העליון נגד מעלימי המס:

לנישומים אין זכות קנויה להסתיר מידע

פרסם את הנימוקים לדחיית העתירה נגד היישום בהסכם של חוק FACTA והנחיות OECD מלצר: מדובר בפגיעה מידתית בזכות לפרטיות המיועדת להשיג מטרות חשובות
איתמר לוין חדשות תגובות
מאת: איתמר לוין | | News1 | תגובות
השתתפותה של ישראל בהסדרים הבינלאומיים להעברת מידע בין רשויות מס היא חשובה, חיונית ומצדיקה את הפגיעה בפרטיותם של הנישומים - קובע (2.1.18) בית המשפט העליון. הדברים נאמרים בנימוקים לפסק הדין שניתן בספטמבר 2016, ואשר דחה עתירה נגד חילופי מידע אלו בהתאם לחוק ה-FATCA האמריקני ולכללי OECD. פסק הדין ניתן אז ללא נימוקים, בשל הדחיפות בהכרעה בעתירה.

המשנה לנשיאה חנן מלצר אומר כי אכן העברת המידע - בעיקר על מי שייתכן שמחזיקים בישראל נכסים החייבים במס בארה"ב - מהווה פגיעה בזכותם החוקתית לפרטיות, אך פגיעה זו עומדת בכל תנאי פסקת ההגבלה. בעיקר דן מלצר בשאלה האם זוהי פגיעה מידתית והכרחית, ותשובתו חיובית. מלצר אומר כי שיתוף הפעולה הישראלי עם ארה"ב ויתר המדינות המתקדמות חיוני כדי למנוע הטלת עיצומים קשים על המשק, כדי ליטול חלק במגמה בינלאומית זו וכדי לאפשר במקביל לרשות המיסים הישראלית לקבל מידע על העלמות אפשריות של ישראלים המחזיקים נכסים בחו"ל.

"אין זה מרחיק לכת לגרוס כי לולא ישראל הייתה חותמת על הסכם בילטראלי ליישום חוק ה-FACTA ומעדכנת את חוקיה הפנימיים בהתאם - הייתה נגרמת פגיעה משמעותית למוסדות הפיננסיים ולכלל ציבור בעלי החשבונות בישראל, ומכאן גם שהייתה צפויה פגיעה משמעותית בכלכלה הישראלית, לרבות פגיעה תדמיתית שהייתה כרוכה בזיהויה של ישראל כמדינה המבקשת להקל, או לעודד מעלימי מס", אומר מלצר.

הנשיאה בדימוס מרים נאור מסכימה שמדובר ב"מגמה מבורכת, חשובה והגיונית המבקשת ליתן בידיהן של רשויות המס מידע רב ככל הניתן על נישומים פוטנציאליים, במטרה להבטיח כי המס שבו הם חייבים ישולם כנדרש בדין". היא מותחת ביקורת על העותרים - עמותת רפובליקנים מחו"ל בישראל ורינת שרייבר:

"לנישומים שומרי חוק לא אמורה להיות כל סיבה להתנגד לכך שהמידע לגביהם יועבר. קשה להשתחרר מן התחושה כי התנגדותם של העותרים נובעת, למעשה, מרצונם להחזיר על-כנו את 'העולם הישן' שבו לרשויות המס לא היה מידע על נכסיהם של נישומים במדינות זרות ועל הכנסותיהם במדינות אלה. עם תוצאה זו אין להשלים. איני סבורה כי לנישומים יש זכות קנויה 'להסתיר' מידע לגביהם מרשויות המס ולהתנגד להעברתו מרשות מס במדינה אחת לרעותהּ במדינה אחרת".

השופט מני מזוז הסכים עם מלצר ונאור. את העותרים ייצגו עוה"ד מרק צל ונועם שרייבר, את המדינה ייצגו עוה"ד יובל רויטמן ויונתן ציון-מוזס, ואת הכנסת - עו"ד גור בליי.
בג"ץ 8886/15, רפובליקנים מחו"ל בישראל ואח' נ' ממשלת ישראל ואח' / פס"ד - נימוקים
נימוקים לפסק הדין שאישר את החוק להעברת מידע מרשות המיסים בישראל לרשויות בחו"ל
| חנן מלצר, מרים נאור, עוזי פוגלמן בית המשפט העליון
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 03/01/2018 | עודכן: 03/01/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עוד התפתחות בחקירת פרשת השחיתות בראשון לציון (תיק 1803): המשטרה עיכבה (יום ד', 3.1.18) לחקירה באזהרה מנכ"ל חברת בנייה גדולה בחשד למעורבות לכאורה בעבירות שוחד, הלבנת הון ועבירות לפי חוק מע"מ ופקודת מס הכנסה.
03/01/2018 | עידן יוסף | חדשות

שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי מזהירה (יום ג', 2.1.18) שארה"ב עשויה לחדול לממן את סוכנות האו"ם לפליטים הפלשתינים, אונרא. לטענתה המהלך ייעשה אם הפלשתינים ימשיכו בסירובם לנהל מו"מ מדיני. היא הדגישה שמדובר במהלך שנעשה לאחר שבצעדים אחרים לא הייתה תועלת.
02/01/2018 | עידן יוסף | חדשות

אסירות הסובלות מתחלואה כפולה (התמכרות לסמים או אלכוהול ומחלת נפש), אינן יכולות לקבל טיפול בין כותלי הכלא, ושירות בתי הסוהר נאלץ להוציאן מחוץ לכלא לשם קבלת טיפול, כך עלה מדיון (יום ב', 1.1.18) בוועדה למאבק בסמים.
02/01/2018 | עידן יוסף | חדשות

לבקשת שר הביטחון נערך (יום ג', 2.1.18) דיון בראשות סגן שר הביטחון אלי בן-דהן ובהשתתפות מפקד פיקוד מרכז האלוף רוני נומה, יו"ר מועצת יש"ע חננאל דורני, ראשי מועצת יש"ע וראשי הרשויות ביהודה ושומרון, במהלכו הוצגה תוכנית "קשת יהונתן" שנועדה לשפר את איכות החיים ביהודה ושומרון. עלותה המשוערת של התוכנית היא כ-18 מיליארד שקלים.

הוועדה המשותפת כלכלה-כנסת לדיון בהצעת החוק לאסדרת ערוצים ייעודיים, בראשות ח"כ יואב קיש, התכנסה (יום ג', 2.1.18) להמשיך את ההכנה לקריאה ראשונה של הצעת החוק שהגישה בעניין ח"כ שרן השכל. לפי הצעתו של קיש, הערוצים היעודיים יעברו מזיכיון לרישיון והאסדרה שלהם תיקבע בהתאם לנתח השוק שלהם מתוך כלל ההכנסות מפרסומות של הערוצים המסחריים המפוקחים על-ידי הרשות השנייה. לפי ההצעה אם ערוץ מסחרי ירצה לשדר חדשות, חובה עליו לשדר אותן מירושלים לאחר תקופת התארגנות מסוימת. לגבי עתיד ערוץ 20, הוחלט כי הדיון בעתידו של הערוץ יתקיים ב-1 בפברואר.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il