שפע ימים: היבוניט במשקל 2.83 קראט נמצא בקישון

החברה העוסקת בחיפוש אבני חן באזור נחל הקישון שבמפרץ חיפה הודיעה לבורסה כי מעבדות אוסטרליות אישרו שאבן חן שנמצאה בנחל היא היבוניט במשקל 2.83 קראט ● "רק המשך אקספלורציה תאפשר קביעת כדאיות כלכלית לפתיחת מכרה"
איציק וולף חדשות תגובות
חברת שפע ימים, העוסקת בחיפוש יהלומים באזור נחל הקישון הודיעה כי התקבל אישור שלפיו אבן חן מסוג היבוניט שהצליחה למצוא במקטע התיכון של הקישון היא אכן מסוג זה וכי משקלה 2.83 קראט. מדובר בממצא ההיבוניט הגדול ביותר שנמצא על-ידי חברת שפע ימים בפרט ובישראל בכלל.

אבני ההיבוניט נקראות על שם החוקר הצרפתי פול היבון, שגילה אותן במדגסקר. אחד ממאפייני המינרל היקר הוא רמה נמוכה של רדיואקטיביות.

כבר ב-1 בנובמבר 2016 הודיעה שפע ימים על הימצאות אבני חן מסוג היבוניט בשטחי ההיתרים שבהם היא פועלת. היום (יום ב', 26.6.17) הודיעה כי צוות מחקר של מעבדות באוסטרליה, בראשות פרופ' וויליאם גריפין, אישר שאבן חן במשקל 2.83 קראט שנשלחה לבדיקות במעבדה היא אבן חן מסוג היבוניט.

"כפי שציינה החברה בדיווח מיום 1.11.16, צירוף ההיבוניט לחבילת אבני החן (DMC) אותן מחפשת החברה מגדילה את מספר סוגי אבני החן המהוות מטרה למאמצי האקספלוריציה של החברה; ולכן, אם וכאשר תגיע החברה לשלב כריה מסחרית במקטע התיכון של נחל הקישון (הקטע בו אותרו אבני היבוניט), יהיה בכך כדי לתרום לכדאיות הכלכלית כמרבץ נגיש ומגוון", נמסר בהודעה לבורסה.

עוד נמסר כי נכון לעכשיו לא ניתן להעריך את ערכן הכלכלי של אבני ההיבוניט שכבר נמצאו על-ידי חברת שפע ימים, או שייתכן שיימצאו בעתיד בשטחי ההיתרים שבהם פועלת החברה. "רק המשך פעילות אקספלורציה במקטע התיכון של נחל הקישון, בהתאם לתוכנית העבודה של החברה ובכפוף להשגת המימון הדרוש, תביא את החברה לשלב בו ניתן יהיה לבחון את הכדאיות הכלכלית לפתיחת מכרה בו", ציינה החברה בהודעתה.

שוויה של חברת שפע ימים, שהוקמה על-ידי חסידי חב"ד בעקבות קביעה של הרבי מלובביץ' משנת 1988 כי בקישון קיימים מצבורי יהלומים וששמה נגזר מפסוקי התורה העוסקים בברכה שניתנה ליוסף [בדומה לקידוחי מגד, א.ו.], עומד כיום על כ-49.3 מיליון שקלים.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 26/06/2017 | עודכן: 26/06/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שפע ימים: היבוניט במשקל 2.83 קראט נמצא בקישון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]