סוכלה הברחת מאות קופסאות סימילאק מאילת

החשודים - שני תושבי סכנין שבצפון - ביקשו על-פי החשד למכור את הקופסאות ולגרוף לכיסם את הפרשי המע"מ
איציק וולף חדשות תגובות
יחידת המודיעין והסמים של מכס ומע"מ אילת לכדו שני תושבי סכנין כשניסו להבריח מן העיר מאות קופסאות תחליף חלב אם מתוצרת סימילאק שרכשו באילת ללא מע"מ.

מחקירת השניים עלה כי הם רכשו במהלך מסע קניות בן 3 ימים כמות של כ-450 קופסאות מזון לתינוקות של המותג "סימילאק" בעלות כוללת של כ-35,000 שקל. הרכישות בוצעו במספר מוקדי מכירה שונים של רשתות בעיר אילת. לפי החשד, הם התכוונו להוציא את קופסאות המזון מאילת ולהתחמק מתשלום מע"מ, הנדרש על-פי חוק אזור סחר חופשי אילת.

אחד החשודים הוא מובטל, המקבל קצבת אבטלה והוא אינו רשום ברשות המיסים כעוסק. הוא מסר בחקירתו כי רכש את הקופסאות במטרה לחלק אותן לבני משפחתו. אולם, לדעת החוקרים, בהתבסס על ממצאי החקירה עד כה, החשודים התכוונו למכור בסכנין את הקופסאות שרכשו באילת בפטור ממע"מ, תוך שהם גורפים לכיסם את הפרשי המע"מ.

החקירה נמשכת ובכוונת החוקרים לבדוק גם את היבט המכירה מצדם של בעלי העסקים באילת. לעת עתה, הרכב והקופסאות הוחרמו על-ידי המכס. מנהלת מכס ומע"מ אילת, אדית הרוש, מסרה כי רשות המיסים תנהג ביד קשה נגד מפרי החוק וכי מטרתה לשמור ולהגן על חוק אזור סחר חופשי בעיר אילת.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 20/03/2017 | עודכן: 20/03/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]