ויזה, דירה והצעת מזומן

מנשה ארביב מואשם במרמה והפרת אמונים

מח"ש: ארביב לא דיווח על קשריו עם הרב פינטו, על הסיוע הכספי שקיבל מאנשיו של פינטו ועל הצעתו של פינטו לשלם לו שוחד של 60,000 שקל
איתמר לוין חדשות פרשת פינטו-ברכה תגובות
ניצב בדימוס מנשה ארביב, לשעבר מפקד להב 433 ונציג המשטרה בארה"ב, מואשם במרמה והפרת אמונים ובאי מילוי חובה רשמית, בשל יחסיו עם הרב יאשיהו פינטו. המחלקה לחקירות שוטרים ופרקליט המדינה, שי ניצן, החליטו שלא להאשימו בקבלת שוחד מפינטו וממקורביו בארה"ב.

בכתב האישום, שהוגש (יום א', 5.3.17) לבית משפט השלום בראשון לציון, נאמר, כי ארביב הכיר את פינטו בתחילת 2010 והיה בקשר קרוב עימו ועם עוזרו, יוסי עמוס. לאורך הזמן נרקמה בין ארביב ופינטו ברית אינטרסים. מצד אחד עמד רב, שהיה מעוניין בחיבור למוקד כוח בדמות קצין בכיר במשטרה, ומצד שני היה ארביב מעוניין בחיבור אישי לרב שמהווה מוקד כוח ואדם מקושר בארץ ובחו"ל. ברית האינטרסים הלכה והתעצמה עם הזמן.

במסגרת ברית האינטרסים בין השניים, טוענת מח"ש, פנה ארביב לפינטו ולאנשיו בבקשות עזרה שונות לצרכיו הפרטיים, ולאורך כל התקופה דאג לשמר את הקשר בינו לבין פינטו ואנשיו לצורך אינטרסים פרטיים ובשל הפוטנציאל הטמון בקשר מסוג זה. בין היתר ביקש ארביב סיוע במציאת עבודה בתחום היהלומים בניו-יורק לבנו ולכלתו, צחי ודנה ארביב, אשר לבסוף הועסקו בידי אמנון מונטה, מחסידיו של פינטו. אנשיו של פינטו גם שילמו 2,650 דולר לעורכת הדין האמריקנית רוקסן לוין, אשר הסדירה את הוויזה עבור דנה ארביב.

ארביב גם ביקש מפינטו סיוע בקבלת הנחה ברכישת דירה בת חמישה חדרים בפרויקוט "סביוני רמה אביב" שבנתה אפריקה-ישראל, בשליטתו של לב לבייב. המחיר שהתבקש ארביב לשלם היה 6 מיליון שקל, ועמוס פנה לעוזרו של לבייב והסדיר לארביב הנחה של 600,000 שקל. בסופו של דבר, לא רכש ארביב את הדירה.

בנוסף לכך, ארביב התארח מספר פעמים במלון "מטרו" בניו-יורק שהיה בבעלות עוזרו של פינטו, בן-ציון סוקי, וכן שלח לשם להתארח קרובי משפחה שלו. אנשי המלון סירבו לקבל תשלום עבור אורחים אלה ובתגובה ארביב ובני משפחתו השאירו במעטפות סכומי כסף במזומן עבור האירוח, לפי "אומדנה" שערכו.

בכתב האישום נאמר, כי הקשר בין ארביב לפינטו נמשך גם לאחר שנודע לארביב, במסגרת תפקידו ובאמצעות גורמי החקירה בארץ, כי קיים חשד ממשי לפיו פינטו חשוד בחקירה פלילית שנוהלה ביאח"ה בעניין עמותת "חזון ישעיה". בשלב זה, למרות היותו שותף סוד לחקירת "חזון ישעיה", ארביב נמנע מלדווח לגורמים הרלוונטיים במשטרת ישראל אודות הקשר עם פינטו, וזאת על-אף שהיה מחובתו לעשות כן.

ארביב אף המשיך את הקשר עם פינטו ואנשיו ובכך העמיק את ניגוד העניינים בו היה נתון. בין היתר, הציע פינטו לארביב 60,000 דולר על-מנת שיפנה לגורמי החקירה בארץ, ובהם ראש אגף החקירות דאז, יואב סגלוביץ, כדי שימנעו את המשך החקירה המשטרתית בה היה מעורב. ארביב לא דיווח על ההצעה לממונים עליו, כפי שלא דיווח על כך שפינטו יודע על החקירה הסמויה נגדו.

במקביל, קיים ארביב מגעים עם ה-FBI, שאנשיה ביקשו עזרה ממשטרת ישראל לצורך בירור תלונה שהגיש פינטו. גם בהקשר זה לא דיווח ארביב לממונים עליו במשטרה על הקשר האישי בינו לבין פינטו ולא נמנע מלטפל בבקשת ה-FBI. ארביב לא דיווח על הצעת השוחד גם כאשר תת-ניצב אפרים ברכה דיווח שקיבל אף הוא הצעה דומה, וזאת למרות שמדובר היה בעדות בעלת ערך ראייתי בחקירת אותה פרשה - עליה נדון פינטו לשנת מאסר בפועל.

לפי כתב האישום, הסטייה מן השורה החריפה עוד יותר, כאשר ארביב, שנחקר במשטרה במסגרת פרשיית השוחד לברכה, נשאל מה הייתה מערכת יחסיו עם פינטו, ומסר בתשובה גרסה שקרית וחסרה, במסגרתה נמנע במכוון מלמסור פרטים מהותיים על-אודות קשר זה. גם בשלב זה, ארביב לא דיווח על הצעת השוחד שניתנה לו, וזאת חרף חובתו כנחקר למסור את כל הידוע לו אודות הנושא לגביו נחקר, וחרף מודעותו לכך שיש במידע זה כדי לסייע באופן משמעותי לחקירת פרשת ברכה-פינטו. כתב האישום הוגש באמצעות עוה"ד משה סעדה ויפעת בן-עמי, לאחר שניצן דחה את טענותיו של ארביב בשימוע שנערך לו.
מדינת ישראל נ' מנשה ארביב / כתב אישום
ניצב בדימוס מנשה ארביב מואשם במרמה והפרת אמונים בשל מערכת יחסיו עם הרב יאשיהו פינטו ואנשיו
| משה סעדה, יפעת בן-עמי המחלקה לחקירות שוטרים
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 05/03/2017 | עודכן: 05/03/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מנשה ארביב מואשם במרמה והפרת אמונים
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
גליל
5/03/17 12:32
2
ארז ארגמן
5/03/17 12:36
3
הפשע -פאקליטות
5/03/17 14:22
4
דורון.צ
5/03/17 14:30
5
משה דב
5/03/17 15:50
6
7 שחור
5/03/17 16:30
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / פרשת פינטו-ברכה
בהמלצת שופטי בג"ץ, משכה (יום ב', 30.1.17) התנועה לאיכות השלטון את העתירה בה ביקשה להורות למדינה למצות את החקירה נגד ניצב בדימוס מנשה ארביב.

הרב יאשיהו פינטו שוחרר (יום ד', 25.1.17) מבית החולים של כלא רמלה לאחר שסיים לרצות את מלוא עונש המאסר שנגזר עליו. פינטו הודה בהסדר טיעון במתן שוחד לתת-ניצב אפרים ברכה, שהיה עד להתאבדותו ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה.

הרב יאשיהו פינטו הנחה את אנשיו לדחות מיידית כל בקשת סיוע של עובדי מדינה ושל עובדי מערכת בתי המשפט - מסרו (יום ג', 24.1.17) לקראת שחרורו מן הכלא. פינטו משתחרר מחר, לאחר שריצה שנת מאסר בשל מתן שוחד לתת-ניצב אפרים ברכה המנוח.

הרב יאשיהו פינטו עומד להשתחרר לקראת סוף ינואר 2017 מבית החולים של כלא רמלה לאחר שהוא משלים שנת מאסר. נמנע ממנו טיפול ראוי. בתקופה זו מצבו הרפואי החמיר. זכאותו לקיצור שליש נשללה בעקבות כזבים והתנכלות מצד הפרקליטות. חלק מהחופשות להן היה זכאי נמנעו או עוכבו, בתואנות-שווא, בהנחיית הפרקליטות ו/או המשטרה. ההתעמרות בו גם מצד כתבי חצר של הפרקליטות והמשטרה לא פסקה, על-אף שהרב מילא את חלקו בהסכם, באופן דקדקני, למרות עיוות הדין נגדו והיחס המנוכר לרעה שקיבל אפילו בבית המשפט העליון בהשוואה לנאשמים אחרים. כדאי להדגיש, כי הרב יכול היה להימנע מחזרה לישראל ולהישאר בארה"ב (שם קבע מקום מגוריו ושם נולדו ילדיו), ואף לזכות בהגנת גורמי תביעה בכירים בארה"ב - שרטנו על ההתעמרות בו ומחמת ההימנעות מצד התביעה בישראל לחתור לחקר האמת. אולם הרב, שציפה לדין צדק, עמד על דעתו לשוב לישראל.
14/01/2017 | יואב יצחק | כתבות

למרת אמי הצדקת, רבת המעלות עטרת תפארת לראשי.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il