אקו"ם תשלם לתל"י

מיליונים ליוצרי טלוויזיה וקולנוע

בית המשפט קובע: היוצרים החברים באגודת תל"י זכאים לשליש מגמול "הקלטת הריקה" שקיבלה אקו"ם מהמדינה מאז 1997, וכך גם מכאן ולהבא
איתמר לוין חדשות תגובות
אקו"ם תשלם מיליוני שקלים לאגודת תל"י תמורת זכויות ביצירות קולנוע וטלוויזיה. זו משמעות פסק דינה של שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, רחל ברקאי.

אקו"ם היא האגודה הוותיקה המייצגת את היוצרים, ואילו תל"י מאגדת יוצרי קולנוע וטלוויזיה שאינם חברים באקו"ם. המחלוקת בין שני הגופים הייתה על גמול "הקלטת הריקה" - 5% מסכום המכירות השנתי של סרטים ותוכניות טלוויזיה לשימוש ביתי, שמשלמת המדינה לאקו"ם. מטרת התשלום היא להעניק ליוצרים גמול על היצירות שאינן מוקרנות בצורה מסחרית.

אקו"ם טענה, כי היוצרים העבירו את זכויותיהם למפיקים ולכן אינם זכאים לתמלוגים בעדן. אולם ברקאי קובעת (יום ב', 12.2.18), כי ההעברה הייתה רק לשם מיסחור הזכויות ואינה שוללת את זכאותם של היוצרים לתשלום תמורתן. היא אומרת, כי הדבר עולה במפורש הן מהחוק והן מהפסיקה, וכי יש להבדיל בין ההיבט הקנייני של הזכויות - המועבר למפיקים - לבין ההיבט הכספי הנותר בידי היוצרים.

עוד מציינת ברקאי, כי אקו"ם היא רק הנאמן ועליה להעביר את התמלוגים למי שזכאים להם - ובמקרה זה מדובר ביוצרים שאינם חברים בה. במסגרת הליך קודם הוסכם שחלקם של חברי תל"י בתמלוגים הוא שליש, ולכן קבעה ברקאי שעל אקו"ם להעביר לתל"י שליש מתמלוגי הקלטת הריקה שקיבלה מאז 1997 וכך גם מכאן ולהבא. ההערכה היא שמדובר במאות אלפי שקלים לשנה ובמיליוני שקלים לשני העשורים האחרונים. אקו"ם חויבה בתשלום הוצאות בסך 10,000 שקל. את תל"י ייצגו עוה"ד עידו חיטמן, תומר בר-נתן ונוהר הדר, ואת אקו"ם - עו"ד נחום גבריאלי.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 13/02/2018 | עודכן: 13/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]