תחקיר ההיתקלות בחאן יונס

"15 לוחמים בשתי קבוצות"

הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה סרטונים ממצלמות אבטחה, לטענתה מהתקרית בנובמבר האחרון שבה נפל סא"ל מ' "סיירת מטכ"ל עמדה מאחורי הפעולה, שלפניה הוברח ציוד דרך המעברים"
News1 News1 חדשות ישראלי-פלשתיני תגובות
דובר הזרוע הצבאית של חמאס, אבו עוביידה, ערך (שבת, 12.1.19) מסיבת עיתונאים בה חשף פרטים על פעולת צה"ל בחאן יונס בחודש נובמבר, שנהרג בה סגן אלוף מ'. לטענתו, חיילים מסיירת מטכ"ל הם שהסתננו לרצועת עזה, ומטרת המבצע הייתה להשתיל מערכת ריגול שתצותת לרשת הפנימית של חמאס.


הדובר הציג קטעים שמראים את אנשי הכוח וחלקים מהתקרית, כולל המרדף של אנשי הארגון אחר הלוחמים. אבו עוביידה הבטיח לכל משת"פ שיסייע "להפיל כוח ישראלי" בעתיד פרס של מיליון דולר וחנינה".


דובר הארגון טען כי בחודשים שלפני המבצע, הוברח ציוד טכני דרך המעברים ובייחוד ממעבר כרם שלום. הוא אמר כי הכוח המיוחד השתמש בתעודות מזויפות של אזרחים מעזה ובמסמכים של אגודת צדקה בינלאומית. הכוח היה מחולק לשתי קבוצות: קבוצה אחת הייתה אמורה לבצע את יעד של המבצע והאחרת הייתה אמורה לאבטח את הכוח. הכוח הסתנן, לדבריו, מאחד האזורים הקשים למעבר וניצל את הערפל הכבד. לדברי אבו עוביידה, הציוד שחמאס השתלט עליו מכיל "סודות גדולים", וכי הוא "צריך להדאיג את ישראל, שכן הוא ישמש את הארגון במלחמת המוחות עם ישראל".

הארגון פרסם סרטונים ממצלמות אבטחה שמתעדים את אנשי הכוח, כלי הרכב שלהם וחלק מהתקרית כביכול. הקטעים מתעדים פעולות החילוץ מצד הכוח הישראלי ואת המרדף של אנשי חמאס אחרי הכוח.
NN
מערכת | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 12/01/2019 | עודכן: 12/01/2019
+חיילים, ילדים, נערי גבעות וכוחות ביטחון 08:44 13/01/19 | רותי איזיקוביץ | לרשימה המלאה
למדנו גם שאין כל הבדל בין רצח בכוונה תחילה לבין הריגה שלא בכוונה תחילה ▪ בעצם, ההגדרות תלויות בזהות מיידה האבן
תמימי. לא נפלה שערה משערות ראשה [צילום: פלאש 90]
+"קרב המוחות" בין השב"כ לחמאס 08:43 13/01/19 | יוני בן-מנחם | לרשימה המלאה
לכידת חוליית המחבלים של חמאס באזור רמאללה היא הצלחה חשובה של השב"כ במלחמה בטרור של חמאס. ארגון חמאס מנסה "לאזן" את התמונה בפרסום נתונים על מעצר עשרות משתפי פעולה ברצועה, לישראל יש יתרון ברור ב"קרב המוחות" מול חמאס
המחבל עאסם ברגותי
+צה"ל תקף שתי מטרות בעזה בתגובה לירי רקטות 23:44 12/01/19 |
מטוסי קרב של צה"ל תקפו שתי תשתיות תת-קרקעיות של החמאס בצפון רצועת עזה. זאת בתגובה לירי הרקטות לעבר יישובי העוטף. שרידי רקטה שנורתה בידי מחבלים פלשתינים אותרו בשטח פתוח במועצה האזורית שדות נגב.
+אזעקת צבע אדום בעוטף עזה 21:01 12/01/19 |


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il