המשך העדות המרכזית במשפט פישר

סתירות בגרסת מלכה על חסן

טוען לראשונה שאמור היה להתחלק עם פישר בתשלום מיו"ר ועד עובדי נמל אשדוד ● מלכה שב ואומר שהודה במעשים שלא עשה "כי רציתי לסיים את זה"
איתמר לוין חדשות פרשת רונאל פישר תגובות
בחקירת פרשת רונאל פישר במחלקה לחקירות שוטרים התגלו בעיות בתיעוד של ארבע-חמש חקירות עדים. כך התברר (יום ב', 26.3.18) כאשר זומן לעדות אייל בנימין, האחראי על תיעוד החקירות במח"ש, לאחר שקטעים מן החקירות נעלמו.

בנימין אמר, כי טענות דומות עלו בחודשים האחרונים באחד מתיקי הניצבים, וכי באותו מקרה היה מדובר בטעות אנוש בצריבת ההקלטות. לעומת זאת, את החוסרים בתיק פישר הוא מייחס לתקלות טכניות בהקלטות. עוד אמר, כי הזיכרון הדיגיטלי של מח"ש ירושלים הוא בנפח של 2 טרהג'יגה בלבד, וכי ברגע בו הזיכרון מתמלא - הוא מוחק אוטומטית חומרים ישנים יותר.

ערן מלכה אמר בהמשך עדותו, כי בניגוד לדבריו במח"ש - הוא כן התכוון להתחלק עם פישר בשוחד שישלם מי שהיה יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, אלון חסן, ולקבל 100,000 שקל מתוכם. בהמשך סתר מלכה את עדויותיו הקודמות בנוגע לפרטים של קשריו עם פישר לפני שהחלה החקירה הגלויה בעניינו של חסן ב-26.5.14. לדברי מלכה, בתחילת הדרך הוא ניסה לשכנע את פישר שלא ייצג את חסן ושלא ישתמש במידע שמסר לו. "אמרתי לו: הוא ימכור אותך בשנייה", שחזר.

מלכה הוסיף, כי מאוחר יותר הסכים לשתף פעולה עם פישר בנוגע לחסן, והיה אמור להתחלק עימו בתשלום של חסן. סניגורו של פישר, עו"ד עמית בר, טען, כי זו הפעם הראשונה בה מלכה אומר זאת, וכי עד כה אמר את ההפך. לדברי מלכה, הוא לא אמר את האמת בחקירתו במח"ש, כי "לא רציתי לתת לחסן תמונת ניצחון" ורק כעת הוא אומר אותה. מלכה גם הזכיר, כי הודה בפרשה זו בכתב האישום נגדו.

לדברי בר, מלכה לא אמר אפילו פעם אחת במח"ש שהתכוון לקחת כסף מידי חסן. מלכה: "אני אומר לך מה שהיה. אם בית המשפט לא יאמין לי - לא יאמין". לדבריו, "היו מקומות שרציתי להקטין ולהיתמם, וזה אחד מהם. היו עובדות לא נכונות שהודיתי בהן, כי רציתי לסיים עם זה". לגבי אחד מהפרטים בכתב האישום טען מלכה, כי התביעה הוסיפה אותו למרות הכחשותיו, "כי זה מוסיף צבע".

מלכה אמר בחקירותיו שסירב למסור לפישר מתי תחל החקירה הגלויה נגד חסן, אך כעת אמר בעדותו שמדובר בשני שלבים שונים. בתחילה אומנם סירב למסור את המידע, אך בפועל הוא הדליף אותו - אם כי לדבריו לא בכוונה ספציפית, אלא אגב עידכון על החקירה נגד יאיר ביטון. בר טען, כי הדלפת ה"פרוץ" הודבקה לשלוש פרשות שונות. מלכה עמד על גרסתו, לפיה הדליף לפישר מידע על כמה חקירות. מלכה אישר, כי כאשר העביר ל-ע"י מידע על חסן במאי 2014, הוא ביקש שלא תעביר אותו לפישר.

Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 26/03/2018 | עודכן: 26/03/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סתירות בגרסת מלכה על חסן
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נוכלים
26/03/18 18:48
2
לב
27/03/18 09:41
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]