנהל פרויקטים במכון לאסטרטגיה ציונית, הציג נתונים שנאספו במכון בעניין פתיחת עסקים ומקומות בילוי בשבת: 39 מתוך 196 קניונים ומרכזי קניות פתוחים בשבת, 42 מתוך 43 בתי קולנוע פתוחים בשבת, כמו-כן 39 מתוך 85 היכלי תרבות ותיאטראות, 37 מתוך 57 מוזאונים מוכרים, 37 מתוך 38 גנים לאומיים וכל שבעת גני החיות בארץ פתוחים בשבת. בהשוואה בין מחוז תל אביב לירושלים: 29% מהקניונים ומרכזי הקניות במחוז ת"א פתוחים בשבת לעומת 0% באזור י-ם, בת"א פתוחים כל בתי הקולנוע בשבת לעומת 80% בירושלים. לדבריו, כממצא מובהק קיימת מגמה כלל עולמית של צמצום המגבלות על פעילות מסחר בימי מנוחה, מאז שנות ה-70, התעצמות נוספת בשנות ה-90 ושיא בשנים האחרונות. ארבל קרא לשקול יום מנוחה ביום שישי, וח"כ זוהר אמר כי ביום הזה דתיים עסוקים בהכנות לשבת ולכן יום שלישי עדיף. תני פרנק מתנועת נאמני תורה ועבודה קרא להסדיר את נושא העבודה בשבת בכנסת, ולא להמתין לבג"ץ. נציג ארגון חותם, אבנר פורת, אמר כי ישנה רמיסה של החוק, והביע צער על עמדת היועץ המשפטי לממשלה לתת לגיטימציה להפרת החוק בתחום משחקי הספורט בשבת.

בסיכום הדיון הודיע ח"כ זוהר כי יפנה לשר העבודה חיים כץ ולשר הכלכלה אלי כהן בדרישה לפעול לאכיפה מוחלטת של חוקי המנוחה ופתיחת עסקים בשבת. עוד מסר כי יפעל לקדם את הצעת חוק השבת. יצוין, כי חלק ניכר מהדיון סטה ממחוזות הדיון על האכיפה להצעת חוק השבת, שמבקש ח"כ זוהר לקדם יחד עם חבריו רחל עזריה, מנואל טרכטנברג ואלעזר שטרן. ח"כ יעל כהן-פארן (המחנה הציוני) אמרה כי תתמוך בהצעת החוק שלו. לדבריה, בניגוד לתחומי הרוח והאמנות, מסחר בשבת פוגע ברוח השבת ובעסקים הקטנים. ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) כינה את פתיחת העסקים בשבת "התנהלות בעייתית". הוא ביקש לאמץ מודל חדש של הסטטוס-קוו, לוגי - כלשונו, שהציע בהיותו מועמד לראשות עיריית ת"א - בו חנויות מכולת יעבדו בשבתות בתורנויות, לפי שכונות. "אם נתעלם - יתמוטט ענף המכולות בת"א", אמר.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 28/02/2017 | עודכן: 28/02/2017
+53 היתרים לשאת צרה ב-5 השנים האחרונות 22:06 28/02/17 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
שתי העילות הרווחות להיתר לשאת אישה נוספת הן חוסר יכולת של אישה לקבל גט בגלל מצב מנטלי או מצב רפואי וסרבנות קשה של אישה לקבל את הגט למרות שביה"ד
[צילום אילוסטרציה: מרים אלסטר/פלאש 90]
+הנגבי מונה לגשר בנושא הכותל 19:33 28/02/17 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מחלוקת בליכוד: גליק וברקו בעד כותל רפורמי, אמסלם וחזן נגד ▪ נתניהו: אם בג"ץ יכריע בסוגיה - שני הצדדים יפסידו ▪ שרנסקי: מתווה הכותל וסוגיות דומות הגיעו לנקודה רגישה
הנגבי. מינוי של נתניהו [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+"סיטיפס סוחטת את המדינה ע"ח הציבור" 18:44 28/02/17 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
האוצר: המדינה הסכימה לשלם 350 מיליון אירו להארכת שלוחות הרכבת בגלל ההסכמים מול סיטיפס, למרות שאפשר היה לבנות את המסילה בשליש מהעלות ערוכים גם להביא זכיין אחר"
[צילום: פלאש 90]
+פיקוח על עבודת מטה הממשלה לקראת תום זיכיון כיל 16:37 28/02/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ח"כ גפני: "לא נאפשר גרירת רגליים. 2030 זה אומנם נראה רחוק אבל ביחס לגודל העניין זה מעט זמן"
גפני. לא נאפשר גרירת רגליים [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+אל-על: הוצאנו מעל 8 מיליון ד' על פיצוי לטסים 14:01 28/02/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
כך תגובת סמנכ"לית השירות של החברה בדיון בוועדת הכלכלה הצעה לקראת קריאה ראשונה לסגור פרצות בחוק לפיצוי בביטול טיסה ▪ משרד התחבורה: כבר היום נוסעים היוצאים מאירופה יכולים לתבוע פיצוי לפי הדין האירופי
[צילום: פלאש 90]
+בג"ץ עשוי לבטל את מס ריבוי הדירות 13:25 28/02/17 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
השופטים תוהים האם לאחר שהכנסת והמדינה הודו תהליך החקיקה היה פגום, ניתן להסתפק רק בהתראה כלפי מקרים דומים בעתיד ▪ הוציאו צו על תנאי וקבעו שהעתירות יידונו בפני הרכב מורחב
נעם סולברג. "נו נו נו" [צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor Liberman אברהם נגוסה / Avraham Neguise אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אורי מקלב / Uri Maklev אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda Ariel אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אורן חזן / Oren Hazan אחמד טיבי / Ahmad Tibi איוב קרא / Ayoob Kara איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin איילת שקד / Ayelet Shaked איימן עודה / Eiman Ode אילן גילאון / Ilan Gilon איתן ברושי / Eitan Broshi איתן כבל / Eitan Cabel אכרם חסון / Akram Hasson אלון שוסטר / Schuster Alon אלי אלאלוף / Eli Alaluf אלי כהן / Eli Cohen אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan אלעזר שטרן / Elazar Shtern אמיר אוחנה / Amir Ohana אראל מרגלית / Erel Margalit אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri באסל גטאס / Basel Ghattas בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גילה גמליאל / Gila Gamliel גלעד מנשה ארדן / Gilad Erdan ג'מאל זחאלקה / Jamal Zahalka דב חנין / Dov Hanin דוד גילה / David Gilo דני עטר / Danielle Attar דני בן יוסף דנון / Dani Danon המחנה הציוני / Hamachane Hzioni זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin זוהיר בהלול / Zohir Bahalul ז'קי לוי / jackie Levy חיים ילין / Haim Yalin חיים כץ / Haim Katz חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar חמד עמאר / Hamad Amar חנין זועבי / Haneen Zoabi טלי פלוסקוב / Tali Ploskov יאיר לפיד / Yair Lapid יגאל גואטה / Igal Guetta יהודה גליק / Yehuda Glick יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב קיש / Yoav Kish יואל חסון / Yoel Hason יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine Razvozov יוליה מלינובסקי / Yuliya Melinovsky יוסף גריף / Yosef Garif יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen ינון מגל / Yinon Magal יעל גרמן / Yael German יעל כהן יעל כהן-פארן / Yael Cohen Paran יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יעקב מרגי / yaakov Margi יעקב פרי / Yaakov Perry יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton יצחק כהן / Yitzhak Cohen יצחק (איציק) שמולי / Itzik Shmuli ירון מזוז / Yaron Mazuz יריב לוין / Yariv Levin ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz מאיר דוד / Meir David מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מייקל אורן / Michael Oren מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכל בירן / Michal Biran מיכל רוזין / Michal Rozin מיקי לוי / Mickey Levy מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg מרב מיכאלי / Merav Michaeli מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay Yogev משה גפני / Moshe Gafni משה כחלון / Moshe Kahlon משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe Ya'alon משולם נהרי / Meshulam Nahari נאוה בוקר / Nava Boker נורית קורן / Nurit Koren נחמן שי ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky נפתלי בנט / Naftali Bennett סילבן שלום / Silvan Shalom סעיד אלחרומי / Said Elharumi סתיו שפיר / Stav Shafir עאידה תומא-סלימאן / Aida Touma-Suleiman עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim Hajj Yahya עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah Abu Ma'aruf עדי ארבל / Adi Arbel עודד פורר / Oded Forer עיסאווי פריג' / Issawi Frej עליזה לביא / Aliza Lavi עמיר ארמונד פרץ / Amir Peretz עמר בר-לב / Omer Bar-Lev עפר שלח / Ofer Shelah פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete ציפי חוטובלי / Tzipi Hotovely ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi Livni קארין אלהרר / Karin Elharar קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova רוברט אילטוב / Robert Ilatov רויטל סויד / Revital Swid רועי כהן / Roee Choen רועי פולקמן / Roei Folkman רחל עזריה / Rachel Azaria שולי מועלם-רפאלי / Shuli Mualem-Refaeli שי פירון / Shai Piron שלי רחל יחימוביץ' / Shelly Yachimovich שרון גל / Sharon Gal שרן השכל / Sharren Haskel תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 20
ועדת הכלכלה של הכנסת, החלה (יום ג', 28.2.17) להכין לקריאה ראשונה את ההצעה לתיקו חוק שירותי תעופה, העוסק במתן פיצוי וסיוע לנוסעים בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה. ההצעה נועדה לתקן את החוק שיזם ח"כ טיבי ואושר לפני כ-5 שנים, שמסדיר את הפיצוי והסיוע להם זכאי נוסע שטיסתו בוטלה או עוכבה. ח"כ טיבי הוסיף כי מדובר באחד החוקים הצרכניים ביותר, שאף הביא לירידה משמעותית במספר הטיסות שעוכבו או בוטלו. עם זאת, חברות התעופה מנצלות פרצות בחוק ומכרטסות רק 24 שעות לפני הטיסה ופוגעות ביכולת של הצרכנים לתבוע פיצוי. לכן הציעו חברי הכנסת טיבי וסעדי לתקן את החוק.
28/02/2017 | מירב ארד | חדשות

בג"ץ עשוי לבטל את חוק מס ריבוי דירות, בשל הפגמים שנפלו בהליך החקיקה. כך עולה מהערות השופטים בדיון (יום ג', 28.2.17) בשורה של עתירות שהוגשו נגד החוק. עם זאת, השופטים הדגישו כי מדובר רק בצד הפרוצדוראלי, כך שהכנסת תוכל לשוב ולחוקק אותו בהליך תקין.

הוועדה לענייני ביקורת המדינה בראשות ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) קיימה (יום ג', 28.2.17) דיון בנושא מכירת אופציות בינאריות מישראל ללקוחות זרים בחו"ל. כזכור, הוועדה מטפלת מזה זמן בתופעה, וכעת הוצג במהלך הדיון תזכיר חוק שיאפשר למשטרה ולרשות לניירות ערך לאכוף את העניין.
28/02/2017 | מירב ארד | חדשות

ועדת הכספים אישרה (יום ג', 28.2.17) לקריאה שנייה ושלישית, הצעת חוק שמטרתה להבטיח את סופיות הסליקה במערכת הסליקה של הבורסה בתל אביב, זאת לצורך מזעור החשיפה לסיכונים שונים אליהם חשופים חברי הבורסה והסוחרים בה, בין השאר בעקבות אפשרויות של רישום מוטעה וכן על-מנת לעמוד בסטנדרטים הבינ"ל הנהוגים במסלקות הקשורות לניירות ערך. זאת נוכח ההכרה בסיכונים הכרוכים בסליקה ע"י הבנק הבינ"ל לסליקה (BIS) וע"י ארגון רשויות ניירות ערך הבינ"ל (IOSCO), שהובילה אותם לקבוע עקרונות בינ"ל אשר יחולו על תשתיות שוק פיננסיות ובכלל זה, על מערכות לסליקת ניירות ערך ונגזרות מהן.
28/02/2017 | מירב ארד | חדשות

גרעונות בתי החולים שבהם מאושפזים פצועים סורים: משרד האוצר הודיע כי הנושא בדיון, כולל השיפוי של משרד הביטחון למשרד הבריאות. ממשרד ראש הממשלה נמסר כי המשרד עמל על מציאת פתרון וכי מנכ"ל המשרד יקיים בהמשך השבוע פגישה עם משרדי הבריאות, האוצר והביטחון כדי להגיע למתווה מוסכם לטיפול בפצועים הסורים - הדברים נאמרו בדיון שהתקיים (יום ג', 28.2.17) בוועדה לזכויות הילד בנושא 'חינוך ובריאות ללא גבולות', במרכזו עמד נושא החינוך לילדים המאושפזים בבתי החולים.
28/02/2017 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il