שרי אריסון לא תשלוט בבנק הפועלים

אריסון תחזיק בידיה לא יותר מ-5% ממניות בנק הפועלים ● היתר השליטה יוחלף בהיתר אחזקה ברגע שיירדו אחזקותיה מתחת ל-20% או ב-31 בדצמבר 2018 - המוקדם מבין השניים ● מרגע קבלת היתר האחזקה יעמדו זכויות ההצבעה של אריסון באסיפה הכללית על 5% בלבד ● הדירקטורים מטעם אריסון יוחלפו, יו"ר הדירקטוריון עודד ערן יישאר בתפקידו
איציק וולף חדשות תגובות
בנק הפועלים יהפוך לגוף ללא גרעין שליטה, לאחר שיבוטל היתר השליטה של אשת העסקים שרי אריסון בבנק. היתר השליטה של אריסון יוחלף בהיתר החזקת מניות ברגע שבו יירדו אחזקותיה בבנק מתחת ל-20% או ביומה האחרון של שנת 2018 - במוקדם מבין השניים. ממועד כניסת היתר ההחזקה לתוקף, זכויות ההצבעה של שרי אריסון באסיפה הכללית לא יעלו על 5%.

על-פי הנחיות בנק ישראל, אמורה אריסון למכור את אחזקותיה בבנק הפועלים עד להחזקה שלא תעלה על 5% מכלל מניות הבנק. שאר המניות יוחזקו בידי הציבור. באופן זה - תבוזר השליטה בבנק ותועבר לידי הציבור. אולם לנוכח גודל האחזקות שבידיה של אריסון ביחס לשוק המניות המקומי, הוגדר משך זמן של עד חמש שנים, עם אופציה להארכה עד שנתיים נוספות, שבמסגרתן תצטרך אריסון להשלים את מכירת מניותיה עד להחזקה שלא תעלה על 5% מסך הון המניות של הבנק.

על-מנת להימנע מכל חשש לניגוד עניינים, כהונתם של הדירקטורים בעלי הזיקה לקבוצת אריסון - אפרת פלד, עידו שטרן ומאיר ויצ'נר - תסתיים לאלתר. על-פי החלטת המפקחת על הבנקים יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים, עודד ערן, ימשיך בתפקידו גם לאחר השינוי בבעלות. זאת, משום שמעבר לכך שמונה בידי משפחת אריסון, הוא אינו נושא משרה בקבוצה שבבעלותה או בעל זיקה אליה בדרך אחרת.

כאמור, לאחר כניסת היתר ההחזקה לתוקף, בנק הפועלים יהפוך לבנק ללא גרעין שליטה, שמניותיו מוחזקות במלואן על-ידי הציבור הרחב, באופן ישיר או באמצעות הגופים המוסדיים המנהלים את השקעות הציבור והחיסכון ארוך הטווח, בדומה לבנקים לאומי, דיסקונט ולאחרונה גם בנק דקסיה. בשל כך, בחירת הדירקטורים תבוצע על-ידי האסיפה הכללית בהתאם למנגנון הנהוג בבנקים ללא גרעין שליטה, שבהם הוועדה למינוי דירקטורים, בראשות השופט (בדימ.) משה גל, ממליצה לאסיפה הכללית של בעלי המניות על מועמדים לכהונת דירקטור.

בהודעת בנק ישראל נמסר כי הוא אינו רואה בהכרח עדיפות למודל בעלות מסוים - גרעין שליטה או החזקה מבוזרת - וכי הוא מתאים את הדגשים הפיקוחיים בהתאם למודל הבעלות שהתגבש בכל בנק ובנק.
"זכות לשלוט בבנק במשך 21 שנה"
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

לדברי שרי אריסון, בשנים האחרונות פעלה לשלב שותף אסטרטגי ולהקטין את אחזקותיה בבנק הפועלים. "משלא נמצא שותף אסטרטגי להשקעה בסדר גודל כזה, ולאחר סיום המגעים עם המשקיעים מצפון אמריקה – פניתי לפני מספר חודשים לבנק ישראל בבקשה לבחון את האפשרות לקבלת אישור לביזור השליטה. היום קיבלה הקבוצה את ההיתר להחזקת אמצעי שליטה אשר יחליף ויבטל עם כניסתו לתוקף את היתר השליטה ויאפשר את ביזור גרעין השליטה בבנק באופן מלא או הדרגתי", ציינה.

"הייתה לי הזכות להיות בעלת השליטה בבנק במהלך 21 השנים האחרונות. אני מאמינה בבנק הפועלים ורוצה להודות לחברי הדירקטוריון, להנהלה, לעובדים לדורותיהם ולציבור הלקוחות הנאמן. אני משוכנעת כי בנק הפועלים, מעמודי התווך של המשק הישראלי, ימשיך לפעול בהתאם לחזון של חרות פיננסית, לצמוח, לגדול ולשרת נאמנה את כלל לקוחותיו", לשון תגובת אריסון.

שרי אריסון ונציגיה בדירקטוריון לא נדרשו או התבקשו על-ידי אף רגולטור לפעול לקבלת היתר ההחזקה על כל היבטיו. הפנייה לבנק ישראל באשר לבחינת האפשרות לביזור גרעין השליטה - נעשתה מיוזמת אריסון לפני כמה חודשים, בעקבות סיום המגעים עם המשקיעים מצפון אמריקה.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 04/09/2018 | עודכן: 04/09/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שרי אריסון לא תשלוט בבנק הפועלים
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
רמ48לוד גני אביב
4/09/18 09:43
2
רמ48לוד גני אביב
4/09/18 09:43
3
ארי כספי
4/09/18 16:14
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]