יפן ו
האיחוד האירופי חתמו על הסכם הסחר החופשי הגדול בהיסטוריה, באזור הסחר החדש ייכללו כלכלות מדינות האחראיות ל-30 אחוזים מהתוצר העולמי. בהודעה משותפת שפרסמו נשיא הנציבות האירופית, ז'אן-קלוד יונקר, וראש ממשלת יפן, שינזו אבה, עקצו את מדיניותו של נשיא ארה"ב,
דונלד טראמפ, כשציינו כי ההסכם נלחם בפיתוי של מדינות חזקות להגבלת הסחר החופשי.
כלכלת יפן, השלישית בעוצמתה בעולם, מדשדשת בעשור האחרון. בראשית השנה התאכזבה ממשלתה כשהנשיא טראמפ, ביומו הראשון בבית הלבן, טרפד את הסכם הסחר הטרנס-פסיפי שאמור היה לכלול גם את אוסטרליה, קנדה, מקסיקו, צ'ילה, ברוניי, מלזיה, ניו-זילנד, פרו, סינגפור ווייטנאם.
יפן היא שותפת הסחר השנייה בגודלה של האיחוד האירופי באסיה (אחרי סין). לפי תנאי ההסכם, האיחוד האירופי יפתח את שווקיו בפני תעשיית הרכב היפנית ויפן תסיר חסמים על יבוא מוצרי חקלאות ליפן. דבר שיעודד בעיקר את המחלבות האירופיות שהשוק היפני מגלה בהן התעניינות רבה. בין פרטי ההסכם: יבוטלו מכסי מגן של 10 אחוזים שמטיל האיחוד האירופי על מכוניות יפניות, ומכסים של שלושה אחוזים על חלקי רכב. יפן תבטל מכס של כ-30 אחוזים המוטל על גבינות מהאיחוד האירופי ומכס של 15 אחוזים על יינות. יפן תאפשר גם הגדלת היצוא של בשר בקר וחזיר אירופי ליפן ותאפשר השתתפות של חברות אירופיות במכרזים ממשלתיים גדולים ביפן.
"הסכם הסחר החדש מעביר מסר ברור לעולם, שהאיחוד האירופי ויפן מחויבים לשמור על כלכלת העולם על בסיס שווקים חופשיים, פתוחים והוגנים. עם כללי שקיפות ברורים שמכבדים את הערבים שלנו". נמסר בהודעה המשותפת לראש ממשלת יפן ונשיא הנציבות האירופית.
בעצרת שקיים הלילה (שבת, 9.12.17) נשיא ארהב, דונלד טראמפ, הוא התייחס להסכמי הסחר המשותפים בהם תמך קודמו בתפקיד,
ברק אובמה. טראמפ הדגיש כי הוא מתנגד לשותפות בין מסםר מדינות בענייני סחר. "אני מעדיף לחתום הסכם סחר עם כל מדינה בנפרד", הוא אמר.
הסכם הסחר החדש בין יפן לאיחוד האירופי יובא בשבועות הקרובים לאישור מוסדות האיחוד האירופי והפרלמנט האירופי. הוא צפוי להיחתם כבר בחודש יולי 2018, ולהיות מיושם החל מראשית שנת 2019.